Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak usunac niepotrzebne procesy i jaksie pozbyc plikow na amen?

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 sercabit

sercabit
  • 313 posts
  • SkądKraków

Posted 26 October 2009 - 10:21

Witam,

Od jakiegos czasu auwazylem wolniejsze dzialanie mojego systemu. Nie wiem czym to jest spowodowane. Czasami sie nawet ostro przywiesi, a to dziwne, bo mam nowego MacBook'a Pro 2.26 GHz Intel Core 2 Duo, 4GB 1067 MHz DDR3, Wersja systemu Mac OS X 10.5.8

Tutaj mozna zobaczyc screen'a z Activity Monitor:
KLIK KLIK

Na screen'ie widac, ze jest tam jakis proces Logitech'a pod PowerPC. Usunalem te sterowniki, ale proces dalej jest. Usunalem, bo po instalacji zobaczylem ze to jest do PPC, a na plytce nie ma wyboru czy Intel czy PPC, po prostu samosie instaluje.
Jak to usunac na stale?

Ktore procesy oprocz tego sa jeszcze do wywalenia?
Jak przyspieszyc ogolnie dzialanie systemu?

Dodam, ze nie instaluje na dysk niepotrzebnego syfu. Komputer sluzy mi do pracy i do internetu. Instaluje tylko to co jest mi na prawde potrzebne. Nie mam tak, ze testuje programy i w kolko instaluje i usuwam.

Dzieki za pomoc, linki i dobre porady.

Pozdrawiam,
SercaBit

#2 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 October 2009 - 10:35

zrób deinstalację tego pakietu, poprzez nową instalację. Pobierz nowe oprogramowanie ze strony logitech

#3 sercabit

sercabit
  • 313 posts
  • SkądKraków

Posted 26 October 2009 - 11:31

zrób deinstalację tego pakietu, poprzez nową instalację. Pobierz nowe oprogramowanie ze strony logitech

Nie potrzebuje tego oprogramowania Logitech. Zreszta na stronie nieznalazlem. System jest w miare swierzy, nie chce za kazdym razem jak pojawi sie jakis problem robic reinstalki systemu?

Przeciez jest jakas prostsza droga, zeby nie instalowac wszystkiego od nowa...

Pozdrawiam

#4 yahol

yahol
  • 1321 posts
  • Skąd*.#

Posted 26 October 2009 - 12:29

To sie pojawia w momencie kiedy masz jakies urzadzenie Logitecha. Mysz, kamere nie wiem co jeszcze. Jak wspomniano wyzej, sciagnij ze strony Logitecha pakiet instalacyjny i przy odpaleniu odinstaluj to dziadowstwo nie instalujac nowego oprogramowania. No a jezeli masz cos Logitecha - pojawi sie na nowo :) Ale to tylko moje przypuszczenie - moge sie mylic :)

#5 sercabit

sercabit
  • 313 posts
  • SkądKraków

Posted 27 October 2009 - 10:10

To sie pojawia w momencie kiedy masz jakies urzadzenie Logitecha. Mysz, kamere nie wiem co jeszcze.
Jak wspomniano wyzej, sciagnij ze strony Logitecha pakiet instalacyjny i przy odpaleniu odinstaluj to dziadowstwo nie instalujac nowego oprogramowania.
No a jezeli masz cos Logitecha - pojawi sie na nowo :)

Ale to tylko moje przypuszczenie - moge sie mylic :)

JAkos z tym Logitechem sobie poradze.

Wie ktos jak usprawnic dzialanie systemu? Jak pozbyc sie jakos rzeczy ktore odpalaja sie przy starcie w tle?

Pozdrawiam

#6 yahol

yahol
  • 1321 posts
  • Skąd*.#

Posted 27 October 2009 - 12:19

Preferencje systemowe-konta-konto admina(twoje)-startowe =zaptaszkowac i usunac.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users