Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone - numerowanie zdjęć z aparatu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 semp

semp
  • 39 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 10:30

Witajcie, mam iPhone po JB. Szykuję się do zaktualizowania softu i oczyszczenia pamięci telefonu, ale zależałoby mi na tym, aby po oczyszczeniu mój telefon kontynuował numerowanie zdjęć od liczby na której ostatnio skończył. Robię bardzo dużo fotek, nie chciałbym mieć kilku o takich samych nazwach. Czy jest to możliwe? W którym z plików iPhone zapisuje te informacje i czy wystarczy przeedytować ten plik, aby naliczanie numerów było kontyuowane od penwej konkretnej wartości? Dzięki za pomoc! Pozdr.

#2 iG4

iG4
  • 541 postów
  • SkądKraków,Poland

Napisano 23 maja 2010 - 21:35

Też usiłuje sie dowiedzieć jak wykonać coś takiego na czystym sofcie i nic.

#3 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 23 maja 2010 - 22:45

Jeśli masz JB to nie powinno być problemu. Po restore i ponownym JB wrzuć po prostu zdjęcie z najwyższym nr do właściwego katalogu (private\var\mobile\Media\DCIM\\100APPLE i nie zapomnij o miniaturce w katalogu .MISC), nadaj im odpowiednie uprawnienia, a iPhone sam będzie kontynuował numerację. Pozdro

#4 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 24 maja 2010 - 00:20

A nie łatwiej go zarchiwizować i potem przywrócić? Po co robić wszystko od zera? Dziwne windowsowe nawyki o_O

#5 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 maja 2010 - 08:28

Czasami można przekombinować z cydią i modowaniem.... Pare razy mi się udało.

#6 iG4

iG4
  • 541 postów
  • SkądKraków,Poland

Napisano 24 maja 2010 - 10:59

Przywrócenie ustawień po restore może też przwrócić błedy które chcielismy wyeliminowac przez restore wiec mij sie to z celem. Właśnie też przekombinowałem z instalowaniem dodatków z cydi(lockscrean).

---------- Wpis dodano o 11:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:00 ----------

Wszystko pięknie tylko nie mam katalogu .MISC, co dalej?

#7 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 24 maja 2010 - 11:02

Masz go, tylko go nie widzisz bo jest ukryty. Włącz w systemie pokazywanie ukrytych plików i folderów. Pozdro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych