Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ankieta do pracy magisterskiej - wydział MEiL na PW

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 October 2009 - 01:05

Ankieta
na potrzeby pracy magisterskiej o roboczym tytule

„Symulacyjne badania dynamiki modelu rowerzysty w wybranych sytuacjach wypadków w warunkach miejskich”

Witam,

Nazywam się Jarosław Tabor i jestem studentem ostatniego roku kierunku Robotyka wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa na Politechnice Warszawskiej. Do skończenia tego zacnego wydziału została mi do napisania praca magisterska. Jako temat pracy magisterskiej (na razie roboczy, ale zmianie może ulec tylko tytuł, nie treść) wybrałem sobie „Symulacyjne badania dynamiki modelu rowerzysty w wybranych sytuacjach wypadków w warunkach miejskich”.
Całość badań symulacyjnych będę przeprowadzał w pakiecie MADYMO w zakładowej pracowni. Stworzenie modelu roweru (uśrednionego) oraz dobranie odpowiedniej pozy komputerowego modelu człowieka, na podstawie poniższej ankiety, pozwoli mi przeprowadzić symulacje (kilka) których wynikiem będą siły jakie działają na poszczególne części ciała jakie w momencie wypadku kontaktują się z przeszkodą. Następnie wyniki badań zostaną porównanie z dopuszczalnymi siłami jakie mogą działać np. na głowę oraz wyznaczenie skali uszkodzeń poszczególnych części ciała.
Szczególną rolę w tych testach odegrają takie informacje jak różnica położenia (w poziomie) siodełka oraz kierownicy, masa rowerzysty oraz jego wzrost i płeć.
Aby uzyskać wyniki najbliższe rzeczywistym, proszę Cię, szanowny czytelniku o możliwie najdokładniejsze i zgodne z prawdą wypełnienie anonimowej ankiety oraz przesłanie jej na mojego maila.

Moj e-mail na gmailu.

Aktualnie ankieta dostępna jest w formatach:
plik OpenOffice (.odt)
plik Microsoft Office (.doc)

Oba pliki bez wirusów robione na Mac'u spakowane zipem.

p.s. Do moderatorów - proszę o przypięcie tematu jeżeli jest to możliwe. Zależy mi na dużej ilości głosów. Przewidywany czas ankiety to max. 2-3 tygodnie.

EDIT 25.10.2009:
Poprawione pytanie nr. 10 - dodana odpowiedź "nie miałem na sobie żadnych ochraniaczy".

#2 blipek

blipek
  • 367 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 October 2009 - 21:42

powiedz mi czy przypadkiem w pytaniu 10. nie powinieneś mieć jeszcze odpowiedzi w stylu "nie miałem na sobie żadnych ochraniaczy"? jak się dobiorę do roweru to na pewno wypełnię... trza pomóc koledze z uczelni:wink:

#3 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 October 2009 - 23:58

Choroba. Faktycznie wkradł się babol i nie dopisałem tego co jest w roboczej ankiecie. Oczywiście masz rację i dodaję to za chwilkę ;-) Serdeczne dzięki tym który wysłali odpowiedzi. Na razie mam 6 ankiet wypełnionych w 24h więc nie jest źle. Trzymam kciuki za Was !

#4 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 October 2009 - 14:28

Wiem, że niektórych może to denerwować, ale nie będę kłamał. Dostałem lącznie 8 ankiet. Potrzebuję ze 3 razy tyle. Proszę. Jeżeli jeździcie na rowerze i macie do niego dostęp. Pomóżcie ;-)

#5 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 01 November 2009 - 21:11

Jutro lub we wtorek dostaniesz jeszcze 2 ankiety.

#6 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 November 2009 - 09:13

Czekam czekam ;-)

#7 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 02 November 2009 - 12:05

A My tzn. zespół moderacyjny MyApple zachęcamy wszystkich do pomocy Koledze w realizacji tej pracy magisterskiej - nic to nie kosztuje poza kilkoma minutami poświęconymi na obmierzenie swojego rowerka i wypełnienie ankiety.

#8 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 December 2009 - 03:14

Szanowni Koledzy i Koleżanki ;-) Wiem, że jest już zima, że nawet -7C dzisiaj w nocy, ale proszę Was. Jeżeli jeszcze nie wypełnialiście ankiety do mojej pracy magisterskiej to zróbcie to teraz. Za każdy głos będę dozgonnie wdzięczny. Na razie tylko 18 ankiet. Potrzebuję drugie tyle. Roześlijcie ankiety po Waszych znajomych, rodzinie. Zależy mi na dużej liczbie respondentów. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc, Jarek

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users