Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dylemat polsko niemieckiego macbooka.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Topek

Topek
  • 755 postów

Napisano 25 października 2009 - 12:58

Wiam, mam możliwość zakupu nowego macbooka lu macbooka pro, ale w niemczech. Prosto z salonu Apple, ale pozostaje kwestia języka i klawiatury. Czy w polsce taki macbook jest w pełni funkcjonalny i czy można ew. zmienić język z niemieckiego na polski. Czy może lepiej, poszukać czegoś z polskiego z forum? Jak myślicie? Język niemiecki znam biegle, jednak klawiatura niemiecka mnie bardzo odstrasza. Pozdrawiam.

#2 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 25 października 2009 - 13:02

zawsze można kupić coś w stylu naklejek na klawiaturę ,na allegro jakoś to się nazywało i zmienić układ klawiatury na pl :) Nie wiem jak te nalepki wpływają na podświetlenie klawiatury w MB pro :

#3 Topek

Topek
  • 755 postów

Napisano 25 października 2009 - 13:06

zawsze można kupić coś w stylu naklejek na klawiaturę ,na allegro jakoś to się nazywało i zmienić układ klawiatury na pl :) Nie wiem jak te nalepki wpływają na podświetlenie klawiatury w MB pro :

hmm, ciekawe ale napewno nie wygląda to ładnie. Ciekawi mnie jeszcze cena takiego sprowadzonego macbooka, przy odsprzedazy, czy takie sztuki są mniej warte?

#4 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 25 października 2009 - 13:18

Zależy komu sie sprzedaje,na allegro najwięcej jest sztuk z układem klawiatury US i one jakoś przejdą,natomiast wiadomo że jeśli ktoś będzie miał wybór między niemieckim a naszym układem klawiatury w tej samej cenie ,to weźmie PL-więc chyba są mniej(nieznacznie) warte

#5 fadro

fadro
  • 698 postów
  • Skądzimuje w poznaniu

Napisano 25 października 2009 - 13:21

w polsce sa mniej warte. jesli ktos dla ciwbie bedzie ten komputer w niemczech zamawial mozna zamowic z klawiatura qwerty czas oczekiwania w austrii tydzien, w niemczech pewnie krocej, cena ta sam

#6 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 25 października 2009 - 15:37

Z niemieckimi znaczkami na klawiaturze bym na pewno nie brał, ale każdy ma inne preferencje, jedni sobie nakleją naklejki, innym to aż tak nie przeszkadza, a ja bym tego nie chciał nawet za darmo, bo na cholere mi takie dziwadło ;)

#7 fadro

fadro
  • 698 postów
  • Skądzimuje w poznaniu

Napisano 25 października 2009 - 15:45

ja takiej klawiatury uzywam na codzien, w sumie mi obojetne, bo przelaczam sie i tak miedzy ukladem niemieckim, angielskim i francuskim. kwestia przyzwyczajenia. a jesli pisze sie bezwzrokowo to i tak narysowane znaczki nie sa za bardzo istotne

#8 Topek

Topek
  • 755 postów

Napisano 25 października 2009 - 16:18

hmm, podpytam sie tam o klawe qwerty, dzieki za odpowiedzi.

#9 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 26 października 2009 - 15:21

Powinna być dostępna wersja z klawiaturą qwerty. Możesz jeszcze poszukać na allegro. Czasem trafią się klawisze na sztuki, ostatnio widziałem do białego i czarnego MB, do pro też widziałem, ale dawniej. Poszukaj może w zakończonych i podpytaj sprzedających. ;)

#10 fadro

fadro
  • 698 postów
  • Skądzimuje w poznaniu

Napisano 30 października 2009 - 21:24

wlasnie... kolejnym rozwiazaneim jest podmianka klawiszy albo klawiatury, trzeba jednak pamietac ze niemiecka klawiatura to troszeke inaczej poustawiane nie tylko znaczki ale i kalwisze w okolicy umlaltow. ale to spokojnie jest do przezycia, al zamowienie kompa z ukladem qwerty nie jest problemem (wlasnie przyszedl mi taki maczek)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych