Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AllPlayer - konwertowanie filmów z napisami dla iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
101 odpowiedzi w tym temacie

#51 dziobakx

dziobakx
  • 29 postów

Napisano 20 października 2009 - 14:56

W ten sposób również nie można zsynchronizować filmu

film synchronizuje przechodząc w iTunes na Iphona (zakładka filmy) zaznaczam film i wciskam "synchronizuj"
u mnie działa

#52 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 20 października 2009 - 15:04

Moze chodzi o kodeki dziewku? U mnie np na jednym filmie avi jest kodek AC-3 ACM codek, a na innym Lame mp3 (wystarczy kliknac na pliku z filmeme prawym przyciskiem myszy i wejsc w podsumowanie-tam bedzie format dzwieku) Moze tym ktorym dziala film podaliby dokladne info co do formatu video i audio?

#53 MixTechPL

MixTechPL
  • 14 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 października 2009 - 18:12

Spróbowałem sposoby od "borya8" czyli :Najpierw w ALLConverter to iPhone skonwertować z napisami, potem w iTunes żeby iPhone czytał. Da się zsynchronizować i w iPhone można odtworzyć film ale jakość jest tragiczna, nic nie widać. Poza tym w iTunes konwertowanie bardzo długo trwa u mnie. Program i kodeki na komputerze mam. Wszystkiego już próbowałem. iTunes prze konwertowane filmy odtwarza poprzez QuickTime jakość jest tak samo tragiczna jak odtwarzana więc to nie wina telefonu tylko programu ALLConverter.

#54 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 20 października 2009 - 18:16

Ja robie u siebie dwoma programami- najpierw scalam film z napisami programem avi recomp, potem owy film w avi konwertuje do mp4 programem total video converter. Tylko ze czynnosc ta trwa 2 razy dluzej niz za posrednictwem allplayera. Czekam wiec na ostateczna, dzialajaca wersje:)

#55 dziobakx

dziobakx
  • 29 postów

Napisano 21 października 2009 - 04:50

. Czekam wiec na ostateczna, dzialajaca wersje:)

Obecna wersja działa. Jeśli u jednych działa a u innych nie działa to nie jest to wina aplikacji.

#56 stivii

stivii
  • 144 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2009 - 09:37

mediacoder for iphone.. działa wspiera CUDA, konwertuje z napisami..tez darmowy.

#57 MrPami

MrPami
  • 23 postów

Napisano 21 października 2009 - 11:01

Przecież jest rewelacyjny bezpłatny, dostępny na Mac i Win program HandBrake. Obsługuję klika ścieżek dźwiękowych plus napisy. Czego Wam więcej potrzeba?

#58 allplayer

allplayer
  • 28 postów

Napisano 21 października 2009 - 18:01

Uwaga - wersja instalacyjna miala bug'a ktory zostal naprawiony. Sprobujcie teraz.

#59 MixTechPL

MixTechPL
  • 14 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 października 2009 - 19:29

U mnie bez zmian, sprawdziłem teraz na wersji programu bez instalacji. EDIT: Odinstalowałem program, usunąłem instalacje jak i wersje bez instalacji. Pobrałem na nowo, zainstalowałem i nadal nic.

#60 sersa

sersa
  • 3 postów

Napisano 21 października 2009 - 19:51

U mnie też bez zmian.

#61 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 21 października 2009 - 19:56

U mnie rowniez to samo.

#62 KetevaN

KetevaN
  • 4 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 października 2009 - 20:13

bez zmian, itunes cały czas mówi że iphone nie będzie mógł odtworzyc tego pliku :|

#63 summerinparis33

summerinparis33
  • 210 postów

Napisano 21 października 2009 - 20:23

u mnie wszystko działa. -3g s -vista(niestety) -itunes najnowszy -plik wyjściowy avi( xvid) 715mb -otrzymany mp4 408mb całość zajęła ok. 30-40minut (film na 1,5h) -upuszczony na itunes -synchro i jest:napisy,stereo i w kolorze :-)

#64 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 21 października 2009 - 20:31

Ja juz tego nie rozumiem. U jednego dziala u drugiego nie. Ja mam XP SP3 a inni ktorym dziala?

#65 Arczi!

Arczi!
  • 4 postów

Napisano 21 października 2009 - 21:00

Witajcie.

Aby poprawić działanie programu prosze Was o wysłanie na nasz adres support@marbit.com.pl filmów które macie w swoich zbiorach które iTunes przyjmuje i działają poprawnie na iPhone z opisem czy iTunes jest MACowy czy Windowsowy do wilkości powiedzmy 40MB.

nie chodzi o filmy już skonwertowane ALLConverterem!

PS. sprawdzajcie na iPhone jakość - wiemy że na iTunes wyglądają źle ale to nie szkodzi bo nie o to chodzi :-)

Postaram się wykryć problem i w ciagu max. 1-3 dni wprowadzic poprawki.

#66 dziobakx

dziobakx
  • 29 postów

Napisano 22 października 2009 - 07:20

Ja juz tego nie rozumiem. U jednego dziala u drugiego nie. Ja mam XP SP3 a inni ktorym dziala?

XP SP3
Działa bez problemów.
IMO to nie sam system jest tutaj problemem a kodeki.

#67 Wojtas01

Wojtas01
  • 187 postów
  • SkądTarnów

Napisano 22 października 2009 - 21:12

Windows Vista/ .Avi

Wszystko fajnie. Rozumiem że to dopiero wersja 1.0 ale jednak nie działa. Po pierwsze po wrzuceniu prze-konwertowanego filmu do iTunesa dalej nie moge go wrzucić na iPhona lub iPoda. Muszę drugi raz go konwertować w iTunesie żeby utworzyć wersje na iPoda\iPhona. Sprawdzałem to na iPhonie 3G, 3GS i iPodzie touchu 2G i 3G. Po drugie wynik konwentorowania jest żałosny. Oto zrzuty ekranu z filmem.
http://img88.imagesh...1/allplayer.png

Rozumiem że to dopiero pierwsza wersja ale TRZEBA DUŻO poprawić. Ostatecznie jestem zawiedziony. Lepszy jest VideoraiPodConventer.

najnowsze kodeki ściągnięte 4 dni temu

#68 summerinparis33

summerinparis33
  • 210 postów

Napisano 22 października 2009 - 21:40

przykro mi,ale obraz po konwersji odpalony na kompie nijak się ma do tego na iphonie. Jak odpaliłem skonwertowany na kompie to też kląłem,ale po wrzuceniu na iPhone obraz jest czysty, z napisami,itd.

#69 Wojtas01

Wojtas01
  • 187 postów
  • SkądTarnów

Napisano 22 października 2009 - 22:12

przykro mi,ale obraz po konwersji odpalony na kompie nijak się ma do tego na iphonie. Jak odpaliłem skonwertowany na kompie to też kląłem,ale po wrzuceniu na iPhone obraz jest czysty, z napisami,itd.

ale to jest zrzut ekranu z iPhona 3G, 3GS, iPoda touch 2G i 3G. To są zrzuty z czterech ekranów z czterech różnych urządzeń.

#70 bartolini77

bartolini77
  • 17 postów

Napisano 22 października 2009 - 23:50

U minie problem jak u wszystkich wyżej. Nie synchronizuje z iP.

#71 Arczi!

Arczi!
  • 4 postów

Napisano 23 października 2009 - 02:16

Na stronie [url=http://allconverter.org/pl/download/39-allconvertertopsp-1]Pobierz[/url] jest konverter do PSP, ale mimo to możecie opisać czy zrobiony nim film w trybie LO działa poprawnie na iTunes i iPhone?
PSP ma bardzo podobne parametry dla plików Video.

Dajcie znać.
Dziekuję

#72 Paweł_

Paweł_
  • 2 postów

Napisano 23 października 2009 - 12:54

witam wszystkich, jestem tu nowy więc przepraszam z góry za lapsusy. A więc chciałem powiedzieć, że zainstalowałem program i przeformatowałem sobie jeden film. I tutaj uwaga, ja musiałem najpierw zgrać film z CD na dysk twardy i dopiero konwerterować na iphone. Film działa i ładnie na iphone się wyświetla.Napisy też ładnie wychodzą. Pozdrawiam

#73 Arczi!

Arczi!
  • 4 postów

Napisano 23 października 2009 - 13:25

użyłeś konvertera do iPhone [url=http://allconverter.org/pl/download/38-allconvertertoiphone-1]Pobierz[/url] a nie PSP?

#74 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 25 października 2009 - 18:54

U mnie działa bez problemów. Używam wersje, która nie wymaga instalacji. Przerobiłem już 3 pliki video w tym jeden 1,09 gb (odcinek housa hd).

#75 allplayer

allplayer
  • 28 postów

Napisano 26 października 2009 - 13:06

Uwaga, zrobilismy upgrade wersji, osoby ktorym nie chodzilo wczesniej prosze o odinstalowanie wczesniejszej wersji i zainstalowanie tej ze strony ALLPlayer.org lub ALLPlayer.org. Prosze dac mi znac na priv lub tutaj na forum o rezultatach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych