Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Spolszczanie programów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 13:32

Cześć Mam pewien problem, być może bardzo łatwy do rozwiązania, otóż od jakiegoś czasu spolszczam sobie samodzielnie niektóre aplikacje (generalnie - dla własnej przyjemności i dla mamy). Czynność tę udaje mi się wykonywać tylko za pomocą edycji przez iFile (to w sumie dobrze - najczęściej robię to w drodze na uczelnie), ale czasem chciałbym zrobić to w domu na PC`ie. I tu właśnie leży mój problem - kiedy robię to na Pececie - nie działa (czyt. język w aplikacji wraca do angielskiego). Zauważyłem, że jest to problem polskich znaków. Kiedy przerabiam plik z folderu pl.lproj i dodaję polskie znaki - są one potem widoczne na pececie jako "krzaczki", gdy na pececie dodam polskie znaki - zostają takie same, ale nie działa spolszczenie. Macie jakieś rozwiązanie ?

#2 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 03 listopada 2009 - 15:39

Użyj iPodRobot - w tym programie odpalisz/zapiszesz...

#3 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 18:38

A jest jakaś możliwość zrobienia tego bez instalowania dodatkowych programów na komputerze?

#4 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 03 listopada 2009 - 19:02

A jest jakaś możliwość zrobienia tego bez instalowania dodatkowych programów na komputerze?

Może jakaś wersja portable ?

Na pewno bez programu nie edytujesz...

#5 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 08:56

iPodRobot nie przydał się do niczego. Program który ściągnąłem miał tylko podgląd zdjęć i muzyki z iPhone`a. Mam jeszcze jedno pytanie: jak spolszczyć aplikację, która nie ma żadnego folderu "*.lproj" w zawartości?

#6 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 10:43

Znalazłem program, który pozwala na dobrą edycję, w efekcie nie krzaczy w iPhone ani nie wraca do angielskiego. Nazywa się Crimson Editor i obsługuje kodowanie UTF-8.

#7 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 05 listopada 2009 - 13:39

Dzieki za info, przyda sie.

#8 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 17:07

Nie ma sprawy. Upewnij się, że jest zaznaczone kodowanie UTF-8 w Document -> Endonding type (ja mam W/o BOM) Ps. Ponawiam pytanie : wie ktoś jak spolszczyć program, który nie ma w zawartości żadnego pliku "*.lproj" ?

#9 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 05 listopada 2009 - 17:11

Bez przesady....
Nawet nie ściągnąłeś tego co powinieneś...
Kilkamy w pierwszy wynik w Google
iPodRobot - Szukaj w Google

A jest to :
iPod to Computer Transfer - Get Music off iPod and Copy to iTunes on PC

Jedziemy w dół i mamy
Free plist Editor for Windows (Freeware)

Nie da się spolszczyć aplikacji która nie ma plików .lproj - ponieważ język jest wpisany w aplikacje..

#10 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 17:17

Czyli jednak miałem rację - iPodRobot nie daje możliwości edycji tych plików. Daje ją "Free plist Editor for Windows", ale tego mi już nie powiedziałeś. (Człowiek, któremu mówi się "szukaj x" nie szuka też "y", nie zwracałem uwagi.) Ale problem jest już rozwiązany - znalazłem program, jest ok, działa w wersji portable. Niestety nie zrozumieliśmy się, ale dzięki za pomoc. ------ [E] Z tego co wyczytałem da się zmienić język aplikacji bez folderu .lproj - poprzed edycję pliku *.nib, ale są z tym spore trudności.

#11 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 05 listopada 2009 - 19:48

no tak.... trochę w tym mojej winy... myślałem że jak dotrzesz na stronę producenta to już znajdziesz... jednak problem już rozwiązany.. wiec ciesze się..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych