Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.x]Jak instalować rzeczy z Cydii przez komputer?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 fiodor1993

fiodor1993
  • 80 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 02 listopada 2009 - 21:55

Witam. Mam takie pytanie. Jak instalować aplikacje z Cydii przez komputer, zważając na to, że mój iPhone 2g nie posiada Wi-Fi (uszkodzone). Nie chcę naprawiać Wi-Fi za 250 zł, ale chcę sobie powgrywać kilka aplikacji. Dodam, że działam na Windows 7 x64 i mój iPhone jest zjaibreakowany. Pozdrawiam :)

#2 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 listopada 2009 - 22:07

Cyder, ale czy zadziała bez update cydi tego nie mam pojęcia

#3 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 02 listopada 2009 - 22:30

iPhonePC Suite - można dodawać repozytoria / instalowac aplikacje / usuwać... Bardzo polecam.... działa z 3.1.2 i iTunes 9.... pzdr

#4 iRafał

iRafał
  • 351 postów
  • SkądSanok

Napisano 06 listopada 2009 - 14:55

Hmm zapodałbyś linka? Szukałem u wujka Google ale tylko jakiś chiński szmelc znalazłem :D. Próbowałem używać InstallerApp. Ale... Zainstalowałem InstallerApp Support nawet i dalej iPhone'a nie wykrywa :D. Więc może w tobie moja nadzieja bo w domu nie posiadam Wi-Fi xdd

#5 werakoko

werakoko
  • 540 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 22:04

Siema Igor :P Użyj backuphelper do instalacji(Sam przerabiałem, niestety jest po francusku):
Multiupload.com - upload your files to multiple file hosting sites!
A paczki ściągaj programem Cyder. Czasami niestety ciężko jest zainstalować WSZYSTKIE zależności dla paczek, bo trzeba je ręcznie pobierać, ale dasz radę.
Co do iPhonePC Suite, to on instaluje "panda deamona", który zawsze sypał mi telefon i jest to włäaśnie (jakim cudem napisałem to a z kropkami??) ten chiński szmelc.

#6 ar2r

ar2r
  • 39 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 07 listopada 2009 - 12:08

raf.zel wejdź tu http://download.pand...n=show&f_id=378 Ściągnij najnowszą wersję (w tej chwili jest to PC Suite for iPhone V2.6.2.108. Następnie zainstaluj. Nie przejmuj się wyskakującą chińszczyzną. Po prostu bierz ciągle dalej i dalej. I zanim wrócisz z kuchni z miską ryżu już będzie gotowy do odpalenia. Po uruchomieniu program będzie działał w swoim domyślnym języku- king Bruce Lee karate mistrz ;) ale zainstalowany ma też język angielski.
Mianowicie: w lewym górnym rogu aplikacji masz obrazek iphona(w kółku takim szarym). Po jego prawej stronie jest mały trójkącik (odnośnik, strzałeczka). Po naciśnięciu na to rozwiną Ci się dodatkowe opcje, między innymi Languages. Wystarczy że wybierzesz angielski i już masz :-)
Posted Image

#7 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopada 2009 - 12:20

tu masz to samo z default english i wersja do rozpakowania a nie instalacyjna
iPhone PC Suite 2.6.2.108.zip
u mnie na 3.1.2 po blackra1n rc3 nie działa, mówi że Iphone nie jest cracked (JB)
dudus pewnie customa załadował, coraz więcej szwankuje po tym blackra1n rc3 może poczekać na finall

#8 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 07 listopada 2009 - 13:18

tu masz to samo z default english i wersja do rozpakowania a nie instalacyjna
iPhone PC Suite 2.6.2.108.zip
u mnie na 3.1.2 po blackra1n rc3 nie działa, mówi że Iphone nie jest cracked (JB)
dudus pewnie customa załadował, coraz więcej szwankuje po tym blackra1n rc3 może poczekać na finall

No tak.. mam CFW - wole sprawdzone metody..
d3tr000 - jeżeli masz napis ze twój iPhone jest bez JB to są 2 wyjścia:
- Masz starą wersje iPhonePC Suite (lub jeszcze nie ma update) i nie działa z najnowszym iTunes
(tak było jak iPhone PCS nie był kompatybilny z iTunes 9.00 - to samo wyskakiwało)
- to ten cały blackra1n

Ja teraz mam iPhone PC Suite 2.6.2.108, iTunes 9.0.0.70, CFW 3.1.2 - i śmiga

Pozdro

#9 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 13:24

Czy przy posiadaniu iPhone PC Suite potrzeba mieć cydię? Bo chętnie bym w sumie z niej zrezygnował. /[e] Również mi ściemnia, że nie mam Jb; -) Robione przez RC2.

#10 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 07 listopada 2009 - 13:33

Czy przy posiadaniu iPhone PC Suite potrzeba mieć cydię? Bo chętnie bym w sumie z niej zrezygnował.

/[e]

Również mi ściemnia, że nie mam Jb; -)

Robione przez RC2.

Chyba ale głowy nie dam se uciąć.
Na 100% trzeba mieć PandaDeamon - PC Suite sam go zainstaluje -wyskoczy okno z instalacją....
( w waszym wypadku, krzaczy ze nie macie JB wiec lipa)

#11 iRafał

iRafał
  • 351 postów
  • SkądSanok

Napisano 07 listopada 2009 - 17:10

Dzięki panowie dzięki ;]. A macie może pomysł na ten problem? : Dzisiaj chciałem dodać repo do cydii i nagle wywaliło mi wszystkie repozytoria !! Jasna cholera nawet nie mogę ręcznie dodać żadnego wrr. Cydii nie przeinstaluje bo Icy nie mam :D. Any ideas? Dzięki za wszystko i pozdro D:

#12 werakoko

werakoko
  • 540 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 20:13

AFC2add z cydii naprawia wszystkie problemy z blackrain.

#13 iRafał

iRafał
  • 351 postów
  • SkądSanok

Napisano 07 listopada 2009 - 22:58

dobra jakoś sobie poradziłem ;]. Instalacja Icy poprzez iPhone PC Suite - nie pomogła reinstalacja Cydii. No to instalacja poprzez redsn0w. Za 4 razem poszło xdd ;]. Dzięki za pomoc Pozdro

#14 madams

madams
  • 10 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 00:16

Istnieje jakiś program do instalacji aplikacji z cydii na mac osx?

#15 maciek616

maciek616
  • 10 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 11:23

Witam Czy da się jakoś uaktualnić Cydie przez IPhone PC Suite ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych