Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[3.1.2][3G/3GS][Mac] - jak włączyć tethering?

• Please log in to reply
30 replies to this topic

#26 insekt

insekt
  • 362 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 December 2009 - 18:29

To podstawowa przyczyna wsyp więc zwracałem na to szczególną uwagę i to nie to. Ale nic to, po restore, 3.1.2, ultrasn0w jak u kolegi wyżej i tym razem zaskoczyło.

#27 Spoxzielo

Spoxzielo
  • 102 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 December 2009 - 20:36

W takiej sytuacji polecam wejść na iphona przez kabel programem iphone browser i przywrócić plik ten z backupem... pomijamy długi proces restore

#28 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 December 2009 - 09:48

ja znalazłem bezproblemowy sposób na tethering w playu (dla innych sieci też powinno działać):
zgodnie z tym co znalazłem na stronie Enable Tethering on iPhone 3.1.2 - ONLY 3G & 3GS - EmiratesMac zrobiłem:
1. dopisanie źródła SiNfuL iPhone Repo
2. instalacja paczki enable tethering for 3GS (jest też jej odpowiednik dla 3g)
3. restart iphone'a i już mam tethering :) nie musiałem nawet resetować ustawień sieci ani nic dogrywać (wcześnie miałem zainstalowany profil ipcc który działał w 3.0)

#29 osiek

osiek
  • 69 posts

Posted 07 January 2010 - 17:11

Witam, nie chcę tworzyć nowego wątku więc podepnę się tutaj. Zastanawiam się nad zakupem Iphone 3g w Orangu w dedykowanej taryfie. Dodają w tej chwili spory pakiet na transmisję danych (4GB) Czy bez łamania IP mogę udostępnić net do mojego macbooka? tak po prostu out of the box? Jeśłi tak to przez Bluetootha czy USB a może WiFi?

#30 mandrejk

mandrejk
  • 7 posts

Posted 10 January 2010 - 21:40

ja znalazłem bezproblemowy sposób na tethering w playu (dla innych sieci też powinno działać):
zgodnie z tym co znalazłem na stronie [url=http://www.emiratesmac.com/forums/iphone-support-troubleshooting/8687-enable-tethering-iphone-3-1-2-only-3g-3gs.html]Enable Tethering on iPhone 3.1.2 - ONLY 3G & 3GS - EmiratesMac[/url] zrobiłem:
1. dopisanie źródła [URL="http://www.sinfuliphonerepo.com/"]SiNfuL iPhone Repo[/URL]
2. instalacja paczki enable tethering for 3GS (jest też jej odpowiednik dla 3g)
3. restart iphone'a i już mam tethering :) nie musiałem nawet resetować ustawień sieci ani nic dogrywać (wcześnie miałem zainstalowany profil ipcc który działał w 3.0)

Witam. po zastosowaniu tego materiału faktycznie działa modem ale nie mam MMS'ów.
iphone 3.1.2 sie PLAY.
kombinowałem już trochę ale nic mi nie wychodzi...

#31 djrafax

djrafax
  • 81 posts
  • SkądKraków

Posted 12 June 2010 - 10:49

a jak zrobic to w GaduAir. Po zainstalowaniu latki dla 3G caly czas mi pisze ze chce pozwolenie od Carrier(sieci). gaduair dziala na plusie, sciagalem profile i nic... :/

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users