Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone sam łączy się z internetem - jak wyłączyć?

• Please log in to reply
34 replies to this topic

#26 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 01 November 2010 - 20:08

od trzech dni jestem posadaczem iP4 (ORANGE Pantera 300)
telefon dostalem 29.10 a 30.10 przyszlo do mnie zawiadomienie ze przekrocyłem limit transferu danch i musze zplaci ok 740zl. Jestem o tyle zdziwony poniewaz wydaje mi sie ze nie mialem zbyt wielu rzeczy otworzonych (przez noc)
poczta , facebook, pogoda. Czy mozliwe jest zeby mi to wszystko osiagnelo kwote 700zl?

A Pantere miales wczesniej, czy podpisales aneks i wziales pantere dopiero razem z iPhone? Jezeli tak, to nowy plan taryfowy wchodzi w zycie dopiero z nastepnym okresem rozliczeniowym, wiec jezeli wczesniej nie miales pakietu wzietego to CI jechalo normalnie 0,25/50kB Wtedy nietrudno nabic rachunek...

#27 santi95

santi95
  • 20 posts

Posted 01 November 2010 - 20:10

29.10 podpisalem nowa umowe. Nigdy wczesniej nie mialem telefon z orange. A i iPhone wzialem z pantera

#28 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 01 November 2010 - 20:13

29.10 podpisalem nowa umowe. Nigdy wczesniej nie mialem telefon z orange. A i iPhone wzialem z pantera

Zadzwon do BOK i wypytaj czemu, powinienes miec 1GB transferu w Panterze 300

#29 santi95

santi95
  • 20 posts

Posted 01 November 2010 - 20:27

a jak to bedzie po zaplaceniu. czy tez bedzie mi tak "zabieral" pieniadze?

#30 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 01 November 2010 - 20:30

a jak to bedzie po zaplaceniu. czy tez bedzie mi tak "zabieral" pieniadze?

Jezeli w abonamencie masz pakiet to nie powinien Ci w ogole kasy ciagnac, chyba, ze przekroczyles ten limit, ale to byloby dziwne bardzo. Zadzwon najpierw do BOK i wyjasnij, moze sie cos zle zaktywowalo w systemie podczas aktywacji numeru. A na razie w ustawieniach iPhone wylacz w ogole transmisje danych (dane przez siec kom.) do czasu wyjasnienia tego.

#31 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 01 November 2010 - 21:33

Ja bym się w Twoim wypadku wykłócał z nimi do upadłego - nie możliwe, żeby sam sobie telefon pobrał 1GB w noc - chyba, że sam coś takie odpaliłeś - ale wątpię, skoro masz pierwszego iPhone, żebyś miał już takie aplikacje. Mi to samo zrobił Play, zanim się włączył pakiet zostawiłem internet włączony - rano patrze brakuje ileś tam kasy, dzwonię do BOK a tam mi Pani wmawia, że się 42MB aktualizacji ściągało przez noc - ta jasne, aktualizacja w iPhone. Po dłuższym wykłócaniu się Pani spisała sprawę, której treść jej sam musiałem podyktować (że iPhone się sam nie aktualizuje i takie tam) i po 2 dniach kasa cichutko wróciła na konto a zgłoszenie zostało zamknięte (piszę cichutko bo z reguły wysyłają smsa o zakończeniu sprawy, albo dzwonią, albo coś) Tak że moja rada - dzwoń i domagaj się swojego do upadłego - iPhone sam z siebie NIE ściąga takich ilości danych.

#32 santi95

santi95
  • 20 posts

Posted 01 November 2010 - 21:41

jedyne aplikacje ktore mialem wtedy to: -facebook -taptap -skype -farmville -poczta -pogoda

#33 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 01 November 2010 - 21:54

Skype mógł na pewno działać w tle i coś sobie tam przesyłać - no ale to i tak nie tłumaczy 1GB... W sumie 1GB + te 700 pln czyli dużo więcej - niemożliwe.

#34 koralgol

koralgol
  • 160 posts

Posted 19 November 2010 - 23:51

Zauważyłem, że iPhone 4 (iOS 4.1) pobiera sam dane. Wszelkie Push i Fetch wyłączone. Oczywiście, jeżeli wyłączę transmisję danych ręcznie, to nie. Ale dziwi mnie to o tyle, że we wcześniejszych iPhonach które używałem z wcześniejszymi iOS (od 2 do 3.1.3) telefon nigdy sam nie pobrał ani jednego bajta, dopóki się nie włączyło jakiejś aplikacji. Co o tym myślicie? Czy możliwe jest, żeby program typu RSS coś sobie sam pobierał, dopóki go nie wyłączę ręcznie w tym niby menadżerze od multitaskingu? Podkreślam: Push, powiadomienia, fetch - wyłączone.

#35 kulio

kulio
  • 5 posts

Posted 06 June 2011 - 18:44

Ja mam ten sam problem z moim Ip 4 fw 4.3.3 jailbreak Fetch i Push wyłączone w multitask bar tez wyłączyłem wszystkie prgramy i po włączeniu Roamingu danych odciąćgneło mi z konta 0,12 PLN i tak za każdym razem gdy włączę net w Ip, dodam ze jestem w PLAY. Lokalizacja też jest włączona. Jakieś rady o co chodzi? W sumie wyglada chyba na to ze Ipone prubuje się łączyć z netem ciągle bo po 24 h mam tylko 29% baterii a nie używałem go aż tak wiele. Jakieś pomysły panowie o co chodzi ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users