Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Naprawa słuchawek.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dominikmaniak

Dominikmaniak
  • 251 postów
  • SkądKraków 

Napisano 02 listopada 2009 - 20:18

Cześć. Moje słuchawki douszne z mikrofonem i pilotem zachaczyły się o krzesło i kabel przy jacku się urwał a guma rozciągnęła. Chciałbym je naprawić, i tu moje pytanie: Gdzie mogę kupić złącze słuchawkowe do tych słuchawek? Bardzo mi na nich zależy. Nie jest to pilne, ale wole już teraz wiedzieć czy w ogóle da się je naprawić. Proszę o pomoc.

#2 Matthew Mcklain

Matthew Mcklain
  • 477 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 23:48

Allegro?

#3 Dominikmaniak

Dominikmaniak
  • 251 postów
  • SkądKraków 

Napisano 03 listopada 2009 - 19:59

No ale co mam wpisać? "specjalne applowskie wejscie słuchawkowe'?

#4 Maciek Stanasiuk

Maciek Stanasiuk
  • 216 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 03 listopada 2009 - 20:19

Nie znajdziesz raczej takiego trójkanałowego jacka. Niestety musisz chyba wymienić słuchawki.

#5 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 listopada 2009 - 23:42

Trójkanałowy jack może i by się znalazł ale napewno nie od apple. Druga sprawa jest taka, że kabel od tych słuchawek jest praktycznie nie do zlutowania a same słuchawki nierozbieralne więc pozostaje chyba tylko kupno nowych.

#6 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 23:54

Kabel jest jak najbardziej do zlutowania, nawet najprostszą lutownicą. Ostatnio widziałem wtyk 4-pinowy na Allegro, ale teraz go nie ma... Gdzieś na pewno dostaniesz. A sama naprawa naprawdę nie jest trudna.

#7 Dominikmaniak

Dominikmaniak
  • 251 postów
  • SkądKraków 

Napisano 05 grudnia 2009 - 12:01

Musze odświerzyć temat Byłem w serwisie pogwarancyjnym apple w krakowie pan powiedzial ze moze to naprawic za 100 zł myślicie, że to dobra cena?

#8 Newstad

Newstad
  • 665 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 12:06

Musze odświerzyć temat
Byłem w serwisie pogwarancyjnym apple w krakowie
pan powiedzial ze moze to naprawic za 100 zł
myślicie, że to dobra cena?

Bardzo drogo - nie opłaca się, bo nowe, oryginalne słuchawki z gwarancją masz w sklepie iSpot za 109 PLN... Link. Pozdrawiam!

#9 suicide

suicide
  • 150 postów
  • SkądKomorów

Napisano 05 grudnia 2009 - 16:50

w ogóle to ja bym wywalił te słuchawki i kupił sobie za te 100 złotych 100 razy leprze lepsze ;] a tak w ogóle to wszystko jest do zrobienia... wszystko da się rozebrać ;] a co do jacków to przecież każdy jest 3 pinowy ;] chyba że na mono... to dwu...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych