Mam problem z pojawianiem się prostokątów wokoło wycinanych obiektów na tle w indesignie.
Fotka szparowana z cliipingiem wstawiona na tło w indyku skręcony ps i z tego pdf na podglądzie ok dopiero na proofie wychodzą prostokąty wokolo niektórych zdjęć ciekawe że nie ma na to reguły i przy kolejnym ps-pdf i proofie potrafi się pokazać w innym miejscu. indyk cs4.
proszę o pomoc w problemie zanim się wrąbię w koszty :grin:

WYCINANIE obiektów w INDESIGNIE
Rozpoczęty przez
Homik
, 23 paź 2009 22:07
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 października 2009 - 22:07
Napisano 28 października 2009 - 10:24
A pdf krecony do acrobata 4 lub 5? Jesli tak wykrec go do 6 lub wzwyz. Powinno pomoc, mialem kiedys podobny problem ale pod CS2 i CS3.
Napisano 08 listopada 2009 - 19:54
Spróbuję dzięki
Napisano 08 listopada 2009 - 22:19
Daj znac jak poszlo
Napisano 14 grudnia 2009 - 18:51
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Ale wydaje mi się że robisz tak:
Zakładając ścieżki w PS na jakiś obiekt możesz robić to przy użyciu opcji substract, a w indesignie importując ścieżki pewnie robisz revert. Stąd pozostaje ten prostokąć wokół obiektów.
Rozwiązanie jest takie że zakładając ścieżki musisz zrobić to przy użyciu Add To Path Area, wtedy importując je w indyku nie będziesz musiał wybrać opcji Revert przez co nie zostanie Ci ten obrzydliwy kwadrat wokół elementu.
Napisano 14 stycznia 2010 - 10:20
Dzięki przetrenuję.

Napisano 18 stycznia 2010 - 21:59
Nie przejmuj sie tymi kreskami:) To wynik splszczania przezroczystosci. Jak chcesz zobaczyc czy to sa dobre linie (tzn nie beda sie drukowac) to odznacz ten kwadracik anti-aliased artwork. I zobacz czy linie zniknely.
Napisano 19 stycznia 2010 - 23:34
w druku wyjdzie dobrze, sprawdź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych