GPS - Jak sprawdzi膰 czy jest sprawny ??
Napisano 18 pa藕dziernika 2009 - 14:41
Napisano 18 pa藕dziernika 2009 - 15:43
Napisano 18 pa藕dziernika 2009 - 16:06
Napisano 18 pa藕dziernika 2009 - 16:14

Napisano 19 pa藕dziernika 2009 - 10:10

Napisano 22 pa藕dziernika 2009 - 20:57
Napisano 23 pa藕dziernika 2009 - 20:30
Napisano 24 pa藕dziernika 2009 - 14:51
Witam
Poniewa偶 w oryginalnych mapach google pokazuje mi moj膮 pozycje nawet jak jestem w domu wi臋c mam w膮tpliwo艣ci czy odbywa si臋 to za po艣rednictwem GPS czy internetu.
W budynku GPS nie zadziala sprawnie bo nie ma sygnalu. Poza budynkiem czyli w plenerze GPS dziala sprawnie. Sam uzywam GPS jak gdzies ide albo jade i zawsze trafilem.
Napisano 24 pa藕dziernika 2009 - 15:27
Napisano 24 pa藕dziernika 2009 - 15:28
na 艣wie偶ym ipku po restore 艣miga a偶 mi艂o
---- Dodano 24-10-2009 o godzinie 16:33 ----
ja te偶 mam problem z gps kupi艂em niedawno navigona i jestem z艂y bo jest problem z sygna艂em jak ju偶 po kilku minutach go z艂apie w艣adam do auta to sygna艂 jest tak s艂aby niepokazuje prawie wcale przemieszczania a jak jade to znowu brak sygna艂u niewiem czy odda膰 iphona na gwarancji czy co
pr贸bowa艂em ju偶 nowy soft restarty restore itp. i niemam jailbrake PROSZ臉 O POMOC !!!!!
Marcin a po restore zrobi艂e艣*nowego ipka czy przywr贸ci艂e艣 poprzednie dane ? Bo je偶eli przywracasz to nie pomaga niestety
Napisano 24 pa藕dziernika 2009 - 15:59
Czy nikt nie potrafi odpowiedzie膰 na moje pytanie ??
Jeslli telefon lokalizuje Cie na podstawie triangulacji czyli orientacyjnej pozycji wzgledem kilku BTS'ow ( nie internetu ) dokladnosc pomiaru jest bardzo mala z bledem na poziomie 500 lub wiecej metrow. Google Maps pokazuje wtedy koleczko srednicy kolo 1km. Jesli do pomiaru jest uzyty system GPS srednica koleczka spada do kilku(nastu) metrow.
Jesli w Twoim przypadku telefon wskazuje precyzyjnie na dom w ktorym sie znajdujesz a nie jest on wielkosci hipermarketu o powierzchni kilku hektarow, taki pomiar musial byc dokonany przez GPS.
W przypadku mojego 3GS'a uruchomienie Google Maps w mieszkaniu powoduje pomiar przy pomocy triangulacji i na mapie pojawia sie koleczko srednicy okolo 1km. Po wyjsciu na balkon w ciagu 30-60 sekund telefon okresla polozenie przy pomocy GPS'u - blad pomiaru w granicach 15 metrow.
pzdrw
//T
Napisano 24 pa藕dziernika 2009 - 16:15
Restore iPhona i wrzucanie wszystkiego od nowa pomo偶e, podzia艂a ze 2 miechy i zn贸w tak b臋dzie. iPhone to zajebisty tel, ale troch臋*si臋*syfi jak si臋 wrzuca i wyrzuca filmy/muzyk臋/gry
na 艣wie偶ym ipku po restore 艣miga a偶 mi艂o
---- Dodano 24-10-2009 o godzinie 16:33 ----
Marcin a po restore zrobi艂e艣*nowego ipka czy przywr贸ci艂e艣 poprzednie dane ? Bo je偶eli przywracasz to nie pomaga niestety
witam robi艂em nowego i przywraca艂em i nic a w gmaps k贸艂ko jest ma艂e ale nie najmniejsze
og贸lnie s艂aby sygna艂 w motionX sygna艂 jest w miar臋 dobry ale jak zaczynam si臋 porusza膰 to brak
rozumie s艂abo艣膰 odbiornika w iphone ale wcze艣niej mia艂em 3g i dzia艂a艂 sprawnie teraz mam 3gs i kiszka kolega ma 3g jailbrak i u niego dzia艂a o niebo lepiej NIE MAM SI艁 :confused:
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych