Czy ktoś instalował Snow-a na czysto bez wcześniejszego leoparda? U mnie po takiej instalacji, nie dają się okna minimalizować"z belki", czy miał ktoś coś podobnego?
Albo problemy z automatycznym "usypianiem" w momencie nie korzystania z maka (ekran wygasza ale nie usypia)?:confused:
Mam mbp 17" 2,6 HiRes
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Usypianie i minimalizacja okien z "belki"
Rozpoczęty przez
madapple777
, 24 paź 2009 13:19
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 października 2009 - 13:19
Napisano 24 października 2009 - 13:26
System preferences/Apperance
zaznacz: Double click window's tilte bar to minimize.
to drugie to Energy saver - Oszczędny komputer
Napisano 24 października 2009 - 16:52
Bardzo dziękuję, czasami nie widać tego co przed oczyma, już po problemie, [z usypianiem ustawiałem suwaki oczywiście ale może jakaś aplikacja blokuje]
Dziękuję*i pozdrawiam
Napisano 02 listopada 2009 - 03:56
Mam, ten sam problem wyłączyłem wszystko i komputer wcale nie myśli iść spać? Ustawiłem usypianie na 1 min, żeby sprawdzić. I nic ale to nic.
Napisano 04 listopada 2009 - 08:44
Firefox i iTunes mogą*blokować uśpienie, po nastawieniu na 1 minutę*poczekaj około 4-5 minut od wygaśnięcia matrycy. Masz mbp ze snow?
Napisano 10 listopada 2009 - 09:48
To ja się podłączę w kwestii usypiania. Mam to samo na imaku alu z 2007 r. Jeszcze za czasów Leoparda płatał figle i nie usypiał, ale wówczas przyczyną okazał się Firefox. Po aktualizacji do Snow ponownie przestał usypiać, ale już przyczyny nie mogę odnaleźć...
Napisano 10 listopada 2009 - 09:51
Kurcze z tą minimalizacją z belki było już chyba ze sto razy na forum
Napisano 14 listopada 2009 - 07:57
W leopardzie było defaultowo włączone i to mnie zmyliło, przyznaję że nie sprawdziłem wszystkiego przed napisaniem posta.Kurcze z tą minimalizacją z belki było już chyba ze sto razy na forum
Nadal jednak głównym problemem jest "nie usypianie" po upływie wyznaczonego czasu w "energy saver", MBP i innych komputerów MAC, czy jest na to jakaś rada? W 10.5... nie było raczej tego problemu, czy też może przyczyną*być*usterka sprzętowa?
Zapraszam wszystkich do wypowiedzenia się na ten temat.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych