slownik polskiego do NeoOffice?
Rozpoczęty przez
folikk
, 10 lis 2006 19:37
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 listopada 2006 - 19:37
gdzie znajde słownik Polskiego do NeoOffica?
Napisano 10 listopada 2006 - 21:32
http://movikun.ormga.../DicOOo.sxw.zip Ja używam tego! i działa od wielu lat od OO 1.1 i nie zawodzi nawet na neooffice - przynajmniej u mnie.
Napisano 12 listopada 2006 - 19:58
Polskie słowniki w NeoOffice instalujemy w następujący sposób. Z menu wybieramy Plik (File) -> Kreatory (Wizards ?) - > Zainstaluj nowe słowniki (Install new dictionaries ?). W otwartym dokumencie jest przycisk "Uruchom DictOOo" (Run DictOOo ?). Postępujemy zgodnie ze wskazówkami.
- malina lubi to
Napisano 18 listopada 2006 - 08:39
ok zaraz przetestuje Dzieki
Napisano 18 grudnia 2006 - 09:49
Przeszukałem całą stronę internetową NeoOffice i nie mogę znaleźć tego co mi potrzebne. Chciałbym mieć oryginalny NeoOffice w wersji angielskiej i polski słownik do sprawdzania pisowni. Na stronie widzę tylko wersję angielską prawdopodobnie bez słownika, ale to sprawdzę jak się wreszcie ściągnie lub polską wersję prawdopodobnie ze słownikiem. Czy może ktoś podać jakiś bezpośredni link?
EDIT
Znalazłem coś takiego na polskiej oficjalnej stronie OpenOffice' a:
[url]http://pl.openoffice.org/addons.index.html#slowniki[/url]
Sprawdzę, czy działa i napisz, bo myśle, że właśnie to było mi potrzebne.
EDIT
Znalazłem coś takiego na polskiej oficjalnej stronie OpenOffice' a:
[url]http://pl.openoffice.org/addons.index.html#slowniki[/url]
Sprawdzę, czy działa i napisz, bo myśle, że właśnie to było mi potrzebne.
Napisano 22 grudnia 2006 - 16:30
NeoOffice mozesz miec w jezyku angielskim, ustawiasz dla dokumentow jezyk polski i sprawdza wtedy pisownie po polsku. Dodatek lokalizacyjny zdaje sie , jest potrzebny.
Napisano 24 grudnia 2006 - 08:13
Już sobie poradziłem. Jest taka opcja, żeby instalować polski słownik i jacek_ napisał jak to zrobić. Tyle, że trzeba mieć dostęp do neta na czas instalacji, a ja nie miałem. Ściągnąłem słownik z tej strony co podałem i wpakowałem go do NeoOffice' a. Dzięki temu mam najnowsze słowniki do sprawdzania pisowni, tezaurusa i ten trzeci na h. Nie chce mi się opisywać jak to zrobić, ale jak kogoś to zainteresuje to i ja się zmobilizuje.NeoOffice mozesz miec w jezyku angielskim, ustawiasz dla dokumentow jezyk polski i sprawdza wtedy pisownie po polsku. Dodatek lokalizacyjny zdaje sie , jest potrzebny.
P. S. Ten NeoOffice jak otwiera pliki z Worda to nieprawidłowo pokazuje czcionki. Jak porównałem wydruki z Worda pod Windowsem to wygląda to zupełnie inaczej. Czy ktoś wie jak to naprawić? Word dla Mac' a z kolei czasem nie pokazuje polskich czcionek tylko krzaki zamiast tego. Nie chce za każdym razem odpalać Office' a z Parallels, żeby coś wydrukować. Czy ma ktoś pomysł jak sobie z tym poradzić?
Napisano 04 czerwca 2007 - 08:16
Co do zozjeżdżających się tekstów w MSOffice i NeoOffice, ja radze sobie z tym w ten sposob że wszystko eksportuje do pdfa.
I nie ma już problemów z drukowaniem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych