Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac Os X i Windows XP - Dokumenty, Filmy, Muzyka, Zdjęcia Na Obu Systemach Pomocy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 mateusz199235

mateusz199235
  • 160 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 października 2009 - 19:25

Witam Posiadam MacBooka mam na nim zainstalowany system Mac Os X oraz Windows Xp mam pytanko jak można zrobic zeby np. Na XP są zdjecia i zeby mozna było na Mac Os X je przegladac ogólnie żeby wszystkie dane które sa na Macu było dostepne na obu systemach. Pozdrawiam i licze na szybką odpowiedz.

#2 macQUB

macQUB
  • 334 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 26 października 2009 - 22:55

To nie będzie takie proste windows nie obsługuje systemu plików makowego HFS+ (z linuksowym ext też sobie nie radzi), może spróbuj tego(wiem że Wikipedia, ale w powiązanych linkach są programy, może któryś Ci pomoże)lub to. W drugą strunę HFS+ ->NTFS(zapis) było parę wątków na forum. Jak mają to być same zdjęcia ewentualnie, jakieś mniejsze pliki kup dysk zewnętrzny i sformatuj go FAT-em, ja w ten sposób mam połączenie między win<->mac . W macbook'u to trochę nie wygodne, ale możesz przenosić pliki z innych komputerów na których jest win, linux lub mac.

#3 mateusz199235

mateusz199235
  • 160 postów
  • SkądGdynia

Napisano 28 października 2009 - 16:34

Ok dzieki za odpowiedz mam jeszcze takie pytanko a jak mam router WI-FI to moge na nim założyc jakąs siec domowa jeśli jest taka opcja to bardzo proszę o pomoc jak tozrobic bo nigdy tego nie robiłem. Z góry dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam

#4 Jogus

Jogus
  • 215 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 28 października 2009 - 16:43

MacDrive na windowsa, i paragon na mac os. Ew MacFuse na maca

---- Dodano 28-10-2009 o godzinie 16:46 ----
Do routera mozesz podlaczyc komputery za pomoca kabla ew bez kabli przy pomocy wi-fi polaczyc sie z routerem i tyle komputery powinny widziec sie w sieci.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych