Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Minimalizowanie okna w Snow za pomocą podwójnego kliknięcia w listwę

• Zamknięty Temat jest zamknięty
39 odpowiedzi w tym temacie

#1 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 14 października 2009 - 14:42

Minimalizowanie okna w Snow za pomocą podwójnego kliknięcia w listwę. Czy wie ktoś jak tą opcje włączyć w SNOW? Ciekawe komu to ułatwienie przeszkadzało. Teraz muszę celować w tego żółtego minusa.

#2 siamek

siamek
  • 55 postów

Napisano 14 października 2009 - 14:52

mam snow leo i u mnie to dziala !

#3 chmielowy

chmielowy
  • 123 postów

Napisano 14 października 2009 - 14:58

Preferencje Systemowe/Wygląd/twórz miniaturki dwukrotnym kliknięciem w pasek tytułowy

#4 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 października 2009 - 15:43

u mnie też działa. ciekawe...

#5 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 14 października 2009 - 16:01

u mnie także działa bez problemu, może za wolno klikasz ;)?

#6 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 października 2009 - 16:04

Teraz to dopiero jest przydatne, jak app się chowają do "ikonek" a nie tworzą tych paskudztw koło kosza :-D u mnie działa tak btw :P

#7 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 14 października 2009 - 16:08

Teraz to dopiero jest przydatne, jak app się chowają do "ikonek" a nie tworzą tych paskudztw koło kosza :-D
u mnie działa tak btw :P

ej, a u mnie się chowają obok kosza, jak zrobiłeś chowanie do ikonek? rozumiem, że chodzi Ci o to, że jak mam safari w docku i zminimalizuję okno to ono po prostu schowa się w miejsce ikonki safari?

#8 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 14 października 2009 - 16:14

ej, a u mnie się chowają obok kosza, jak zrobiłeś chowanie do ikonek? rozumiem, że chodzi Ci o to, że jak mam safari w docku i zminimalizuję okno to ono po prostu schowa się w miejsce ikonki safari?

System Preferences/Dock/Minimize windows into application icon

#9 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 14 października 2009 - 17:15

Jeżeli instalujecie Snow Leoparda jako uaktualnienie do Leoparda, to przejmuje on istniejące preferencje,
więc zwijanie okien do Docka przez dwukrotne kliknięcie w pasek tytułowy działa tak samo, jak
dotychczas.

Jeżeli instalujecie Snow Leoparda od zera, to używa on swoich domyślnych preferencji, w których zwijanie
okien do Docka przez dwukrotne kliknięcie w pasek tytułowy jest wyłączone. Jak ktoś chce, to może sobie
je włączyć w sposób już wcześniej opisany.

#10 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 14 października 2009 - 20:36

Dzięki za pomoc. Działa. Bardzo przyzwyczaiłem się do tego. Faktycznie instalowałem SNOW od zera na moim HA-MAC'u. Niestety na tym systemie nie działa mi jeszcze kilka rzeczy, ale napisałem do producentów urządzeń i czekam na sterowniki pod SNOW. Podobnie było z Leo. Całkowicie przeniosłem się na niego od wersji 10.5.2.

#11 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 14 października 2009 - 20:42

a jak oceniasz snow'a na ha-mac'u? lepiej niż leopard się*sprawdza? pytam czysto z ciekawości, żeby nie było, że rozpoczynam jakiś flame hackintoshowy czy coś takiego, to nie jest prowokacja.

#12 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 14 października 2009 - 20:57

a jak oceniasz snow'a na ha-mac'u? lepiej niż leopard się*sprawdza?

Tak samo dobrze działa.
Tylko nie mogę przyzwyczaić się do zmian w systemie.
Wkurza mnie np. to, że zawartość dysków z NTFS pokazuje bez paska narzędzi.
Powoli odkrywam zmiany.
Na razie te na gorsze. Ale widzę, że niektóre można ustawić po "staremu".
Nie działają mi sterowniki do karty muzycznej MAYA 44e (producent został już powiadomiony).
Logic 9 też nie działa tak dobrze, jak na Leo. Z tego powodu kilku moich znajomych wróciło do 10.5.
Ale muszę testować nowości od Apple, bo ludzie pytają.

#13 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 14 października 2009 - 23:27

...Wkurza mnie np. to, że zawartość dysków z NTFS pokazuje bez paska narzędzi...

Mnie też to drażni, konkretniej drażni mnie że raz jest tak jak mówisz, raz normalnie, czasami ikonki mają wielkość taką jak wszędzie indziej (64x64 u mnie domyślnie) a czasami mają 32x32... Nie wiem od czego to zależy...

#14 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 14 października 2009 - 23:51

Mnie też to drażni, konkretniej drażni mnie że raz jest tak jak mówisz, raz normalnie, czasami ikonki mają wielkość taką jak wszędzie indziej (64x64 u mnie domyślnie) a czasami mają 32x32... Nie wiem od czego to zależy...

W łindołsie można każdy katalog po swojemu ustawić, a w SNOW?
Za każdym razem to przestawiam, a on za każdym razem przywraca.
Nie znoszę, jak Apple mnie do czegoś chce przymusić!
Może jednak jest na to jakaś rada?

#15 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 15 października 2009 - 05:07

W łindołsie można każdy katalog po swojemu ustawić, a w SNOW?

W Snow też można każdy ustawić osobno, ale jakoś NTFSowych się to nie tyczy. Pewnie ma to związek z tym, że nie masz pawa zapisu i plik .DS_Store nie jest tworzony, ale w Leopardzie też tak było a jednak można było to ustawić i pamiętało.

#16 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 15 października 2009 - 09:26

No ale pasek narzędzi w Leo zawsze był. "Kumu to przeszkadzało"? Mam wrażenie, że cały czas poprzez takie działania Apple chce zniechęcić do stosowania konkurencyjnych rozwiązań. Przypomina mi to Safari, czy iTunes pod Windows, które cały czas nie działają dobrze.

#17 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 347 postów

Napisano 15 października 2009 - 16:25

Jeszcze głośniej przypominaj, że hakintoszujesz.

#18 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 października 2009 - 16:40

Ciekawe komu to ułatwienie przeszkadzało.

a czemu miało przeszkadzać? ocb?
bo ty sobie nie włączyłeś to miało komuś przeszkadzać?

jeszcze napisz, że skandal i że fat32 to nie fat32…

#19 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 347 postów

Napisano 15 października 2009 - 16:42

I że Twoja córka nie chce kraść i używać OSX na swoim pececie.

#20 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 15 października 2009 - 16:51

...Mam wrażenie, że cały czas poprzez takie działania Apple chce zniechęcić do stosowania konkurencyjnych rozwiązań...

i doprowadzić do kontroli nad światem i Polską szczególnie... Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych - uważam, że najprostrze rozwiązania są najwłaściwsze, najlogiczniejsze i najbardziej prawdopodobne. Myślę, że się zwyczajnie nie przykładają tak jak mogliby do iTunes/Safari/QT na Windows - tak było ZAWSZE, nic się*ostatnio nie zmieniło w tej kwestii.

Co do niezapamiętywania ustawień*wyświetlania okien dla dysków NTFS - myślę, że jest to zwyczajne przeoczenie i drugiego dna bym się nie doszukiwał - uważam, że jest to śmieszne, żałosne bicie piany i próba zwrócenia na siebie uwagi - znane pod nazwą "attention whore"
Dołączona grafika

#21 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 347 postów

Napisano 15 października 2009 - 16:54

Widzę, że lobby anty-Iro jest silne ;-)

#22 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 października 2009 - 17:27

Co do niezapamiętywania ustawień*wyświetlania okien dla dysków NTFS - myślę, że jest to zwyczajne przeoczenie i drugiego dna bym się nie doszukiwał

raczej konsekwencja faktu, że nie ma prawa zapisu na NTFS - jak w takim razie ma zostać zapisany ukryty plik z ustawieniami?

#23 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 15 października 2009 - 17:36

raczej konsekwencja faktu, że nie ma prawa zapisu na NTFS - jak w takim razie ma zostać zapisany ukryty plik z ustawieniami?

W Leo jakoś pamiętał te ustawienia.... A przynajmniej nie uruchamiał funkcji rand kiedy otwierane było okno partycji NTFS celem wylosowania jaka ma być wielkość ikon i czy ma być ramka sama czy pełne okno - gdyby była w tym jakakolwiek reguła byłoby miło.

#24 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 15 października 2009 - 20:43

I że Twoja córka nie chce kraść i używać OSX na swoim pececie.

To że moja córka nie chce kraść, to mnie bardzo cieszy.
A że nie chce używać OSX, to już jej wybór.
Skoro dobrze jej działa XP.
A Leosie, które mam może nie są używane w 100% zgodnie z licencją, ale na pewno nie są kradzione.
Mam licencje, na Tigera, dokupiłem Leo Ratail, a teraz Snow Retail.
Moja praca polega na pomocy ludziom w ich problemach z komputerami, więc muszę mieć rozeznanie w różnych systemach.
A że mój HA-MAC przyjmuje wszystkie powyżej wymienione, to dlatego z nich korzystam.

#25 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 października 2009 - 21:06

dobra, nie warto tworzyć kolejnego wątku o łamaniu licencji i nazywaniu tego niektórzy uważają, że jeżeli autor nie pozwolił ci używać swojej własności, a ty to robisz to jest to kradzież. tyle. następnym razem zanim zaczniesz na coś narzekać to chociaż przejrzyj dostępne opcje, bardzo o to proszę. tak właśnie się tworzą tematy z cyklu 'nie ma prawego przycisku', 'dlaczego punknięcie (dwoma) palcami nie działa', etc. jednym zdaniem - tematy osób, które nie zadały sobie minimum trudu i same nie poszukały odpowiedzi ale narzekać to potrafią

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych