Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AllPlayer - konwertowanie filmów z napisami dla iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
101 odpowiedzi w tym temacie

#26 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 17 października 2009 - 22:58

Dzieki;)

#27 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 października 2009 - 00:13

film przekonwertowany ale itunes w ogole nie chce mi go przegrac, nic nie wyskakuje, kopiuje recznie poprzez "przeciagnij i upusc" i sunfronizacja filmow.. :/

#28 Songokuu

Songokuu
  • 47 postów

Napisano 18 października 2009 - 02:05

W tym programie najwyrazniej jest cos skpane z kodekiem bo po dodaniu napisów ten cały plik nie chce chodzić w QuickTime i pewnie dla tego nie chodzi w itunes i dla tego trzeba go przekonwertowac ale co ciekawe w Vlc chodzi spoko

#29 borya8

borya8
  • 8 postów

Napisano 18 października 2009 - 17:51

Niestety. Jak film już chodzi na iPhone to wygląda jakby ktoś nałożył na niego wszystkie filtry z PS'a. Czekam na jakiś odzew twórców.

#30 allplayer

allplayer
  • 28 postów

Napisano 18 października 2009 - 19:25

Sprawdzcie wersje. Ja tez tak mialem ze tylko ITunes Windowsowy dawał sobie rade ale juz ten na iMacu juz nie. Ostatni built powinien byc ok, ale sprawdzamy to caly czas. Przeczytalem ze niektore pliki nie chodza u Was a u mnie bez problemu. Jest to nowa wersja, beda upgrady, chcemy aby converter ten byl niezawodny.

---- Dodano 18-10-2009 o godzinie 20:26 ----
Uwaga - odisntalujcie i zainstalujcie nowa wersje. Jest to ten sam link ale wersja poprawiona.

#31 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 18 października 2009 - 19:35

U mnie niestety dalej to samo. Film po konwercie jest jakis wyblakly i nie da sie go zsynchronizowac

#32 allplayer

allplayer
  • 28 postów

Napisano 18 października 2009 - 19:58

ok, zakładam że masz najnowszą (max wczorają wersję) jeżeli tak to proszę sprawdz pocztę dam Ci tam mojego skype aby móc przeanalizować tą kwestię.

#33 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 października 2009 - 20:05

wsztystko dziąła wyblakłe jest w iTunes ale w iPhonie chodzi dobrze. Jak możecie to proszę dodajcie możliwość wyboru do jakiej ścieżki na komputerze zainstalować ten program.

#34 allplayer

allplayer
  • 28 postów

Napisano 18 października 2009 - 20:15

w QuickTime wychodzi wyblakle i to sa jakies zabezpieczenia MAC'a ktore nie udalo sie jeszcze obejsc. Na iPhone wszystko jest ok, tak samo na Windowsie.

Mozliwosc wyboru sciezki ma byc wersjach nastepnych gdzie dodamy wiecej ustawień.

PS. Najman, wrzuć film do iPhone lub iPod i zobacz jaka jest jakość filmu. Jeżeli chodzi o QuickTime to wiemy ze obraz jest rozmyty i nad tym pracujemy. Nasz główny cel był aby filmy na iPhone/iPod wyglądaly z napisami dobrze.

---- Dodano 18-10-2009 o godzinie 21:16 ----
uwaga, dla tych co nie mogą znaleźć programu, ważna informacja - nasza strona www.allplayer.org na razie ma problemy techniczne, tak że zapraszamy na ALLConverter w celu sciagniecia sobie najnowszej wersji portable lub z instalatorem

#35 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 18 października 2009 - 20:36

Pobierz - Downloads sciagnalem stad a wczesniej odinstalowalem wczesniejsza wersje. Nie moge go zsynchronizowac z itunes po przerzuceniu tego filmu do itunes.

#36 allplayer

allplayer
  • 28 postów

Napisano 18 października 2009 - 20:53

przekonwertuj avi, nie dodaliśmy jeszcze konwersji mp4 na mp4, ale jeżeli taka potrzeba będzie to dodamy. Daj znać jakie pliki konwertujesz abyśmy mogli łatwiej eliminować błędy.

#37 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 18 października 2009 - 21:41

Niestety nadal to samo, skonwertowalem film avi z napisami i nadal to samo. Obraz wyblakly i nie da sie zsynchronizowac z iphone

#38 mackow

mackow
  • 162 postów

Napisano 18 października 2009 - 21:58

szary obraz i nie synchronizuje. win XP/ avi

#39 dziobakx

dziobakx
  • 29 postów

Napisano 19 października 2009 - 04:40

U mnie działa bez żadnych problemów. 3GS.

#40 MixTechPL

MixTechPL
  • 14 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 października 2009 - 12:11

Niestety nie synchronizuje, w podglądzie obraz był jakiś pokiereszowany.

#41 dziobakx

dziobakx
  • 29 postów

Napisano 19 października 2009 - 14:40

Niestety nie synchronizuje, w podglądzie obraz był jakiś pokiereszowany.

Na razie sprawdzałem na dwóch filmach w tym jeden z napisami. Wszystko działa idealnie. Nie wiem dlaczego u Was nie działa. Może to kwestia kodeków?

#42 allplayer

allplayer
  • 28 postów

Napisano 19 października 2009 - 14:48

Prosze wpisujcie np. MAC/Windows film np. AVI lub MKV itd.

#43 MixTechPL

MixTechPL
  • 14 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 października 2009 - 16:42

Program do filmów zainstalował + paczka kodeków, nazwę zmieniłem i nadal nic. EDIT: Jedyna zmiana że po skonwertowaniu jest normalny obraz na komputerze pewnie kodeki pomogły ale nadal nie synchronizuje.

#44 mackow

mackow
  • 162 postów

Napisano 19 października 2009 - 16:47

szary obraz i nie synchronizuje. win XP/ film avi. Na 99% coś nie tak z kodekami. Ale zastanawia mnie czy pliczek nie powinien mieć 480x320 albo 640x480 ew. 320x240 bo 478x270 nie dziwne ze nie synchronizuje z ipkiem

#45 allplayer

allplayer
  • 28 postów

Napisano 19 października 2009 - 19:30

"nie synchronizuje" tzn. jak masz dodaj do biblioteki to nie widzi tego pliku ?

#46 mackow

mackow
  • 162 postów

Napisano 19 października 2009 - 19:57

itunes nie mógł dodać tego pliku do iphone

#47 cingla

cingla
  • 19 postów

Napisano 19 października 2009 - 22:28

itunes nie mógł dodać tego pliku do iphone

To samo prze-konwertowany plik avi nie idzie zsynchronizować poprze itunes z iPhonmem 3G

#48 DanielAdach

DanielAdach
  • 39 postów

Napisano 20 października 2009 - 14:01

Win 7 / Win XP / Avi U mnie tez nie idzie wrzucic filmu na iphone'a. Uzywam takiego menadzera pobierania pod Firefoxa i on ma opcje pobierania wszystkiego. min gdy wchodze na YT w prawym gornym rgu jest opcja sciagania. Plik ma rozszerzenie MP4, a tez nie da sie go skonwertowac. Takze nie tylko AllPlayer ma taki problem. Nie wiem od czego to zalezy. Moze jest cos w kodowaniu tych plikow, nie wiem..

#49 dziobakx

dziobakx
  • 29 postów

Napisano 20 października 2009 - 14:13

Wygląda na to, że jestem jednym z niewielu którym ta aplikacja działa. XP/najnowsze iTunes/konwertuje z avi nie wiem jaka wersja programu do konwertowania, pobrałem kilka dni temu (chyba wersja 1.0) działa bez problemu i film spokojnie da się obejrzeć na iphonie :) Nawet z napisami. Konwersja zajmuje ok. 10-15 min. Po konwersji wrzucam film do biblioteki iTunes, potem tworzę nową listę i przeciągam film do listy. Odtwarzam normalnie przez moduł iPoda.

#50 cingla

cingla
  • 19 postów

Napisano 20 października 2009 - 14:44

Wygląda na to, że jestem jednym z niewielu którym ta aplikacja działa.
XP/najnowsze iTunes/konwertuje z avi
nie wiem jaka wersja programu do konwertowania, pobrałem kilka dni temu (chyba wersja 1.0)
działa bez problemu i film spokojnie da się obejrzeć na iphonie :) Nawet z napisami. Konwersja zajmuje ok. 10-15 min.
Po konwersji wrzucam film do biblioteki iTunes, potem tworzę nową listę i przeciągam film do listy. Odtwarzam normalnie przez moduł iPoda.

W ten sposób również nie można zsynchronizować filmu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych