Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak. czy na pewno, którym sposobem, co da?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 października 2009 - 21:46

Witam temat zapewne dla was brzmi jakby zakładał go totalny noob - cóż pozostaje mi wierzyć że podejdziecie do tego poważnie. otóż - od wczoraj posiadam mój pierwszy sprzęt Apple, Iphone 3 GS 32GB myślę poważnie na jailem, lecz mam kilka wątpliwości: 1. Jak to jest z gwarancją przy jailu? Traci się ją, ale czy da się jakoś odwrócić jaila żeby wszystko wyglądało po staremu? 2. jakim sposobem lepiej robić jaila - blackra1n czy pwnagetool? 3. słyszałem coś że ostatnio i przy jailu trzeba coś już płacić - jak to wygląda tak naprawdę? 4. jak wygląda ściąganie i wgrywanie gier/app przy jailu? dzięki za odpowiedzi ;) i potraktujcie to poważnie proszę a będzie to także info dla wielu innych mających podobne początkowe dylematy :)

#2 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2009 - 21:51

1. Da się wszystko odwrócić w dosłownie kilkanaście minut, za sprawą kilku kliknięć. 2. ZDECYDOWANIE PwnageTool. 3. Wszystkie programy służące do wykonywania jailbreaka są DARMOWE, w grę wchodzi jedynie dobrowolna dotacja. :) 4. Tak samo jak i bez niego.

#3 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 października 2009 - 21:58

3. chodzi mi konkretnie o to, że jakiś mądry program w TV mówił coś o opłatach w Cydii 4. tak samo? przez AppleStore :P?(przypominam że raczkuje więc się nie śmiać)

#4 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2009 - 22:05

3. Cydia to również Cydia Store i jak sama nazwa wskazuje - tam aplikacje nie są darmowe. 4. Tak, dokładnie tak.

#5 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 października 2009 - 22:16

3. za co się płaci w takim razie? nadal jest tak, że gry od lewej do prawej za free? nawet te top tytuły z applestore?

#6 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2009 - 22:18

Płaci się za aplikację, albo za licencję. Jest dużo płatnych dodatków. W Cydii nie ma tego co jest w App Store - to są dwa inne światy.

#7 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 października 2009 - 22:21

to żeś mnie teraz wyprowadził z błędu - w takim razie czy jest w ogóle tam coś ciekawego? czy tak jak w applestore dema i płatne ? bo jak tak to jail nie ma sensu dla mnie.

#8 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2009 - 22:24

Cydia to nie gierki, to nie zapalniczki i iPiwa - Cydia to rozszerzenia i modyfikacje.

Jailbreak iPhone | iPhone News, Help and Guides

#9 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 28 października 2009 - 22:39

Cydia, jeśli można to tak nazwać, jest to menedżer służący bardziej do INGERENCJI w iPhone`a i uzyskania efektów których nie można najczęściej uzyskać tradycyjnymi metodami - przez ograniczenia wprowadzone ze strony Apple. Wiele z tych dodatkowych funkcjonalności może Ci się przydać, chociaż powinieneś pamiętać również, że korzystanie z tych dodatków często wiąże się z utratą wydajności iPhone`a. Jeżeli natomiast chodzi o AppStore - tam dostaniesz aplikacje nieingerujące w Software aczkolwiek niejednokrotnie bardzo pomocne. Najrozsądniejszym rozwiązaniem wydaje się (jeśli już robisz jailbreak) skorzystanie z niewielkiej ilości dodatkowych usprawnień z Cydii (czytaj : najważniejszych; pojęcie nieostre ;-) ) i w większym stopniu z AppStore.

#10 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 października 2009 - 22:48

niczego mi a iPhonie nie brakuje - bo czego? skoro aplikacji darmowych fajnych nie będę miał ani gier to nic mi to nie daje. więc chyba nie ma sensu jaila. chyba że znów ktoś mnie oświeci :)

#11 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 28 października 2009 - 23:00

niczego mi a iPhonie nie brakuje - bo czego?
skoro aplikacji darmowych fajnych nie będę miał ani gier to nic mi to nie daje.
więc chyba nie ma sensu jaila.
chyba że znów ktoś mnie oświeci :)

Np.
- raporty doręczeń wiadomości
- licznik liter w jednym sms
- zmienić wygląd
*menu
*LS itd

dużo jest tweaków na iPhone

#12 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 października 2009 - 23:23

raportów nie lubię licznik totalnie nie jest mi potrzebny wygląd - dla samych taki bajerków nie warto

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych