Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z Heroes III

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Scumbler

Scumbler
  • 12 posts

Posted 02 November 2009 - 16:03

Hej. Słuchajcie moi drodzy, mam mały problem. Znalazłem gdzieś przypadkiem w necie taką starą grę Heroes III, w sumie wspomnienie dzieciństwa. Po zrzuceniu instalacji na HD i odpaleniu instalacji, instalator krzyczy mi mniej więcej taki tekst - środowisko Classic, nie jest obsługiwane w tej wersji programu. Powiedzcie, o co chodzi? Pytam nie tylko ze względu na grę, ale z ciekawości człowieka, który dopiero poznaje Maca. Dzięki z góry, pozdrawiam wszystkich. :D

#2 biskup

biskup
  • 2479 posts
  • SkądKraków

Posted 02 November 2009 - 16:22

zamiast "znajdować przypadkiem w necie" możesz kupić za mordercze 20zł wersję PC i grać przez wine lub crossover

Heroes of Might and Magic III Złota Edycja - gram.pl

#3 Scumbler

Scumbler
  • 12 posts

Posted 02 November 2009 - 23:49

wszystko fajnie, tylko po pierwsze powiedz, po cholerę mi win (chyba, że z doświadczenia polecisz mi go właśnie do piratów), po drugie, z tym "przypadkiem" to nie żadna ironia, nie gram za dużo, więc, czasem ściągnę jakąś starą, mało absorbującą czas grę, a soft o zgrozo kupiłem, za dosłownie mordercze pieniądze. po trzecie, dziękuję, za konstruktywną i rzeczową odpowiedź na temat. :P pzdr. :D

#4 biskup

biskup
  • 2479 posts
  • SkądKraków

Posted 03 November 2009 - 10:34

a czy ja mówię, że potrzebujesz wndows? poczytaj trochę o Wine i o CrossOverze Co do h3 na maka, to jest to pragram "classic" czyli działa w mac os wcześniejszym niż os x (podejrzewam, że od 7.x do 9.x)

#5 Scumbler

Scumbler
  • 12 posts

Posted 03 November 2009 - 13:04

aha, ok dzięki biskup. btw. oglądałem Twoje portfolio. Ciekawe masz prace, szczególnie jeśli chodzi o typografię w niektórych plakatach. yo

#6 lokocool

lokocool
  • 193 posts

Posted 03 November 2009 - 14:08

Niestety H3 i crossover vel Wine na OSX to jakies nieporozumienie :) odnosnie tego pakieciku kupilem sobie za cale 20zl i niestety chodzi to fatalnie, grac sie nie da. Ogolnie wszystko sie wlacza, ale tury komputera trwaja straaaaasznie dlugo. Niestety moze doczekamy sie kiedys opensourceowego herosa 3 :) Pozdrawiam.

#7 slaj

slaj
  • 254 posts

Posted 12 November 2009 - 13:41

VCMI Project - Heroes 3: WoG recreated ::

jeszcze daleko, ale kto wie co z tego wyniknie...

#8 agun

agun
  • 52 posts
  • SkądGdansk

Posted 16 November 2009 - 14:42

Czesc na moim bialym macbooku starym jak zainstalowalem H3:Gold edycje przez crossover troszke przycina ale jak na brata macbooku pro dziala wszystko pieknie nic nie tnie, nie ma zadnych bledow itp. Gramy juz z tydzien codzinnie i narazie nic nie zauwazylem:) pozdrawiam Maciek

#9 TTymek

TTymek
  • 556 posts
  • SkądWrocław/Kępno

Posted 16 November 2009 - 14:48

sproboj w informacjach programu(prawy klik->informacje) zanaczyc "otworz uzywajac rosetty" czasami pomaga ;)

#10 Gość_iMacCheck_*

Gość_iMacCheck_*

Posted 19 November 2009 - 23:51

Czesc
na moim bialym macbooku starym jak zainstalowalem H3:Gold edycje przez crossover troszke przycina ale jak na brata macbooku pro dziala wszystko pieknie nic nie tnie, nie ma zadnych bledow itp.

Czy Twój brat ma MacBook'a Pro unibody?

Pytam bo sam marze o tym aby grac w Heroes3 na swoim MBP 13 (połowa 2009)

#11 agun

agun
  • 52 posts
  • SkądGdansk

Posted 22 November 2009 - 19:05

Czy Twój brat ma MacBook'a Pro unibody?

Pytam bo sam marze o tym aby grac w Heroes3 na swoim MBP 13 (połowa 2009)

Moj brat ma jeszcze MBP z polowy 2008 wiec na najnowszym napewno sobie pograsz bez problemu:) Tak samo ostatnio Mafie odpalilem na jego maszynie przez cidera i pieknie smiga;)

#12 Gość_iMacCheck_*

Gość_iMacCheck_*

Posted 22 November 2009 - 19:11

nie pozostaje nic innego jak tylko teraz poczytac na MyApple o Ciderze i uruchomić go aby cieszyc się klasyką jaką jest Heroes III Ps. jeszcze dzis pamietam jak prawie 10 la temu kolega pokazał mi tą gre i oboje głowiliśmy sie nad tym po co sa dwa rzedy armii i jak je wykorzystac :) (chodzi o moment gdy wchodzisz do zamku i masz rzad armii w zamku i ponizej rzadek armii bohatera)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users