Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes i iPod Movie Converter

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Devil14pl

Devil14pl
  • 14 postów

Napisano 10 listopada 2006 - 22:50

Mam maly problem posiadam Ipoda Video 80 gb i jest pewien problem pierwszy wie ktos skad sciagnac pelna wersje Ipod Movie Converter bo wkurza mnie napis trial version na ipodzie podczas filmu :PP drugi problem to iTunes (ver 7.0.0.2) mianowicie jak wkladam filmy do ipoda to i tak w ipodzie pojawiaja sie tylko 2 filmy nie chce mi wiecje wczytaj w sakladce mojego ipoda jest juz 8 filmow lecz gdy daje sync to i tak laduje tylko 2 pierwsze filmy help plz -.-

#2 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 listopada 2006 - 23:00

nie wiem jak jest na tym forum, ale na innych dostalbys bana za piractwo i pytanie o cracki itp. to po pierwsze. po drugie zrob update itunesa. wejdz w liste "music videos" lub "video podcasts" bo tam jeszcze moga byc, a jak nie ma to ja nie mam pojecia czemu sie nie pokazuja...

#3 Devil14pl

Devil14pl
  • 14 postów

Napisano 10 listopada 2006 - 23:12

nie wiem jak jest na tym forum, ale na innych dostalbys bana za piractwo i pytanie o cracki itp. to po pierwsze. po drugie zrob update itunesa. wejdz w liste "music videos" lub "video podcasts" bo tam jeszcze moga byc, a jak nie ma to ja nie mam pojecia czemu sie nie pokazuja...

Dobra thx za pomoc z tymi filmami juz mam all filmy ale mozna sciagnac pelna wersje tego Ipod Movie Converter czy trzeba kupic ?

#4 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 listopada 2006 - 23:15

proste rozwiazanie - nie uzywac platnych programow, ja uzywam megui + virtualdub + mp4box i jakos zyje, fakt faktem ze takie rozwiazanie nie jest najprostsze ale za to gwarantuje _najlepsza_ jakosc i jest calkowicie _legalne_ z innych darmowych i prostych moge polecic videora ipod converter 0.91 z tym ze ten ma rozdzielczosc wyjsciowa ograniczona do starych profili ze strony apple'a (320x240)

#5 Devil14pl

Devil14pl
  • 14 postów

Napisano 10 listopada 2006 - 23:31

proste rozwiazanie - nie uzywac platnych programow, ja uzywam megui + virtualdub + mp4box i jakos zyje, fakt faktem ze takie rozwiazanie nie jest najprostsze ale za to gwarantuje _najlepsza_ jakosc i jest calkowicie _legalne_
z innych darmowych i prostych moge polecic videora ipod converter 0.91 z tym ze ten ma rozdzielczosc wyjsciowa ograniczona do starych profili ze strony apple'a (320x240)

Ktory z tych 3 najlatwiejszy w obsludze...?

#6 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 listopada 2006 - 23:49

problem polega na tym, ze:
a)megui sluzy do przerabiana dzwieku na aac i obrazu na h264
b)virtualdub sluzy do rozkladania plikow zrodlowych na czesci skladowe i przerabiana obrazu na mpeg4
c)mp4box to program ktory dziala tylko z linii komend wiec najprosciej go uzywac razem z interfejsem graficznym yamb, bedzie ci potrzebny zawsze, a dodatkowo jeszcze w specjalnej wersji ktora obchodzi pewne ograniczenia nalozone przez apple w przypadku plikow h264
d)jeszcze zapomnialem dolozyc avisynth :D

reasumujac - pewnie beda ci potrzebne wszystkie trzy, a do tego nie sa to programy "one click", dlatego polecam skorzystac z kilku poradnikow dotyczacych konwersji video do formatu ipoda ktore sa na na forum ipodwizard'a, dawno tam nie zagladalem wiec nie wiem czy sa dostosowane do rozdzielczosci 640x480 ale zawsze mozna sprobowac

ps tak naprawde to megui+avisynth to pelen komplet ktorego potrzebujesz ale robienie wszystkiego w tym jednym programie jest trudniejsze niz w calej reszcie razem wzietej, jednak goraco polecam chociazby sprobowac swoich sil :)

#7 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 11 listopada 2006 - 01:59

o rety, ile tych programów... a wystarczy trochę poszuakć na przykład za iSquint (bardzo dobry, prosty) albo FFmpegX (lepszy, bardziej skąplikowany)

#8 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 listopada 2006 - 15:25

duzo programow bo lubie sobie po drodze przefiltrowac, wyciac logo, czasem dodac napisy itp poza tym zawsze chce wiedziec jakie opcje zostana uzyte do kodowania bo to ma ogromny wplyw na zuzycie baterii ;) dokumentacja ffmpegx jest dosyc skapa (a raczej jej brak) ale jesli do kodowania uzywa ffmpeg jak wskazuje na to nazwa to moge go polecic w ciemno ps to jest program tylko na mac'a prawda?

#9 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 12 listopada 2006 - 01:04

FFmpegX to graficzny interfejs zespołu mencoderów ffmpeg, warto polecić. Świetnie sobie radzi, a w iSquint można wszystko poustawiać po swojemu lub zdać się na opcję low quality <~> high quality +/- h.264 i to w sumie styka do wykorzystywania na iPodzie, również oparty jest o ffmpeg. Tak, ja rozumiem napisy itp, ale na 1,5" ekranie chyba napisów nie będziesz oglądać, a filmiki z watermarkiem zdarzają się względnie rzadko. To faktycznie ma sens przy konwertowaniu filmów pełnometrażowych do pooglądania sobie na TV lub coś w tym stylu, ale uważam, że do iPoda w zupełności stykną zwykłe, proste rozwiązania. Z resztą przetestuj sam i sam zdecyduj, ja uważam, że to jest godne polecenia, szczególnie użytkownikowi, który nie bardzo wie co i jak ;) Kiedy załapie podstawy, sam sięgnie po coś bardziej zaawansowanego, jeśli taką potrzebę odczuje. PS: teraz tak w ogóle załapałem, że koledze chodziło o soft na windowsa. Szkoda, że nigdzie wcześniej tego nie zaznaczył, ale kto wie. Może się te wpisy przydadzą późniejszym pokoleniom.

