Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone + darmowy YouTube w Plusie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 kumbol

kumbol
  • 14 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 21:04

Hej :) Mam sobie iPhona w Plusie. Od wakacji dla klientów tej sieci YouTube jest za darmo (tj. brak opłat za transfer), ale pod jednym warunkiem: musi być połączenie przez APN: wap.plusgsm.pl. Obawiam się, że odpowiedź na moje pytanie będzie negatywna, ale mniejsza z tym. Czy jest jakakolwiek możliwość oglądania YouTube'a na iPhonie za friko w Plusie w ramach tej promocji? Może ktoś ma jakiś sposób? Denerwuje mnie to, jak widzę teraz te reklamy że YT za darmo w Plusie, a ja mam Plusa a za darmo YT nie... :(

#2 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2009 - 21:09

transfer danych to transfer danych, przeczytaj regulamin tej "promocji" może objęta nią jest jakaś paczka danych z limitem

#3 krzysiek_k

krzysiek_k
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2009 - 21:11

Chyba nie do konca rozumiem w czym rzecz. Polaczenie musi byc przez przez APN: wap.plusgsm.pl i jesli tak wpiszesz w ustawieniach to jest zle? Tzn na czym konkretnie polega problem?

#4 kumbol

kumbol
  • 14 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 21:15

Na tym, że taki APN nie działa na iPhonie. Przynajmniej u mnie (chyba, że trzeba jeszcze jakiegoś użytkownika i hasło dołożyć). Łączy mnie tylko przy ustawieniu "internet" jako APN albo zostawieniu pustego pola, przy czym wtedy ciągnie transfer i nabija kaske.

#5 xeo00

xeo00
  • 38 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 listopada 2009 - 00:22

APN, hasło i nazwa użytkownika powinny być takie same, tak jest przynajmniej w Erze. Sprobuj, może zadziala.

#6 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 05 listopada 2009 - 00:42

Chyba nie do konca rozumiem w czym rzecz. Polaczenie musi byc przez przez APN: wap.plusgsm.pl i jesli tak wpiszesz w ustawieniach to jest zle? Tzn na czym konkretnie polega problem?

To nie jest APN to strona wap na której wchodzisz do YouTube. Oczywiście używając Edge lub 3G, na WiFi nie pójdzie. I tak wątpie żeby zadziałało w iphonie , brak odpowiedniego playera.

#7 wikal1910

wikal1910
  • 501 postów
  • SkądRadom

Napisano 05 listopada 2009 - 06:42

Powiem Ci że nawet jakbyś miał tego Youtube to przez Edge lub 3G jakość obrazu pozostawia wiele do życzenia. Tak czy owak spróbuj bardziej zainteresować się kupnem routera do domu niż zawracać sobie głowę "plusa". Pozdro

#8 bzyk74

bzyk74
  • 111 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 10:18

To nie jest APN to strona wap na której wchodzisz do YouTube. Oczywiście używając Edge lub 3G, na WiFi nie pójdzie. I tak wątpie żeby zadziałało w iphonie , brak odpowiedniego playera.

Oj kolego, nie odpowiadaj na posty, jesli nie Wiesz o co chodzi.. bo przez to sie metik tylko robi na foruma, a ludziom miesza.

wap.plusgsm.pl to jak najbardziej APN, uztkownik i haslo pozostac maja puste ! Powinno zadzialac.
A do YouTube player(aplikacja) jest w systemie :) , a dla niepoznaki nazywa sie YouTube :)

#9 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 05 listopada 2009 - 14:34

Kolego przeczytaj to i później grzecznie przeproś Ogladaj filmy na telefonie za darmo.
Player dla niepoznaki YouTube za darmo zadziała tylko przez darmowe WiFi. W Plusie na wapie jest zupełnie inny player.

#10 kumbol

kumbol
  • 14 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 17:38

Nie nie, nie ma jakiegoś specjalnego playera 'w Plusie na wapie'. Wapowa główna strona Plusa przenosi na standardową mobilną wersje youtube'a ( [url=http://m.youtube.com/]YouTube - Broadcast Yourself.[/url] ), a włączając z niej filmik jak najbardziej działa on na iPhonie (pojawia się wbudowany youtubowy player).

Pogooglałem jeszcze trochę na ten temat i wygląda na to, że iPhone nie łączy przez apn: wap.plusgsm.pl z powodu brakującego proxy. Nie da się go bezpośrednio wprowadzić w ustawieniach, ale ponoć da się to zrobić edytując jakiś pliczek konfiguracyjny i chyba się w to zabawię.

A co do jakości, jak jestem w domu to na komputerze oglądam YouTube'a, chodzi bardziej o zabicie czasu podczas jazdy autobusem ;)

#11 Carlst

Carlst
  • 656 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 19:31

Jest to jednak mobilny YT (tylko ten objęty jest promocją) a na nim rozdzielczość filmów to najczęściej 220x176 chyba ze znajdziesz filmik "HQ" to wtedy rozdzielczość wynosi 320x240. Sam korzystam z tej promocji. Własnie została przedluzona do końca listopada.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych