Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Horoskop Aztecki - poznaj swoje przeznaczenie

• Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5535 posts

Posted 17 October 2009 - 08:34

[newshuge]http://farm4.static.flickr.com/3497/4018884836_a4677fbd2d_o.jpg[/newshuge]
Odkryj tajemniczy świat wróżb azteckich! Horoskop aztecki daje Ci wyjątkową szansę poznania pradawnej wiary w przeznaczenie, która przez stulecia kształtowała życie ludów zamieszkujących obszar prekolumbijskiej Mezoameryki.

Przepowiednie i horoskopy zawarte w programie nie są wymyślone: bazują na autentycznych cyklach kalendarzowych z czasów sprzed hiszpańskiej konkwisty i oryginalnych źródłach pisanych. Odsłaniają przed Tobą złożoną sztukę przepowiadania przyszłości rozwiniętą przez wspaniałą cywilizację.

Dołączona grafika Dołączona grafika

Zgodnie z wierzeniami Azteków każdym dniem rządzi specyficzna konfiguracja kosmicznych sił, które wpływają na życie na Ziemi. Rytualny kalendarz pozwala odkryć ten nadnaturalny wpływ – przekonaj się więc, jaki czeka Cię los wyznaczony przez datę Twoich narodzin!

Jak najlepiej wykorzystać pomyślną wróżbę, wynikającą z korzystnego dnia narodzin? Jaki jest najlepszy moment na zawarcie małżeństwa czy założenie własnego biznesu? Co zrobić, by odwrócić niepomyślne przepowiednie? Jak odmienić zły los? Horoskop aztecki przynosi odpowiedzi na te pytania.

Wybrane funkcje:
- daty urodzin i rocznic są automatycznie importowane z Kontaktów, byś miał je pod ręką w programie – odkryj przeznaczenie osób z Twojej rodziny i przyjaciół!
- w dołączonej Pomocy znajdziesz krótkie wprowadzenie do elementów kalendarza Azteków.

Dołączona grafika

Autorem Horoskopu Azteckiego jest Mateusz Bajer (użytkownik o randze Dewelopera na MyApple, nick [nick]MonsterSale[/nick]).
Program kosztuje 0,99$ (0,79€). Program można pobrać stąd: iTunes Store

Uwaga! Specjalnie dla czytelników MyApple mamy kilka darmowych kopii programu. Dostanie je 6 osób, które jako pierwsze napiszą komentarz w tym temacie i wyślą wiadomość o treści Horoskop Aztecki pod ten adres. Przypominamy, że kody promocyjne działają wyłącznie w US App Store.[newsindexhuge]http://farm3.static.flickr.com/2639/4018123161_b74fac0875_o.jpg[/newsindexhuge]
[newsindexsmall]http://farm3.static.flickr.com/2425/4018883226_68061ce7ca_o.jpg[/newsindexsmall]

#2 szyymoon1

szyymoon1
  • 151 posts
  • SkądKatowice

Posted 17 October 2009 - 08:40

Zgłaszam się po kod.

#3 wikal1910

wikal1910
  • 501 posts
  • SkądRadom

Posted 17 October 2009 - 08:40

Zobaczymy o ile to prawda :)

#4 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Posted 17 October 2009 - 08:43

ciekawe co taki horoskop o mnie powie :)

#5 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 17 October 2009 - 08:46

a ja nie chcę programu, bo to nie dla mnie, ale cieszy, że coraz więcej dev-ów się pojawia:)

#6 alladyn21

alladyn21
  • 1207 posts

Posted 17 October 2009 - 08:48

No to ja też poprosze kod :) zobaczymy ile prawdy w tym xD

#7 kisiel5577

kisiel5577
  • 81 posts
  • SkądKościan, PL

Posted 17 October 2009 - 08:52

Ja też chcę :D

#8 damkaro

damkaro
  • 544 posts

Posted 17 October 2009 - 09:17

ja chce

#9 djksyy

djksyy
  • 272 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 17 October 2009 - 09:20

Również poproszę :)

#10 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5535 posts

Posted 17 October 2009 - 09:22

Wszystkie kody rozdane.

#11 djksyy

djksyy
  • 272 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 17 October 2009 - 09:34

Dziękuje serdecznie za kod.

#12 Remik

Remik
  • 758 posts
  • SkądDortmund/Germany

Posted 17 October 2009 - 13:40

Swietna i piekna robota. Niestety widze, ze kody juz rozdane wiec kupilem program. Musze powiedziec, ze bardzo mi sie podoba. Gratuluje. P.S. Jesli moge cos zasugerowac to chcialbym moc cos kupic jeszcze podobnego, ale o numerologii. Pozdrawiam. Remik_K

#13 alladyn21

alladyn21
  • 1207 posts

Posted 17 October 2009 - 14:00

Po zabawie z aplikacja stwierdzam ze nie widze zadnych błędów ładny interfejs wogole podoba mi sie :) jeszcze nie wszystk do konca zrozumiałem bo nie czytałem pomocy ale aplikacja wydaje sie być bardzo przyjazna ! Polecam sie do testów aplkacji na przyszłość jak cos :)

#14 bathez90

bathez90
  • 55 posts
  • SkądGdańsk

Posted 17 October 2009 - 17:38

ech jak zwykle się spoznilem :(

#15 MxK

MxK
  • 335 posts
  • SkądBaltic Coast

Posted 18 October 2009 - 21:24

Nie widzę racjonalnego powodu żeby pakować do telefonu śmieci wrzucone do ładnego worka.

#16 TTymek

TTymek
  • 556 posts
  • SkądWrocław/Kępno

Posted 18 October 2009 - 21:26

ale to jest taka polska mentalność ;) wezmą wszystko byle za darmo...

#17 MonsterSale

MonsterSale
  • 217 posts

Posted 19 October 2009 - 10:46

Do MxK i Czytelników MyApple.pl, którzy mają podobne zdanie: Jestem fizykiem ze specjalnością 'fizyka komputerowa', programuję od wielu lat (zaczynałem od Atari) i jestem zapewne podobnie trzeźwo myślącym człowiekiem, jak Wy. Horoskopów zazwyczaj nie czytam (głównie z powodu braku czasu na lekturę), ale podziwiam ich twórów za trudną sztukę sugestywnego wpływania na odbiorców (z lepszym lub gorszym skutkiem). Spieszę donieść, że główną wartością programu - przynajmniej moim zdaniem - nie są same przepowiednie jako takie (o czym za chwilę), ale to, że sa AUTENTYCZNE, tzn. są to wierne przekazy z zachowanych do dzisiaj tzw. kodeksów (ksiąg) indiańskich, spisywanych w XVI w. zazwyczaj tuż po przybyciu Corteza i innych Hiszpanów do obecnej Ameryki Środkowej (obszar mniej więcej pokrywający się z tym terenem antropolodzy i archeologowie nazywają dziś Mezoameryką). Tak więc w przeciwieństwie do innych horoskopów, ten niesie ze sobą pewną egzotykę i "atmosferę" sprzed ok. 500 lat. Innymi słowy, możemy spojrzeć, jak azteccy kapłani czy znawcy kalendarza przepowiadali przyszłość swoim współobywatelom. Dodam, że ikony bóstw są również wzorowane na autentycznych piktogramach z kodeksów. Zgadzam się, że w same przepowiednie można wierzyć lub nie, ale moim zdaniem program stanowi pewien "smaczek" w AppStore, nawet jeśli nie zawiera treści racjonalnych - tak typowych dla nas, deweloperów czy zwolenników uporządkowanej, namacalnej cywilizacji i techniki. Pozdrawiam serdecznie.

#18 TTymek

TTymek
  • 556 posts
  • SkądWrocław/Kępno

Posted 19 October 2009 - 18:22

Jeżeli jest się trzeźwo myślącym człowiekiem i podchodzi się do tej aplikacji z dystansem to OK. Ale jest wielu ludzi którzy biorą to wszystko na serio... EDIT: chodziło mi o taki typ ludzi jaki doskonale zobrazował kolega MxK :)

#19 MxK

MxK
  • 335 posts
  • SkądBaltic Coast

Posted 19 October 2009 - 23:13

MonsterSale, ładnie ujęte. Obawiam się jednak, że co najmniej 90% (choć mogę się mylić, to tylko moja kalkulacja) pobierających program to ludzie, którzy namiętnie poznają swoją przyszłość z "Przyjaciółki", "Pani domu", "Bravo" etc., a teraz nadarzyła się okazja spojrzeć na "przyszłość" przez ajfona. Stąd też moja reakcja parę postów wyżej.

#20 MonsterSale

MonsterSale
  • 217 posts

Posted 21 October 2009 - 15:06

Kilka osób podesłało mi ciekawe daty do sprawdzenia: 2001.09.11 (WTC), 1961.08.04 (urodziny Baracka Obamy), 1947.10.26 (urodziny Hilary Clinton), 1809.02.12 (urodziny Abrahama Lincolna), 1913.01.09 (urodziny Richarda Nixona), 1911.02.06 (urodziny Ronalda Reagana)... Kto ma program, niechaj sprawdza i sam oceni, co mowią przepowiednie Azteków. :D Pouczające... PS Może ktoś by podrzucił daty urodzin polskiej ekipy (obecnej i poprzedniej)? :D PS 2 Póki co dostałem sugestię spojrzenia na horoskop dla daty urodzin miłościwie nam prezydującego Brata Bliźniaka i polecam wszystkim posiadaczom zapoznanie się z opisem Treceny - żeby nie było: z przymróżeniem oka naturalnie...

#21 cisu

cisu
  • 138 posts

Posted 25 October 2009 - 10:05

nie widze racjonalnego powodu ku temu ,zeby wydawac pieniadze na produkt przy ktorym trzeba "przymrozyc oko"

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users