Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Football Manager 2010 ( PC i Mac Version )

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fikou

Fikou
  • 475 postów
  • SkądStettin, Poland

Napisano 19 października 2009 - 19:16

Dołączona grafika

Najpierw kilka słów o zawartości obu odmian - waniliowej i truskawkowej - dema.

Pierwsza z nich, zgodnie z wcześniejszymi doniesieniami, zawiera ligi z Anglii, Irlandii Północnej, Szkocji i Walii, dostępna w niej jest również wyłącznie angielska wersja językowa, nie ma natomiast żadnych dodatków graficznych czy dźwiękowych, dzięki czemu plik waży 274.5 MB (PC) lub 231.9 MB (Mac).

Druga wersja - truskawkowa - jest znacznie bardziej pojemna. W niej będziemy mogli spróbować gry w następujących krajach: Brazylii, Danii, Anglii, Francji, Włoszech, Irlandii Północnej, Norwegii, Portugalii, Szkocji, Hiszpanii, Szwecji, Turcji i Walii. Dostępne są też różnego rodzaju wersje językowe - angielska, duńska, holenderska, francuska, włoska, norweska, portugalska, hiszpańska i szwedzka, oraz zdjęcia piłkarzy, herby klubów, loga rozgrywek, pełne tekstury boiska czy stadionów i dźwięki odtwarzane podczas spotkań. Przez to demo waży znacznie więcej, bo aż 999 MB (PC) lub 979 MB (Mac).

Zapraszamy do pobierania plików i sprawdzenia na własne oczy, czy szumne zapowiedzi twórców okażą się prawdziwe!

Aktualizacja! Dostępne są do ściągnięcia bezpośrednio z naszego serwera wersje waniliowe na PC i MAC oraz wersja truskawkowa na PC. W przypadku wersji truskawkowej na Maca prosimy korzystać z mirrorów. Ten brakujący plik niedługo uzupełnimy.

źródło : Oficjalna strona serii Football Manager (FM 2010, FM 2009, FM LIVE) - CM Revolution

#2 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 19 października 2009 - 19:48

Ściągnięta wersja truskawkowa odpalona i szczerze to trudno się przestawić na wersję 10 z np 09..Inaczej ustawione menu,i kolory statystyk zawodników trochę przeszkadzają .Ale czekam na pełną polską wersję w którą na pewno pogiercuję parę nocek ;)

#3 haro

haro
  • 428 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 19 października 2009 - 21:55

Zgadzam się z kolegą. Piewsze wrażenie dość mieszane, ciężko będzie się przestawić. Aczkolwiek wydaje się bardziej rozbudowana, co cieszy. Interfejs taki w stylu apple;p

#4 Czerwek

Czerwek
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 października 2009 - 22:26

Panowie... Interfejs jest calkiem ciekawy i ogladajac wczesniej trailery jak i grajac w demo od kilku dni widze, ze bedzie "inaczej" a dla mnie rowniez ciekawiej... No i milo zobaczyc, ze nie tylko ja pogrywam w takie gry :)

#5 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 20 października 2009 - 18:37

Mnie denerwuje najbardziej całe menu u góry ...w 08/09 było tak że w menu wiadomości wszystko było na górze ale jak wchodziliśmy w np skład drużyny to dużo rzeczy było po lewej(finanse,sztab,drużyny "b" itp..) i to mnie najbardziej boli...Czekam aż zrobią skin a la 09 wtedy popykam więcej ;)...Bo tak trochę zalatuje Championship Managerem (nawigacja)... Aczkolwiek cała reszta raczej na +...Z małym wyjątkiem który występuje od 09 mianowicie statystyki bramkarzy,zawsze było tak że bramkarze mieli oddzielne techniczne atrybuty ,a w 09/10 tak trochę pomieszali bramkarskie+graczy z pola No to prawda że nie spodziewałem się że ktokolwiek gra w FM na maczku :) Swoją drogą to jedna z niewielu gier na polskim rynku jednocześnie na PC+MAC :)

#6 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 21 października 2009 - 10:06

No to jest na 4 może 5,ale cieszy fakt,że Panowie wydający Football Manager pamiętają również o graczach na Maka :) Pozdrawiam!

#7 Czerwek

Czerwek
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2009 - 11:20

No to jest na 4 może 5,ale cieszy fakt,że Panowie wydający Football Manager pamiętają również o graczach na Maka :)

Pozdrawiam!

I to juz tak od 3 lat :)

#8 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 21 października 2009 - 11:54

Dokładnie,jak widać jeśli jakiś producent chce to potrafi zadbać również o graczy z platformy Mac OS co bardzo cieszy,szkoda,że inni nie potrafią pójść w tym samym kierunku. Jak dla mnie Football Manager to pozycja obowiązkowa już od kilku lat tym bardziej,że można w niego natywnie pograć na Macu,bez kombinowania z Windows i Boot Camp. To może kiedyś jakaś rozgrywka po sieci :D

#9 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 22 października 2009 - 17:06

Ja na Mac Online'ową rozgrywkę chętny :) Ogólnie to rzeczywiście szkoda że ciągle w sklepach tak mało gier na MAC !...Czasem mam tak że widzę jakiś tytuł i mam ochotę zagrać a tutaj trzeba windowsa odpalać :D

#10 cooper69

cooper69
  • 1 036 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 października 2009 - 20:56

Mi się nawet nowy FM podoba. Jak za pół roku cena spadnie do 50-60 zł (tak było z poprzednim) to pewnie kupię.

#11 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 22 października 2009 - 21:29

Mi się nawet nowy FM podoba. Jak za pół roku cena spadnie do 50-60 zł (tak było z poprzednim) to pewnie kupię.

Ja się strasznie przyzwyczaiłem do wersji 08 (jeszcze na pc grane) po zakupie maka byłem sobie w empiku i patrze ze 09 w jakiejś promocji i za 39zł kupiłem :)
Fajnie ale i tak dla mnie FM08>all,mimo wszystko jak juz wyjdą wszystkie łatki do "10" to też się skuszę-jakoś zimowe wieczory trzeba przetrwać :)
Natomiast najbardziej nie mogę się doczekać tego czy zrobili coś z nasza ligą,a dokładniej o te nieszczęsną reputację ligi-czy została poprawione bądź wprowadzili jej zmienność zależną od sukcesów :roll:

#12 haro

haro
  • 428 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 28 października 2009 - 20:15

Mam nadzieję, że jutro już dostane w media lub empiku bo kilka sklepów na allegro już ma. Jak wygląda gra online? Trzeba czekać na każdego z graczy przy przejściu do następnego dnia?

#13 real007

real007
  • 49 postów

Napisano 29 października 2009 - 17:56

Co do rozgrywki online, grywałem jeszcze za "czasów PC"... Jak wiadomo bardzo dobra zabawa ale przy większej liczbie graczy wymagana jest pewna organizacja aby nie utrudniać sobie gry "oczekiwaniem". W trybie online po naciśnięciu "Kontynuuj" oczekujemy na "kliknięcie" przez pozostałych graczy..

#14 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 29 października 2009 - 22:29

kiedyś chyba była opcja że gracz ma dany limit czasu na swoje sprawy ,tak mi się wydaje dawno nie grałem online,ale fakt że trzeba się dobrze zorganizować i ugadac żeby rozgrywka nie trwała pół wieku...

#15 real007

real007
  • 49 postów

Napisano 30 października 2009 - 14:12

Na dobrą sprawę nie wiadomo jak tryb online prezentuje się w najnowszej odsłonie tej gry...

#16 MichałKrk

MichałKrk
  • 40 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 kwietnia 2010 - 13:06

Mam pytanie do fanów tej gry. Słyszałem że Football Manager 2010 może nie działać na zintegrowanych układach graficznych, spotkał się ktoś z was z tym?

#17 sienek

sienek
  • 139 postów

Napisano 25 kwietnia 2010 - 12:32

mam problem, zaktualizowalem system do 10.6.3 i fm 2010 nie dziala :/ wiecie jak rozwiazac ten problem? wczesniej smigal normalnie (na 10.6.2)

#18 kwasnejablko

kwasnejablko
  • 95 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 09:01

wiemy :-)

musisz zainstalować najnowsza łatkę (patch'a) do gry - wersja 10.3 i pójdzie gładko jak dawniej. Do ściągnięcia z Sports Interactive - The developers of the Football Manager series np.

pzdr

#19 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 29 maja 2010 - 21:37

Podłącze się pod temat aby nie zakładać nowego wątku. Czy ktoś wie gdzie mogę zakupić Football Managera pod Maca? Interesuje mnie sklep internetowy z wysyłką. Sprawdzalem na Allegro ale niestety nie ma.

#20 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 maja 2010 - 21:56

Możesz kupić na Steamie

#21 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 30 maja 2010 - 21:36

FOOTBALL MANAGER 2010 PL - PC - NOWA FOLIA (1060376458) - Aukcje internetowe Allegro
Football Manager 2010 PL - PROMOCJA - SKLEP GRYMEL (1050133705) - Aukcje internetowe Allegro

pierwsze lepsze linki z allegro :D

#22 Noteo

Noteo
  • 44 postów

Napisano 12 czerwca 2010 - 11:59

Możesz kupić w dobrych sklepach internetowych,nie tylko na allegro. Wystarczy poszukać.

#23 marvanlim

marvanlim
  • 2 postów

Napisano 19 sierpnia 2010 - 11:28

Ratuuuunku ratunku! Mam duzy problem. Od jakiegos czasu jestem uzytkownikiem maca ale od dawna jestem maniakiem FM. Postanowilem kupic sobie oryginalnego Football Managera 2010 (jakze bylem szczesliwy, ze wspolpracuje z makiem). Na poczatku gralo sie ok. Raz na jakis czas ,,program nieoczekiwanie konczyl prace" ale nie bylo problemu z ponownym uruchomieniem. Ostatnio wylaczyl sie na dobre i teraz pokazuje mi sie cos takiego : [url]http://img580.imageshack.us/i/zrzutekranu20100819godz.png/[/url]

Probowalem odinstalowac odinstalowac i zainstalowac na nowo ale nic z tego. Probowalem tez zmienic jezyk na angielski... to samo.

#24 cooper69

cooper69
  • 1 036 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 sierpnia 2010 - 12:05

zainstalowałeś patche bo u mnie działa bez problemu

#25 marvanlim

marvanlim
  • 2 postów

Napisano 19 sierpnia 2010 - 13:18

z patchem to samo, gra nie dziala :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1