Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Usypianie i minimalizacja okien z "belki"

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 madapple777

madapple777
  • 4 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 October 2009 - 13:19

Czy ktoś instalował Snow-a na czysto bez wcześniejszego leoparda? U mnie po takiej instalacji, nie dają się okna minimalizować"z belki", czy miał ktoś coś podobnego? Albo problemy z automatycznym "usypianiem" w momencie nie korzystania z maka (ekran wygasza ale nie usypia)?:confused: Mam mbp 17" 2,6 HiRes Z góry dziękuję za odpowiedzi

#2 thozo

thozo
  • 1956 posts

Posted 24 October 2009 - 13:26

System preferences/Apperance zaznacz: Double click window's tilte bar to minimize. to drugie to Energy saver - Oszczędny komputer

#3 madapple777

madapple777
  • 4 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 October 2009 - 16:52

Bardzo dziękuję, czasami nie widać tego co przed oczyma, już po problemie, [z usypianiem ustawiałem suwaki oczywiście ale może jakaś aplikacja blokuje] Dziękuję*i pozdrawiam :)

#4 anakin

anakin
  • 2 posts

Posted 02 November 2009 - 03:56

Mam, ten sam problem wyłączyłem wszystko i komputer wcale nie myśli iść spać? Ustawiłem usypianie na 1 min, żeby sprawdzić. I nic ale to nic.

#5 madapple777

madapple777
  • 4 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 November 2009 - 08:44

Firefox i iTunes mogą*blokować uśpienie, po nastawieniu na 1 minutę*poczekaj około 4-5 minut od wygaśnięcia matrycy. Masz mbp ze snow?

#6 cburza

cburza
  • 9 posts
  • SkądW-wa, Otwock

Posted 10 November 2009 - 09:48

To ja się podłączę w kwestii usypiania. Mam to samo na imaku alu z 2007 r. Jeszcze za czasów Leoparda płatał figle i nie usypiał, ale wówczas przyczyną okazał się Firefox. Po aktualizacji do Snow ponownie przestał usypiać, ale już przyczyny nie mogę odnaleźć...

#7 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 10 November 2009 - 09:51

Kurcze z tą minimalizacją z belki było już chyba ze sto razy na forum ;)

#8 madapple777

madapple777
  • 4 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 November 2009 - 07:57

Kurcze z tą minimalizacją z belki było już chyba ze sto razy na forum ;)

W leopardzie było defaultowo włączone i to mnie zmyliło, przyznaję że nie sprawdziłem wszystkiego przed napisaniem posta.
Nadal jednak głównym problemem jest "nie usypianie" po upływie wyznaczonego czasu w "energy saver", MBP i innych komputerów MAC, czy jest na to jakaś rada? W 10.5... nie było raczej tego problemu, czy też może przyczyną*być*usterka sprzętowa?
Zapraszam wszystkich do wypowiedzenia się na ten temat.

Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users