#10 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 listopada 2006 - 13:24

FFmpegX to graficzny interfejs zespołu mencoderów ffmpeg
(...)
PS: teraz tak w ogóle załapałem, że koledze chodziło o soft na windowsa

wlasnie dlatego polecalem videore, tez uzywa ffmpeg i jest pod windowsy, natomiast nie mialem mozliwosci przetestowania wersji 2.x jako ze jest platna ale poniewaz jej premiera zbiegla sie w czasie z dodaniem nowych profili do softu ipodow to pewnie ma obsluge 640x480 ...tylko boli to ze jest platna :(

Tak, ja rozumiem napisy itp, ale na 1,5" ekranie chyba napisów nie będziesz oglądać, a filmiki z watermarkiem zdarzają się względnie rzadko. To faktycznie ma sens przy konwertowaniu filmów pełnometrażowych do pooglądania sobie na TV lub coś w tym stylu

czesto zdarza mi sie konwertowac material przechwycony z tv, a przy wyjazdach plenerowych ipod sluzy czasem jako przenosny odtwarzacz :)

#11 Devil14pl

Devil14pl
  • 14 postów

Napisano 14 listopada 2006 - 14:02

FFmpegX to graficzny interfejs zespołu mencoderów ffmpeg, warto polecić. Świetnie sobie radzi, a w iSquint można wszystko poustawiać po swojemu lub zdać się na opcję low quality <~> high quality +/- h.264 i to w sumie styka do wykorzystywania na iPodzie, również oparty jest o ffmpeg.

Tak, ja rozumiem napisy itp, ale na 1,5" ekranie chyba napisów nie będziesz oglądać, a filmiki z watermarkiem zdarzają się względnie rzadko. To faktycznie ma sens przy konwertowaniu filmów pełnometrażowych do pooglądania sobie na TV lub coś w tym stylu, ale uważam, że do iPoda w zupełności stykną zwykłe, proste rozwiązania. Z resztą przetestuj sam i sam zdecyduj, ja uważam, że to jest godne polecenia, szczególnie użytkownikowi, który nie bardzo wie co i jak ;) Kiedy załapie podstawy, sam sięgnie po coś bardziej zaawansowanego, jeśli taką potrzebę odczuje.

PS: teraz tak w ogóle załapałem, że koledze chodziło o soft na windowsa. Szkoda, że nigdzie wcześniej tego nie zaznaczył, ale kto wie. Może się te wpisy przydadzą późniejszym pokoleniom.

Czyli ten program iSquint sie przyda :S ?
Nie kumam ten program jest na jakiegos Maca czy cos ... co to jest ... ? Moze ktos dac program do konwertowania tych video ... ? i nie z jakims *** napisem Trial Version :S

Uprasza się o nieprzeklinanie!
MF - MacDada

#12 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 listopada 2006 - 21:11

na wszystkie twoje pytania odpowiedza google ;)

#13 KMK_BMW

KMK_BMW
  • 21 postów

Napisano 20 listopada 2006 - 18:03

Miło że wspieracie google. Tylko zasstanawiam sie po co jest forum? Żeby kilku cwaniaczków napisało poszukaj sobie? To po co wogóle marnować czas i pisać o tym na forum? A więc jest ktoś w stanie objaśnić jak dodać napisy przy konwertowaniu filmów na ipoda i jakie programy są do tego potrzebne?

#14 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 20 listopada 2006 - 18:22

Kilku cwaniaczków?

Zastanów się. Forum to odwiedzasz za darmo. Wielu ludzi poświęca swój czas, żeby dzielić sie swoimi wiadomościami.

Wiele razy pisane było rozwiązanie danego problemu, więc chyba nie stoi na przeszkodzie, by rozwiązania poszukać??

Ja ujmę to tak: przychodzi taki cwaniaczek na forum ze swoim problemem i zamiast samemu spróbować go rozwiązać, to se walnie posta i poczeka aż inni łaskawie mu pomogą.

I kto tu jest nie-fair? Dlaczego inni mają siedzieć i marnować swój czas na leniuchów i niewdzięczników?

O poziomie niektórych wypowiedzi już nie wspomnę.

Zauważ jeszcze, że migrena nie wysłal kolesia po prostu do wyszukiwarki - więcej, od razu pokazał jak tego typu problemy rozwiązywać.

Chyba znasz zasadę, że głodnemu lepiej dać wędkę niż rybę? A my staramy się pomagać na oba sposoby.

Pozdr.
  • jbwm lubi to

#15 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 listopada 2006 - 00:42

a) skroty tresci stron w wynikach wyszukiwania wyraznie odpowiadaja na pytanie o potrzebny system operacyjny, o przydatnosc isquint'a i daja krotki opis programow trzeci link odpowiada na jedyne pozostale pytanie o podanie darmowego programu do konwertowania to wyczerpuje temat odpowiedzi na pytania zadane przez Devil14pl chyba ze cos jest napisane w jego poscie sympatyczna czcionka B) opcja szukaj na tym forum ujawni ci okrutna prawde ze kilka dni przed twoim postem zamiescilem instrukcje jak dodawac napisy podczas konwersji filmow na ipoda i jakich programow uzywac EOT

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych