Z tego co się zorientowałem, nie ma natywnej wersji programu Microsoft Project na system OS X. Zatem czy istnieje jakiś odpowiednik, który będzie obsługiwał pliki projektów z MS Project i pozwalał zapisywać pliki w formacie kompatybilnym dla Windowsa?

Odpowiednik MS Project na OS X
Started by
Poolek
, 25 Oct 2009 13:55
6 replies to this topic
Posted 25 October 2009 - 13:55
Posted 25 October 2009 - 15:13
Posted 25 October 2009 - 16:20
Widziałem już ten temat na forum Apple'a. Są tam wymienione jakieś programy, ale brakuje opinii, plusów i minusów każdego z nich. Dlatego też zapytałem się tutaj o program obsługujący pliki z MS Project, żeby dostać jakieś konkretne podpowiedzi jakiego programu użyć, najlepiej od kogoś, kto sam z takiego programu korzystał i wie, jak to wygląda w praktyce.
Posted 25 October 2009 - 16:44
No to wypróbuj. Nie zawsze opinie użytkowników są zgodne z prawdą.
Posted 25 October 2009 - 18:16
Próbowałem OmniPlan i Merlin. Ten drugi jest zdecydowanie lepszy - i funkcjonalnie i jeżeli chodzi o import/eksport do MS Project.
Posted 25 October 2009 - 18:41
Korzystałem z czterech programów: OmniPlan (prosty, "ładny", do podstawowych projektów jak znalazł), ConceptDraw Office (cały "office", schematy, rysunki, wizualizacja projektów, itd; funkcjonalny i lepszy od Omni), FastTrack Schedule (porażka) i absolutnie numer 1 czyli Merlin. Więcej funkcji niż będziesz mógł/chciał wykorzystać i przede wszytskim intuicyjność oraz bezproblemowa współpraca z Projectem. Do tego masz iPhone'ową aplikację.
Posted 25 October 2009 - 20:44
No to wypróbuj. Nie zawsze opinie użytkowników są zgodne z prawdą.
Tak, ale dzięki dwóm wypowiedziom powyżej mogę zaoszczędzić sobie kłopotu i czasu, wybierając od razu program Merlin

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users