Chłopaki zaraz mnie ten iphone doprowadzi do szału, wczoraj miałem problem z ładowaniem baterii bo nie chciał sie naładować ani pod USB ani pod ładowarką. Zrobiłem więc restore i z początku wszystko wyglądało normalnie do czasu zainstalowania asBattery, nagle wskaźnik na pasku zatrzymał sie na 100% a co ciekawe programami MemoryInfo bądz iBattery pokazywały ubytek. Tak więc zrobiłem przez chwilą kolejny restore oczywiście bez przywracania kopi oraz bez wgrywania niczego z cydi nawet jej nie uruchamiam. Wrzuciłem tylko owe 2 programiki z appstore do sprawdzania poziomu baterii które pokazują tylko 100%. Ustawiłem max jasność, autoblokada nigdy, siedze na mapach google a on nic nie drgnie, pokazuje 100% bateri.
Iphone 2G, soft 3.0.1. Co radzicie ? Tematów z tą nieszczęsną bateria jest wiele ale nic w nich konkretnego.
Nawet przychodzi mi do głowy że może być uszkodzona bateria. Ale dziwne że wczoraj coś zaskoczyło i zdechło.

wskaźnik bateri i jego stan 100% nie ubywa
Rozpoczęty przez
d3tr000
, 26 paź 2009 22:27
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 października 2009 - 22:27
Napisano 26 października 2009 - 22:36
Resart telefonu - ubędzie
Też mi się tak zdarza raz na kilkadziesiąt ładowań.

Napisano 26 października 2009 - 23:38
niestety nie jest to takie proste, nic to nie daje
może kilka razy ? może power + home ?
Napisano 26 października 2009 - 23:40
spoko spoko zaraz pewnie padnie zupełnie, też tak miałem, bez paniki
Napisano 26 października 2009 - 23:47
kilka zwykłych restartów i hard też poleciał ale bez zmian
myślisz że to sie samo naprawi ? telefon włączony czy może wyłączyć go na jakiś czas
Napisano 27 października 2009 - 00:08
U mnie po restarcie pokazywało zawsze prawdziwy stan.
Napisano 27 października 2009 - 00:13
tez tak mialem pare razy, pomagal reset telefonu i ustawien z poziomu iPhona (ten godzinny)
Napisano 27 października 2009 - 00:17
dzięki, zaskoczyło po wielu restartach telefonu i (update cydi ale to chyba znaczenia nie miało)
Napisano 24 listopada 2009 - 23:59
Wczoraj kupiłem iPhone'a 3G 8GB... i okazało się, że mam ten sam problem. -.- Ile resetów wykonałeś, zanim wskaźnik wrócił do normy?
Czy od czasu wysłania Twojego wpisy pojawiły się jakieś inne rozwiązania?
Edit: OK, już nieaktualne, nagle się naprawiło. o_O

Napisano 25 listopada 2009 - 00:11
no właśnie
samo sie naprawia po chwili i restarcie, bo samo z siebie nie zaskoczy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych