Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kolory wiadomosci w Mail App

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 la manekina

la manekina
  • 6 posts

Posted 22 October 2009 - 13:23

Dzisiaj zauwazylam, ze w Mail App czesc moich mejli przychodzacych z blizej nieokreslonych przyczyn ma kolor szary (cala reszta czarny). Czy ktos wie moze z czego to wynika i jak moge sie tego pozbyc?

Poza tym, czy jest mozliwosc by automatycznie "kolorowac" tematy mejli przychodzacych wg jakiegos klucza?

Dzieki za pomoc

Dołączona grafika

#2 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 22 October 2009 - 15:07

Dzisiaj zauwazylam, ze w Mail App czesc moich mejli przychodzacych z blizej nieokreslonych przyczyn ma kolor szary (cala reszta czarny). Czy ktos wie moze z czego to wynika i jak moge sie tego pozbyc?

Poza tym, czy jest mozliwosc by automatycznie "kolorowac" tematy mejli przychodzacych wg jakiegos klucza?

Dzieki za pomoc

Dołączona grafika

Ustawienia programu mail -> reguły

Popatrz czy nie masz jakiś, które kolorują ci mejle na szaro, dodatkowo tam właśnie możesz ustawić reguły, wg. których mail będzie kolorować (i wiele więcej) twoje mejle jak tylko sobie zażyczysz.

#3 la manekina

la manekina
  • 6 posts

Posted 22 October 2009 - 16:01

Hmm to raczej nie reguly, wlasnie sprawdzilam i one dotycza razem znanych mi osob, a ten przykladowy screenshot jest z "nowymi" adresatami. Tak czy inaczej, dziekuje za rade z kolorami!

#4 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 22 October 2009 - 18:51

Skoro nie reguły kolorują Ci mejle to może robi to system antyspamowy (choć powinien na brązowo chyba) - różnie działa w zależności od trybu w jaki jest ustawiony - domyślnie przesuwa pocztę z inboxa do skrzynki spamowej, ale można używać go tak by jedynie flagował maile jako spamowe, bez przenoszenia. Przychodzi mi do głowy jeszcze szereg ustawień w zakładce czconki/kolory - Można tam ustawić sporo, ale nie wiem czy selektywnie - domyślne ustawienia mi odpowiadają, więc nie grzebałem. Ostatnią opcją jaka przychodzi mi do głowy jest opcja wyróżniania powiązanych wiadomości w zakładce widok panelu preferencji Mail. Można tam zmienić kolor na jaki będą podświetlane powiązane wiadomości.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users