Thunderbird - ustawienia opcji folderow + 'Order received'=0
Rozpoczęty przez
robaczyfka
, 26 paź 2009 12:18
Brak odpowiedzi do tego tematu
Napisano 26 października 2009 - 12:18
Czesc!
W TB dzieje sie dziwna rzecz, ktora nie miala miejsca na PC. Nie wiem, jak sobie z tym poradzic.
Ale po kolei:
1. korzystam z TB do obslugi kilku kont
2. kazde konto ma swoja skrzynke pocztowa przypisana do oddzielnego folderu
3. w kazdym folderze mam dodatkowo porobione katalogi (wielopoziomowo) i kazdy taki katalog ma obowiazkowo 2 podkatalogi: 'Wychodzace' i 'Przychodzace'
Przkladowo struktura dla kazdego konta wyglada tak (z podzialem na poziomy):
1. Inbox
1. Sent
1. Trash
1. CiociaKlocia
2. Przychodzace
2. Wychodzace
1. WujekZiutek
2. Przychodzace
2. Wychodzace
Moj problem: poczty przeniesionej do katalogow drugiego poziomu nie moge wyswietlac w dowolny sposob dla kazdego folderu. Inaczej mowiac, ustawienia przenosza sie automatycznie: np. w katalogu 'WujekZiutek' moge wybrac np. kolumne 'Sender' dla podkatalogu 'Wychodzace' i wtedy niestety automatycznie ustawiane jest wyswietlanie tej kolumny w podkatalogu 'Przychodzace'
Potrzebuje miec: 'Wychodzace' - 'Recipient', 'Przychodzace' - 'Sender' (wyswietlanie obu jest zbedne).
Na PC nie bylo z tym problemu - bylo rozpoznawane, ktory mail wyszedl, a ktory przyszedl i widok byl ustawiany automatycznie (jak dla 'Inbox' i 'Sent').
Jedyny powod, jaki mi przychodzi do glowy, dlaczego moze tak sie dziac, to sposob zassania tej poczty z serwera (onet). Wiadomosci z katalogu 'Sent' dalo sie zassac tylko po uprzednim przesunieciu do 'Inbox'.
Czy ktos ma pojecie, co oznacza wartosc 0 (zero) w kolumnie 'Order received'? Dla paru wiadomosci pokazalo mi sie cos takiego.
Bede dzwieczec za wszelkie info i pomoc.
Pozdrawiam,
robal.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych