Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Snow Leopard 10.6.1 i modem icon 225

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 wawelo

wawelo
  • 2 postów

Napisano 23 października 2009 - 14:15

Witam, przesiadłem się niedawno z pc na mac. Mam zainstlowanego Snow Leoparda. Podobno to ma być dobre !!?? Napiszę tylko w jednym zdaniu, że po tygodniu zmagań z mac-em wcale nie widzę jego prostej obsługi czy przyjazności w obsłudze (zobaczcie ile jest postów na temat konfiguracji poczty onetu). Ale do pasji doprwadza mnie już kwestia modemu icon 225. Po tygodniu walki i przeczytaniu setek stron www na ten temat, wiem już, że nie ma sposobu (na dzień dzisiejszy), aby zmusić 10.6 do współpracy z icon 225. Ściągałem oprogramowanie i sterownik ze strony producenta podpisane, że są niby do 10.6, ale to wcale nie działa. Non stop komputer się zawiesza. Przez ostatnie kilka lat nie zwiesił mi się tyle razy Windows Vista co Mac 10.6 po podłączeniu modemu przez ostatni tydzień. Pan z wsparcia Apple powiedział mi, że nie mają zamiaru z tym nic robić, że ich to nie dotyczy. Dla mnie to jest jeden wielki skandal. W Polsce z tego co widać na ulicach i na forach www jest masę użytkowników tych modemów. Nikt mnie nie informował o tym, że Apple ma to gdzieś przed zakupem. Dla mnie internet przez gsm to jedyne źródło internetu. Tak więc wtopiłem, wydałem dużo bardzo pieniędzy (nowy mac pro) i dowiedziałem się, że to mój kłopot. Jeśli ktoś się zastanawia nad przejściem z pc do mac, to raczej polecam ostrożność. Wsparcie 90 dniowe po zakupie to fikcja. Współpraca iWork z Officem to też mit, czasem działa, a czasem nie. iWor nie ma wielu czcionek, które są w Officie, nie wiem dlaczego. To miało być lepsze!!?!?!?!?! Tak więc Mac nie powala, a póki co sprawia więcej kłopotów nić windows. Jeśi ktoś znajdzie rozwiązanie konfliktu 10.6 i icon 225 to się polecam.

#2 kharde

kharde
  • 17 postów

Napisano 23 października 2009 - 17:15

ja włożyłem swojego Icona 225 do usb i momentalnie MBP mi się zawiesił... aaale byłem głupi bo zrobiłem to świeżo po instalce SnowL bez montowania żadnych sterowników. Poszedłem po rozum do głowy, a raczej na strone producenta, ściągnąłem sterowniki i program do dialingu i teraz hula bez najmniejszych problemów. jedyne na co narzekam (ale tak samo było w zwykłym leopardzie) to sytuacja w której wysyłam z Entourage załączniki większe niż 100 KB. Po wysłaniu wyskakuje mi błąd, poczta zostaje w outboksie a mail raz dochodzi raz nie, a czasem dochodzi wiele razy... ?

#3 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 października 2009 - 18:13

radzę dzwonić do producenta modemu icon 255, bo apple faktycznie sprawa nie dotyczy - to sprawa producenta sprzętu i ich sterowników. walisz w złą ścianę. sprawa z czcionkami mnie rozśmieszyła :D

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 347 postów

Napisano 23 października 2009 - 18:49

E no, ale akurat tu trochę racji - klikałbym iWorka, ale nie ma ¾ fontów, które obowiązują u mnie w standardzie dokumentów ;-) Nie chce tracić pół dnia na dociąganie ich.

#5 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 października 2009 - 19:10

może i racja, ale pytanie 'dlaczego' jest w tej sytuacji dla mnie śmieszne

#6 wawelo

wawelo
  • 2 postów

Napisano 23 października 2009 - 21:13

Nie chcę wchodzić w dyskusję, czy to apple czy nie, ale według mnie nie jest to takie oczywiste.

Natomiast co do sterowników. Ta jak już pisałem zainstalowałem sterowniki ściągnięte ze strony optiona ([url]http://www.myapple.pl/register.php?a=act&u=75298&i=46702009)[/url], podpisane że dla 10.6. Program się uruchamia i jakiś czas wszystko działa, ale generalnie system się ciągle zawiesza.

Nie wiem, najpierw włożyłem modem podobnie jak to opisuje kharde w swoim poście. Może trzeba odinstalować jakieś sterowniki wcześniej zainstalowane i gdzieś tam ukryte? (Program orangu odinstalowałem przez appcleaner i oczyściłem kosz).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych