Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Thunderbird - ustawienia opcji folderow + 'Order received'=0

• Please log in to reply
No replies to this topic

#1 robaczyfka

robaczyfka
  • 29 posts

Posted 26 October 2009 - 12:18

Czesc! W TB dzieje sie dziwna rzecz, ktora nie miala miejsca na PC. Nie wiem, jak sobie z tym poradzic. Ale po kolei: 1. korzystam z TB do obslugi kilku kont 2. kazde konto ma swoja skrzynke pocztowa przypisana do oddzielnego folderu 3. w kazdym folderze mam dodatkowo porobione katalogi (wielopoziomowo) i kazdy taki katalog ma obowiazkowo 2 podkatalogi: 'Wychodzace' i 'Przychodzace' Przkladowo struktura dla kazdego konta wyglada tak (z podzialem na poziomy): 1. Inbox 1. Sent 1. Trash 1. CiociaKlocia 2. Przychodzace 2. Wychodzace 1. WujekZiutek 2. Przychodzace 2. Wychodzace Moj problem: poczty przeniesionej do katalogow drugiego poziomu nie moge wyswietlac w dowolny sposob dla kazdego folderu. Inaczej mowiac, ustawienia przenosza sie automatycznie: np. w katalogu 'WujekZiutek' moge wybrac np. kolumne 'Sender' dla podkatalogu 'Wychodzace' i wtedy niestety automatycznie ustawiane jest wyswietlanie tej kolumny w podkatalogu 'Przychodzace' :( Potrzebuje miec: 'Wychodzace' - 'Recipient', 'Przychodzace' - 'Sender' (wyswietlanie obu jest zbedne). Na PC nie bylo z tym problemu - bylo rozpoznawane, ktory mail wyszedl, a ktory przyszedl i widok byl ustawiany automatycznie (jak dla 'Inbox' i 'Sent'). Jedyny powod, jaki mi przychodzi do glowy, dlaczego moze tak sie dziac, to sposob zassania tej poczty z serwera (onet). Wiadomosci z katalogu 'Sent' dalo sie zassac tylko po uprzednim przesunieciu do 'Inbox'. *** Czy ktos ma pojecie, co oznacza wartosc 0 (zero) w kolumnie 'Order received'? Dla paru wiadomosci pokazalo mi sie cos takiego. Bede dzwieczec za wszelkie info i pomoc. Pozdrawiam, robal.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users