Witajcie, mam iPhone po JB. Szykuję się do zaktualizowania softu i oczyszczenia pamięci telefonu, ale zależałoby mi na tym, aby po oczyszczeniu mój telefon kontynuował numerowanie zdjęć od liczby na której ostatnio skończył. Robię bardzo dużo fotek, nie chciałbym mieć kilku o takich samych nazwach. Czy jest to możliwe? W którym z plików iPhone zapisuje te informacje i czy wystarczy przeedytować ten plik, aby naliczanie numerów było kontyuowane od penwej konkretnej wartości? Dzięki za pomoc! Pozdr.

iPhone - numerowanie zdjęć z aparatu
Rozpoczęty przez
semp
, 04 lis 2009 10:30
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 listopada 2009 - 10:30
Napisano 23 maja 2010 - 21:35
Też usiłuje sie dowiedzieć jak wykonać coś takiego na czystym sofcie i nic.
Napisano 23 maja 2010 - 22:45
Jeśli masz JB to nie powinno być problemu. Po restore i ponownym JB wrzuć po prostu zdjęcie z najwyższym nr do właściwego katalogu (private\var\mobile\Media\DCIM\\100APPLE i nie zapomnij o miniaturce w katalogu .MISC), nadaj im odpowiednie uprawnienia, a iPhone sam będzie kontynuował numerację. Pozdro
Napisano 24 maja 2010 - 00:20
A nie łatwiej go zarchiwizować i potem przywrócić? Po co robić wszystko od zera?
Dziwne windowsowe nawyki o_O
Napisano 24 maja 2010 - 08:28
Czasami można przekombinować z cydią i modowaniem.... Pare razy mi się udało.
Napisano 24 maja 2010 - 10:59
Przywrócenie ustawień po restore może też przwrócić błedy które chcielismy wyeliminowac przez restore wiec mij sie to z celem. Właśnie też przekombinowałem z instalowaniem dodatków z cydi(lockscrean).
---------- Wpis dodano o 11:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:00 ----------
Wszystko pięknie tylko nie mam katalogu .MISC, co dalej?
---------- Wpis dodano o 11:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:00 ----------
Wszystko pięknie tylko nie mam katalogu .MISC, co dalej?
Napisano 24 maja 2010 - 11:02
Masz go, tylko go nie widzisz bo jest ukryty. Włącz w systemie pokazywanie ukrytych plików i folderów. Pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych