Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zmiana rozdzielczości zdjęcia- w czym?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 26 października 2009 - 22:27

witam serdecznie, iPhoto bardzo mi przypadł do gustu, jak na windowsie nie nawidziałem jednej partycji, chowania plików po dysku, a do zdjęć jakiś programów do katalogowania, to na OSX jest inaczej :) i zdjęcia przechowuję w iPhoto a nie jak dotąd w folderach.

-->tylko iPhoto ma duży minus :( nie da się zmienić rozdzielczości, a kombajnu PS nie chce mi się odpalać bo i po co jak na pewno jest jakiś mini programik który to robi :) z góry dzięki

a tak przy okazji, jest jakiś program który automatycznie uploaduje zdjęcia na jakiś serwer i jest do wyboru np aukcja, forum itd linki
odpowiednik windowsowskiego fotosika :)
znalazłem imageshack uploader, ale niestety płatny :( a mi chodzi o darmowy i serwer też free ;) ewentualnie mam swój serwer, ale żeby mi odrazu dawało link w formie jaką wybiorę...

#2 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 26 października 2009 - 22:30

rozdzielczość zmienisz w podglądzie systemowym, kliknij dwa razy na zdjęcie w finderze > narzędzia > dostosuj wymiary

#3 radeg

radeg
  • 470 postów
  • SkądFG/ZS

Napisano 26 października 2009 - 22:35

ewentualnie użyj Download RapidoResizer, RapidoResizer 1.1.1 Download

#4 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 26 października 2009 - 22:38

dzięki wam wielkie ;) podgląd systemowy powinien wystarczyć ;) chyba że... przyjdzie zmienić rozdziałke 10 zdjęć... tego programu z linku nie dam rady sprawdzić bo mi nie wchodzi :( coś mam w domu nie tak z siecią i niektóre strony na maku nie wchodzą... ale na iphone działają dziwne co nie? ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych