Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak uruchomić tethering - iPhone 3G 3.1 JB

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 15 października 2009 - 00:55

Witam. Pilnie potrzebuję uruchomić tethering w moim iPhone. Soft 3.1, mam jailbreak. Moja sieć to Plus GSM. Jest to bardzo pilne ponieważ jutro miniaczek zostaje zabrany w podróż. Proszę o szybką odpowiedź.

#2 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 15 października 2009 - 08:12

Na 3.1 na chwilę obecną nie da się w Plusie i Playu w Polsce.

#3 seker

seker
  • 192 postów
  • SkądToruń

Napisano 15 października 2009 - 08:53

jak masz simlocka ściągniętego to spróbuj włożyć kartę z Ery lub Orange... lub jakąkolwiek inną operatora który oryginalnie sprzedaje iphoniki... u mnie na 3.1.2 pomogło

#4 502423131

502423131
  • 68 postów
  • SkądElbląg

Napisano 15 października 2009 - 09:23

Mógłbyś więcej napisać jak to zrobić aby po przełożeniu karty uaktywnić modem?

#5 seker

seker
  • 192 postów
  • SkądToruń

Napisano 15 października 2009 - 10:41

hmmm nie wiem dokładnie co i jak. osobiście mam 3G z modyfikowanym softem 3.1.2. Przechodziłem na niego bezpośrednio z 3.0. Simlock założony na orange, a korzystam z play'a. Zamontowałem soft już aktywowany z JB z powiększoną partycją systemową do 1GB, zamontowałem ultrasn0w i play działał. Oczywiście baseband został stary. Kombinowałem z różnymi rzeczami by pokazał się tethering oraz opcja wysyłania mms'ów. Ze stronki help.benm.at ściągnąłem profil do tetheringu, który nic nie zmienił. Następnie na forum wyszukałem pliczki ipcc z ustawieniami konfiguracyjnymi dla plusa i play... nic nie dało ich zamontowanie przez itunes. W ustawieniach sieci wpisywałem ręcznie ustawienia internetu oraz mms i również nic nie dało. Kolejną rzeczą to było właśnie włożenie karty sim operatora, na który mam założony simlock - czyli orange. Nie pamiętam, czy IP był podłączony w tym czasie do iT, ale jak wszedłem w ustawienia to pokazała się opcja modemu internetowego. Po wejściu w opcje sms pokazała się opcja do wysyłania sms (temat i aparacik). Na obecnym etapie jak zmienię kartę, zrestartuję telefon, zrobię respring, wpisze jakieś ustawienia to opcja mms i tethering pozostaje cały czas widoczna. Z tego co czytałem na forum to ludziom ten sposób pomógł by pojawiła się opcja mms, niestety niewielu się wypowiedziało na temat tego, czy opcje modemu też się pojawiają. Czytałem troszkę na ten temat tutaj i wielu użytkowników wypowiadało się, że apple udostępnia tą opcję dla operatorów, którzy sprzedają ipki. Dlatego wydaje mi się, że trzeba dorwać obojętnie jaką kartę (oczywiście przy ściągniętym simlocku) operatora, który w standardzie sprzedaje ipki. To jednak tylko moje przypuszczenia. Jeśli samo włożenie karty nie pomoże to może trzeba zsynchronizować ipka z itunesem z inną kartą

#6 502423131

502423131
  • 68 postów
  • SkądElbląg

Napisano 15 października 2009 - 10:54

Mam iPhona 3 GS z Ery fabrycznie odblokowanego wsadziłem karte sim z Orange pojawiała się opcja modemu, następnie wróciłem do swojej karty Play i modem nadal jest aktywny. Tak więc jest sposób na aktywację modemu ;-)

#7 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 16 października 2009 - 17:47

U mnie też działa :) mam 3G 3.0 JB ERA. Po podmianie kart pojawiła się opcja, uaktywniłem, przełożyłem i już została (oby na dobre) :)

#8 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 16 października 2009 - 18:11

U mnie też działa :) mam 3G 3.0 JB ERA. Po podmianie kart pojawiła się opcja, uaktywniłem, przełożyłem i już została (oby na dobre) :)

Z softem 3.0 generalnie nie ma problemu. Problem dotyczy softu 3.1 i nowszych.

#9 502423131

502423131
  • 68 postów
  • SkądElbląg

Napisano 17 października 2009 - 09:11

Niestety przy próbie włączenia modemu modem znika. Jedyną opcją jaką mi się udało to zainstalowamie programu pdanet z cydia.

#10 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 19 października 2009 - 11:39

U mnie to samo. Po podlaczeniu do kompa opcja modemu wyparowala. Z PDANet faktycznie dziala, choc minusem jest brak obslugi macos oraz koniecznosc instalowania na windzie dodatkowego programu. Pozdro.

#11 ZoNeMsTeR

ZoNeMsTeR
  • 1 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 11:59

Szefie bardzo prosto, potrzebujesz tylko jednej sztuczki i masz Tethering orginalny z Apple w ustawieniach, pujdz do Cydia/Rock jesli masz zainstalowane, zainstaluj prubyn wersje MyWi, zrestartuj iPhona, pujdz do ustawien/Siec wloncz tethering, teraz pujdz do Cydia/Rock i odinstaluj MyWi, zrestartuj iPhona i masz dalej Tethering w twoim ustawieniu, tyle szefie, :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych