Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Gadu-gadu od przyszego roku na Mac OS X!

• Please log in to reply
50 replies to this topic

#1 Piotr 2

Piotr 2
  • 13 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 October 2009 - 21:23

Powstaną oficjalne wersje komunikatora Gadu-Gadu dla użytkowników Linuksa oraz posiadaczy komputerów Mac – zapowiada Jarek Rybus, pełnomocnik Zarządu GG Network S.A., producenta komunikatora GG. Nowe wersje popularnego programu do pogawędek mają pojawić się na rynku już na początku roku. To odpowiedź na liczne pytania użytkowników.

Od lat jedyną oficjalną wersją popularnego Gadu-Gadu jest wersja na system Windows. Do tej pory, według GG Network, jedynym wyjściem dla posiadaczy innych systemów operacyjnych było korzystanie z wersji GG na przeglądarkę WWW.
Teraz mają być dostępne również oficjalne aplikacje desktopowe na system Linux i Mac OS.

Żródło: [url=http://webhosting.pl/Slonce.Gadu_Gadu.ociepli.jabluszko.i.pingwina]Webhosting.pl - portal technologii internetowych[/url]

#2 syndrom18

syndrom18
  • 633 posts

Posted 13 October 2009 - 21:29

do tego czasu tlen dopracuje swój IM na Mac'a ;) niżeli zrobią coś z tym padłem jakim jest gadugadu - istny kombajny, błąd na błędzie, zero potrzebnych funkcji - kicha

#3 netruner

netruner
  • 564 posts
  • SkądKraków

Posted 13 October 2009 - 21:59

Trochę za późnoooooooooooooooooooooo. Wole mieć wszytko w jednym żałuje że nie działa tlen w Adium :(

#4 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 13 October 2009 - 22:29

A po co ci Tlen. Zapewne każdy Twój znajomy z Tlena ma też GG.

#5 Numb

Numb
  • 256 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 October 2009 - 06:28

To się obudzili... Od wersji 8 Gadu-Gadu jest pisane przy pomocy QT4, więc portowanie to tylko kwestia paru zmian w kodzie. Brawo dla ekipy Gadu-Gadu. Kadu 4 ever

#6 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 October 2009 - 08:46

a mi się wydaje, że skoro będzie na osx i linucha, to znow będzie to adobe air

#7 Smoczy

Smoczy
  • 4066 posts
  • SkądPrzemyśl

Posted 14 October 2009 - 08:50

GG jest beznadziejne,więcej w tym reklam niż pożytku,wole Adium....albo Proteusa,Kadu.....

#8 tomekg85

tomekg85
  • 51 posts
  • SkądTarnów

Posted 14 October 2009 - 09:26

Nie marudźmy tak :) Dobrze, że użytkowników Maca zauważają... Ja i tak zostanę przy Adium, ale jestem pewny, że sporo osób sięgnie po GG Mac.

#9 gizmo3800

gizmo3800
  • 1906 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 October 2009 - 10:01

a na ch**

wódki mu, dobrze gada :D

#10 daboni

daboni
  • 287 posts

Posted 15 October 2009 - 05:16

i znowu beda blokowac konto jak bedziesz uzywac innego klienta, a ten ich program muli system strasznie... :(

---- Dodano 15-10-2009 o godzinie 06:21 ----

Nie marudźmy tak :) Dobrze, że użytkowników Maca zauważają... Ja i tak zostanę przy Adium, ale jestem pewny, że sporo osób sięgnie po GG Mac.

nie wiem jak bedzie z MacOs (sadze, ze podobnie jak w Windows), ale jezeli uzywasz teraz pod Win innego klienta (nie mowie tu o Jabberze, ale o innym kliencie gg) to po jakims czasie dostajesz ostrzezenie od firmy, ze masz korzystac z jedynie slusznego. W sumie im sie nie dziwie jak widze ich cennik reklam ktore wyswietlaja sie tylko pod tym jednym klientem ;)

Wiec raczej na Adium nie zostaniesz jak wejdzie oficjalny klient :)
A jak wszyscy uzytkownicy wiedza, ten ich oficjalny klient jest przeladowany wodotryskami i reklamami i zamula system niepotrzebnie...

#11 vendisse

vendisse
  • 1190 posts

Posted 15 October 2009 - 08:43

haha i tak oto apple straci renome w PL, a Leopard zacznie sie wieszac:D kto glupi niechaj uzywa.

#12 dudi

dudi
  • 337 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 October 2009 - 09:08

Trochę za późnoooooooooooooooooooooo. Wole mieć wszytko w jednym żałuje że nie działa tlen w Adium :(

jest tlen, wystarczy że masz jabbera. Od jakiegoś czasu tlen kontaktuje się z kontami jabberowymi, nie tylko z tlenowymi ;)

Co do komunikatora na OSX - niech zrobią i niech poblokują korzystanie z innych. W końcu może ludzie przejdą na lepsze protokoły

#13 equinoxe

equinoxe
  • 4721 posts
Posted 15 October 2009 - 10:34

@daboni - ja używam tlenu na Win (do obsługi gg) i nie otrzymuję żadnych ostrzeżeń. No i jeśli nie używam oryginalnego gg na Windzie, to tym bardziej nie będę z niego korzystała na maczku :)

#14 tomekg85

tomekg85
  • 51 posts
  • SkądTarnów

Posted 16 October 2009 - 15:48

daboni - przyznam, że tego nie wiedziałem :|

#15 castortroy

castortroy
  • 4 posts

Posted 18 October 2009 - 19:38

Ja nigdy nie przejdę na "winowsowskie" GG, które nie będzie się sprawdzać na Maczkach. Od pięciu lat używam ADIUM :) i bardzo mi odpowiada. Gorąco polecam ten komunikator innym użytkownikom systemu Mac OS :) :)

#16 Numb

Numb
  • 256 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 October 2009 - 19:52

Ja nigdy nie przejdę na "winowsowskie" GG, które nie będzie się sprawdzać na Maczkach. Od pięciu lat używam ADIUM :) i bardzo mi odpowiada. Gorąco polecam ten komunikator innym użytkownikom systemu Mac OS :) :)

I tutaj faworyzujesz jedyny, słuszny system ( dla Ciebie ), Mac OS X. Nie wiem co takiego złego widzicie w windowsowej wersji Padu-Padu. Ja przez jakiś czas jego używałem i wcale nie było tak źle. Co prawda teraz używam AQQ, ale tu nie chodzi o to. GG 8 ma ten plus, że obsługuje wysyłanie plików, rozmowy przez GG z użytkownikami Windowsa no i wideorozmowy ( ja do tego używam Skype, ale co kto woli ). Gdyby nie te reklamy na starcie, wcale nie było by tak źle.

//EDIT

Jeśli się okaże lepsze niż Kadu, nic nie stanie na przeszkodzie żebym miał zacząć używać...

#17 Smowling

Smowling
  • 146 posts

Posted 18 October 2009 - 20:12

najlepiej by zrobili, jakby wypuscili Miranda IM na OS X... a nie jakies bugu bugu... nie dosc, ze to brzydkie to jeszcze tylko na jedna siec

#18 annubis17

annubis17
  • 9 posts

Posted 19 October 2009 - 21:17

A ja walę na to co GG wyprodukuje na Maca, ja używam swojego Palringo i przynajmniej mam gg, tlena i icq w jednym

#19 daniool

daniool
  • 59 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 October 2009 - 11:17

Adium swietne odradzam Kadu :-) Troche sie spoznili...:(

#20 kjanicki

kjanicki
  • 195 posts
  • SkądŁódź

Posted 26 October 2009 - 12:14

Najważniejsze jest to, że dostrzegli inne systemy i wypuszczą aplikacje dla OS X. Użytkownik będzie miał wybór, a że większość pozostanie przy Adium to już inna sprawa. PS. Z takiej wersji GG na pewno skorzystają osoby, które pod windowsem dzwonią przez "Na Głos" Pozdrawiam.

#21 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 26 October 2009 - 13:55

W czasach mojego PC dostałem info z GG, że powinienem używać oryginalnego klienta. Używałem wtedy AQQ. Adium ma jeden minus: nie można założyć nowego konta.

#22 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 26 October 2009 - 18:14

W czasach mojego PC dostałem info z GG, że powinienem używać oryginalnego klienta. Używałem wtedy AQQ.
Adium ma jeden minus: nie można założyć nowego konta.

Można to zrobić za to przez stronę internetową, więc w czym problem? ;d

#23 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 26 October 2009 - 18:21

O, a od kiedy to działa? Nie wiedziałem o tym.

#24 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 26 October 2009 - 18:22

no web gadu to tak z rok ponad chyba jest dostepne

#25 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 26 October 2009 - 21:46

Samo web gadu wiem, że jest już od dawna, ale nie było wcześniej rejestracji, tylko sam niby-klient, w Javie bodajże...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users