Chciałbym spróbować napisać coś*na iPhone'a, jednak wiem, że uczenie się objC przyprawi mnie o wiele siwych włosów... niedawno wpadłem w internecie na Appcelerator - jest to środowisko, które pozwala napisać np desktopową albo iPhone'ową aplikację*za pomocą chociażby PHP.
Czy ktoś z tego korzystał? Czy ktoś*coś*o tym wie? Jak tego używać?
Applcelerator Titanium - ktoś*korzystał? Czy warto?
Started by
ex3v
, 28 Oct 2009 16:24
3 replies to this topic
Posted 28 October 2009 - 16:24
Posted 29 October 2009 - 10:40
Korzystam i bardzo sobie chwalę. W tej chwili produkt jest jeszcze dosyć niedojrzały, jednak wszystko zmierza w bardzo dobrym kierunku. Na platformy mobilne piszemy w javascript/html/css, w desktopowej opcji możemy jeszcze wstawiać kod pythona.
Dla zainteresowanych tematem niedługo (w przeciągu około miesiąca) będziemy razem z Titaniumrobili mały event w Warszawie. Tematem będzie wprowadzenie do Titanium Appcelerator Mobile. Jeśli jest ktoś zainteresowany prosze o maila na pantunio(at)me[dot]com poinformuję jak będę miał więcej szczegółów.
pozdrawiam
pt
Posted 29 October 2009 - 11:00
Ja widziałem w najnowszej wersji obsługę*PHP, na czym mi najbardziej zależy
dusker - ja wiem, że Appcelerator ma swoje wiki, ale powiedz mi tylko jedno - jak rozpocząć nowy projekt? W sensie nie jak kliknąć w file --> new project, tylko jak doprowadzić do tego, aby na ekranie wyświetlił się edytor kodu, jak narysować*GUI i jak wypluć aplikację na telefon.... Będę bardzo wdzięczny
Posted 29 October 2009 - 17:07
ja wiem, że Appcelerator ma swoje wiki, ale powiedz mi tylko jedno - jak rozpocząć nowy projekt? W sensie nie jak kliknąć w file --> new project, tylko jak doprowadzić do tego, aby na ekranie wyświetlił się edytor kodu, jak narysować*GUI i jak wypluć aplikację na telefon.... Będę bardzo wdzięczny
Skoro wiesz ze ma wiki to dlaczego nie zerkniesz tam
Dokładniej to tutaj jest wszystko napisane: Appcelerator Codestrong
W telegraficznym skrocie:
1. tworzysz projekt poprzez new project
2. wypelniasz wszystkie pola w zakladce edit
3. otwierasz finder, idziesz do lokalizacji gdzie stworzyles projekt i edytujesz sobie notatnikopodobnym programem pliki w katalogu resources
4. gdy namalowales juz troche kodu wracasz do titanium developer i w zakladce test & package wybierasz run iphone emulator.
tyle filozofii
Nie ma tutaj edytora ani gui buildera (przeciez to html i css). Titanium developer uzywamy tylko do modyfikacji pewnych cech projektu oraz testowania aplikacji.
Jesli jestes zainteresowany spotkaniem (na ktorym postaram sie wszystko ladnie wyjasnic) pusc mi maila.
pozdrawiam
pt
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users