Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Norton Internet Security for Mac OS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 towi

towi
  • 186 postów

Napisano 17 października 2009 - 10:44

Witam. Dostałem za free taki pakiet (w wersji dual protection z roczną subskrypcją). Po instalacji (nie bez problemów), okazało się ,że na SL chyba nie działa. LiveUpdate nie działa, phishing i inne pierdoły też. Działa firewall i nawet w miarę sprawnie ale raz zawiesił mi kompa, NAV nie wiadomo czy działa, bo nie pobrał bazy. Czy ktoś instalował tą wersję na SL (wersja NIS'a 4.0) i czy mieliście podobne problemy ?? Nie chcę wywoływać dyskusji czy ten pakiet jest na mac'u potrzebny, ale czy działa na SL ewentualnie jak sobie z nim poradzić aby działał.

#2 BatMan

BatMan
  • 414 postów
  • SkądKościerzyna

Napisano 17 października 2009 - 10:53

No cóż pewnie ciężko będzie z odpowiedzią, bo kto to instaluje? ;) Na SL już w ogóle ;)

#3 towi

towi
  • 186 postów

Napisano 17 października 2009 - 10:56

hehehe... czekałem na ciosy :) Nie bije się leżącego ;) ... pytam po prostu :)

#4 igneus

igneus
  • 413 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 października 2009 - 11:48

IMHO to co sprzedaje norton od dawna nie nadaje się do użytku nawet w wersji win (gdzie maja bardzo długie doświadczenie) Więc nie spodziewał bym się, że nagle napiszą coś sensownego na platformę która jest dla nich novum

#5 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 17 października 2009 - 12:33

nortony nie działają na SL ja chcesz antywirus mieć to clamxav jak trochę lepszy to np sophos for mac lub pctools for mac

#6 towi

towi
  • 186 postów

Napisano 17 października 2009 - 12:36

IMHO to co sprzedaje norton od dawna nie nadaje się do użytku nawet w wersji win (gdzie maja bardzo długie doświadczenie)
Więc nie spodziewał bym się, że nagle napiszą coś sensownego na platformę która jest dla nich novum

...hmmm...trochę się nie zgodzę , używam korporacyjnie SEP'a i naprawdę soft godny polecenia. Wymaga od admina trochę wiedzy ale poza tym jeden admin może administrować "bezpieczeństwem" paru tysięcy kompów. Dlatego ciekaw byłem jak będzie się sprawował NIS na macu, bardziej zależy mi na firewallu niż na NAV'ie ale jak ma się cały pakiet to wymaga się aby wszystko chodziło.

---- Dodano 17-10-2009 o godzinie 13:39 ----

nortony nie działają na SL

..no i wszystko jasne... dzięki i w poniedziałek zgłaszam do Symanteca , że sprzedają produkt , który nie chodzi ... chociaż napisane jest "for Mac OS X v 10.4.10 or higher"... Zobaczymy co powiedzą koledzy z Symantec'a :)

#7 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 17 października 2009 - 12:46

poczekaj sprawdziłem na tej stronie:Snow Leopard Compatibility: Applications H - N
i z niej wynika że norton jednak działa po update do wersji 11.0.3
sprawdź pobierz update

#8 towi

towi
  • 186 postów

Napisano 17 października 2009 - 15:55

poczekaj sprawdziłem na tej stronie:Snow Leopard Compatibility: Applications H - N
i z niej wynika że norton jednak działa po update do wersji 11.0.3
sprawdź pobierz update

...no właśnie problem w tym ,że LiveUpdate nie działa :(

#9 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 17 października 2009 - 16:19

jak nie działa to wejdź na forum nortona w sekcję mac może jest coś na temat tego update

#10 mania2

mania2
  • 46 postów

Napisano 17 października 2009 - 20:07

Live update działa i po updacie działa na SL,bardzo dobry pakiet ten Norton i nie zgodze się z niektórymi wypowedziami że tego się nie instaluje:D

#11 towi

towi
  • 186 postów

Napisano 17 października 2009 - 20:11

Live update działa i po updacie działa na SL,bardzo dobry pakiet ten Norton i nie zgodze się z niektórymi wypowedziami że tego się nie instaluje:D

...a czy Norton był zainstalowany przed czy po podniesieniu wersji systemu do SL ??

#12 mania2

mania2
  • 46 postów

Napisano 17 października 2009 - 20:48

instalacja SL na czysto i instalacja Nortona:D ale i tak wrocilem do Leoparda bo niemam zamiaru być krolikiem doświadczalnym SL w szufladzie

#13 towi

towi
  • 186 postów

Napisano 17 października 2009 - 21:06

...hmmm...to może problem w tym ,że robiłem upgrade z Leo, poczytałem trochę na forum Symanteca i same lamenty, jednym chodzi innym nie , same narzekania. Jest jakiś patch ale jak nie działa LiveUpdate to pobrać go się nie da.... .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych