Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2G] Simlock i aktywacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 16 października 2009 - 09:17

Witam siedzę na forum już około tygodnia i przeglądam posty za pomocą szukajki i nie mogę sobie dać rady bo jedni piszą tak a drudzy inaczej... a mianowicie jak zdjąć simloka z 2G na stałe żeby po update on był już zdjęty i zrobić aktywację bez zagranicznej sim?

#2 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 16 października 2009 - 09:34

iClarified - iPhone - How to Jailbreak Your 2.0.x 3G iPhone (Windows) [WinPwn 2.5]

a tego probowales?
po takiej operacji simlock znika.

#3 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 16 października 2009 - 09:53

Tylko że ja mam FW 3.0 i ten tutorial jest po ang...

#4 camh1

camh1
  • 117 postów

Napisano 16 października 2009 - 13:32

Jeżeli masz simlocka,w co wątpię,to przy każdej aktualizacji musisz go ściągać.Aktywować iPhona musisz za każdym razem,gdy wrzucisz nowy soft do telefonu,chyba,że użyjesz takiego przerobionego w odpowiedni sposób,za pomocą Pfnage tool na Mac OS X.Taki przerobiony musi mieć oznaczenie unlock,żeby był jailbreak i activate,żeby nie trzeba było używać oryginalnej karty sim przy pierwszym połączeniu z iTunes.Jeżeli wrzucisz nowy soft i beż aktywacji z włożoną kartą będziesz miał zasięg,to znaczy,że nie masz simlocka.U mnie jak odkupiłem iPhona na sofcie1.1.4 był simlock,a później przy aktualizacji Firmware po prostu zniknął.

#5 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 16 października 2009 - 13:37

http://www.myapple.p...a-quickpwn.html

sorka, myslalem, ze znasz angielski (piszesz update a nie aktualizacja, simlock a nie blokada karty - to po angielsku ;) )

ten jest po polsku. program jest niestety po angielsku, ale moze dasz rade, powodzenia.

#6 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 16 października 2009 - 13:43

Poprawka mam iPhone 2G 8GB i soft 3.0 jb i gostek od którego kupiłem przez allegro powiedział że sim lock jest zdjęty za pomocą ultras0w... "U mnie jak odkupiłem iPhona na sofcie1.1.4 był simlock,a później przy aktualizacji Firmware po prostu zniknął." Czyli przy aktualizacji przy itunes powinien mi sam zdjąć simlocka? Ale czy nie musiałeś włożyć zagranicznej karty?

#7 camh1

camh1
  • 117 postów

Napisano 16 października 2009 - 15:04

Powinien,ale nie musi zdjąć przy aktualizacji,nie jestem pewien jak to jest z tym simlockiem,u mnie tak było.Nie potrzebuje zagranicznej karty,bo wcześniej czekałem na JB i aktualizowałem wtedy firmware,a teraz wrzucam już przerobiony soft,musi być aktywowany,żeby iPhone działał.wrzuć sobie 3.01 i będziesz wiedział czy masz simlocka,a później redsn0wem wystarczy,że przelecisz soft i będzie aktywny,bez zagranicznej karty.Do JB 3.0.1 potrzebny jest także soft 3.0 i to jego wskazujesz jako soft do odblokowania w redsn0w.

#8 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 16 października 2009 - 15:06

w 2g nie zdejmujes ie przy pomocy ultrasnow. proponuje zebys przeczytal tutorial. po polsku. w 2.0 robi sie to booneuterem.

#9 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 16 października 2009 - 15:16

Poprawiłem się: Mam FW 3.0...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych