Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

dlaczego nie działa audiobook?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 ikarolak

ikarolak
  • 2 posts

Posted 30 October 2009 - 18:51

kupiłem audiobooka w serwisie audioteka.pl, ściągnełem go od razu sformatowanego na iphona w formacie m4b plik dziala na komputerze, dziala tez w itunes niestety nie dziala na iphonie tzn jest widziany wlacza sie licznik biegnie ale nic nie slychac. przejzalem forum ale wszedzie sa tylko dyskusje jak scalic pliki - ja mam jeden, jak przekonwertowac na m4b-ja mam od razu w tym formacie, nie znalazlem natomiast odpowiedzi co trzeba jeszcze zrobic aby taki gotowy plik byl czytany przez iphona prosze o pomoc i z gory dziekuje

#2 AVALON

AVALON
  • 465 posts
  • SkądUK

Posted 30 October 2009 - 19:31

Czy książka skopiowała ci się do Biblioteki Książki Audio w iTunsie? Jeśli nie to zaznacz ten plik i wciskając "jabłko i" wejdź w informacje.Następnie w zakładce opcje zobacz czy zaznaczona jest ptaszkiem Rodzaj multimediów, jeśli nie to ustaw na audiobook i daj ok. Może to pomoże.

#3 ikarolak

ikarolak
  • 2 posts

Posted 30 October 2009 - 20:25

tak skopiowała się poprawnie do Książek audio, zressztą gdy zmieniam format na czy to plik muzyczny czy itunesU to przeskakuje do odpowiednich zakładek ale bez zmian wszędzie odtwarza się w itunes a nijak w iphonie niezaleznie czy zapisze jako audiobook czy w lisicie muzycznej

#4 Zbigniew51

Zbigniew51
  • 2 posts

Posted 25 November 2009 - 17:19

Witam; Mam podobny problem. Zakupiłem audiobooka "Narrenturm" w audiotekai i mam identyczny problem. Oddtwarza w iTunes ale niestety nie w moim iPod touch. Mało tego na moim iPod classic działa! Pozostałe audiobooki działają supper. Zastanawiam się czy wielkość audiobooka ma na to wpływ Narrenturm ma ponad 1GB pozostałe ok 300MB. Proszę o Waszą opinię - dzięki

#5 Zbigniew51

Zbigniew51
  • 2 posts

Posted 30 November 2009 - 17:01

kupiłem audiobooka w serwisie audioteka.pl, ściągnełem go od razu sformatowanego na iphona w formacie m4b plik dziala na komputerze, dziala tez w itunes niestety nie dziala na iphonie tzn jest widziany wlacza sie licznik biegnie ale nic nie slychac.

przejzalem forum ale wszedzie sa tylko dyskusje jak scalic pliki - ja mam jeden, jak przekonwertowac na m4b-ja mam od razu w tym formacie, nie znalazlem natomiast odpowiedzi co trzeba jeszcze zrobic aby taki gotowy plik byl czytany przez iphona

prosze o pomoc i z gory dziekuje

Witam;

Problem polega na tym, iż iPhone i iPod touch 3 generacji nie radzi sobie z audiobookami o rozmiarze większym niż 320 MB. W audiotece znalazłem ustawienia gdzie można zaznaczyć, aby dzielił te pliki na max 320 MB. Sprawdziłem i dziła. Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users