Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac Pro vs New iMac 27"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#26 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 31 października 2009 - 21:58

Warto zauważyć, że najnowsze iMaki jako pierwsze mają w sobie prawdziwe desktopowe, a nie mobilne procesory

Pytanie teraz - czy wymienne, czy jakos przymocowane na stale (normalne desktopowe nie maja nozek, wiec ciezko je wlutowac)?

---- Dodano 01-11-2009 o godzinie 00:02 ----
sam sobie odpowiem na to pytanie :) Na podstawie fotek z ifixit wnioskuje, ze na 99% procesor jest wymienialny :)

#27 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 31 października 2009 - 23:40

Pytanie teraz - czy wymienne, czy jakos przymocowane na stale (normalne desktopowe nie maja nozek, wiec ciezko je wlutowac)?

---- Dodano 01-11-2009 o godzinie 00:02 ----
sam sobie odpowiem na to pytanie :) Na podstawie fotek z ifixit wnioskuje, ze na 99% procesor jest wymienialny :)

oczywiście.
Możesz nawet włożyć 3.33GHz, Quad na 775 raczej by się tu ugotował.

#28 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 01 listopada 2009 - 00:06

a niekoniecznie Kolego - sa quady z koncowka S - na zamowienie u dystrybutorow i one sa niskonapieciowe :)

#29 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 02 listopada 2009 - 22:25

To ja sie dolacze chociaz nie rozwazam zakupu mac pro, ale wlasnie sprzedalem imaka 24" late 2006. Kupilem rowniez miesiac temu MBPro 13 jako drugi komputer a wyszlo ze od wczoraj jako jedyny na chwile obecna w domu.
Myslalem wiec o zakupie Led cinema display, ale widze ze ktos wspomnial o jakichs problemach z temperatua? Czy sa problemy z nimi?

Z grzaniem sie tez nie ma problemu tak jak ma to miejsce w ACD24".

Bo jesli tak to rozwaze zakup ponownie imaka jako drugiego do domu. Martwi mnie row iez kwestia tego ze MB Pro bardzo sie grzeje i boje sie aby go nie ugotowac i nie wiem czy moge caly dzien pracowac na zasilaniu, dlatego mysle zeby kupic sobie di tego mini ( nie mam wysokich wymagan) do teho led cinem display, ale teraz juz nic nie wiem co dobrze zrobic. Skoro MB sie grzeje a co gorsza LED Cinema tez to juz mam stracha. Prosze o jakies info na ten temat o tych Led Cinema Display. nigdzie nie czytalem tegp wczesniej ze sie tak mocno grzeja.

#30 1084

1084
  • 495 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 listopada 2009 - 11:05

Na co dzień pracuję na Led Cinema Display. Mamy takie dwa w pracy i nie zanotowaliśmy żeby się jakoś specjalnie grzały. Mają chyba wmontowany wentylator bo z jednej strony wciągają powietrze a z drugiej wyrzucają ciepłe. Testy nasłuchowe nie przyniosły jednak wyników - jesli tam jest to działa bardzo cicho. Do powłoki glossy można się przyzwyczaić - monitor ma na tyle dużą jasność że nie przeszkadza zbytnio w pracy aczkolwiek przez pierwsze dwa dni było dziwnie (po przesiadce z ACD23''). Matryca za to jest rewelacyjna (w końcu to S-IPS), podświetlenie równomierne, kolorki idealne. Niestety trafił mi się egz. z jednym bad pixelem :/ ale to też jest do przeżycia - widać go tylko na jasnym tle i trzeba się dobrze przyglądać żeby wypatrzyć.

#31 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 05 listopada 2009 - 11:08

Dziekuje. Ja juz testowalem w apple store ten monitor i tez nie wydawal mi sie jakis bardzo goracy. Moze to co zostalo opisane to moze jakis nieliczny przypadek. W kazdym razie na mnie robi wrazenie i chyba wole ACD 24" niz imaka gdyz zawsze do niego moge "dorzucic" maka pro lub mini dla moich skromnych potrzeb. p.s. wlasnie tego nie wiedzialem czy te LED Cinema Display tez sa na S-IPS czy nie, ale widze, ze tak.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych