Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

PwnageTool 3.1.4 już dostępny

• Please log in to reply
111 replies to this topic

#101 DudusCSE

DudusCSE
  • 2899 posts
  • Skądz Polski

Posted 25 October 2009 - 13:30

uff... Muszę ponarzekać... Wczoraj wgrałem custom FW (ach, kiedyś trzeba było przejść na 3.1.2) Naładowałem baterie do 100% W użyciu 10minut W gotowości 14minut A baterii zostało 89%.. I znów powrót do 3.0.1

#102 fatboy

fatboy
  • 2 posts

Posted 04 November 2009 - 18:06

Pierwszy Jailbreak

Witam
Jestem dosyć lewy w temacie. szukam odpowiedzi na takie pytania:
Zacznę od tego że mam IP 3GS 16Gb 3.1.2 z BB 05.11.07, z Orange Polska. IP nigdy nie miał*robionego Jailbreaka.
1. Czy jest możliwe zrobienia Jailbreaka na moim IP. Wyczytałem że PW 3.1.4 robi JB na 3GS tylko wtedy kiedy miał*on zrobionego JB na wcześniejszym sofcie (3.0 lub 3.0.1). czy to prawda czy ja coś źle rozumiem?
2. czy w moim przypadku ma znaczenie czy na moim IP jest simlock czy nie jeżeli mam kartę i telefon z Orange?
3.Na tym forum znalazłem taki tutorial: [url=http://www.iphonedownloadblog.com/2009/10/13/jailbreak-iphone-3g-3gs-3-1-2-pwnagetool/]Tutorial: Jailbreak iPhone 3GS and 3G 3.1.2 using PwnageTool[/url] według niego można zrobić JB na sofcie 3.1.2 (który wcześniej nie był jailbreakowany). Czy jak zrobię JB według tego tutoriala na oryginalnym 3.1.2 i wrzucę go na mojego IP to wszystko będzie OK i będę mógł korzystać z funkcji telefonu?
4. Czy instalując custon IPSW stracę wszystkie dane z IP? czy wystarczy wcześniejsza synchronizacja z iTunes czy powiniennem zrobuć jakiś backup(jak)?
Z góry dzięki

---- Dodano 04-11-2009 o godzinie 18:07 ----
Witam
Jestem dosyć lewy w temacie. szukam odpowiedzi na takie pytania:
Zacznę od tego że mam IP 3GS 16Gb 3.1.2 z BB 05.11.07, z Orange Polska. IP nigdy nie miał*robionego Jailbreaka.
1. Czy jest możliwe zrobienia Jailbreaka na moim IP. Wyczytałem że PW 3.1.4 robi JB na 3GS tylko wtedy kiedy miał*on zrobionego JB na wcześniejszym sofcie (3.0 lub 3.0.1). czy to prawda czy ja coś źle rozumiem?
2. czy w moim przypadku ma znaczenie czy na moim IP jest simlock czy nie jeżeli mam kartę i telefon z Orange?
3.Na tym forum znalazłem taki tutorial: [url]http://www.iphonedownloadblog.com/2009/10/13/jailbreak-iphone-3g-3gs-3-1-2-pwnagetool/[/url] według niego można zrobić JB na sofcie 3.1.2 (który wcześniej nie był jailbreakowany). Czy jak zrobię JB według tego tutoriala na oryginalnym 3.1.2 i wrzucę go na mojego IP to wszystko będzie OK i będę mógł korzystać z funkcji telefonu?
4. Czy instalując custon IPSW stracę wszystkie dane z IP? czy wystarczy wcześniejsza synchronizacja z iTunes czy powiniennem zrobuć jakiś backup(jak)?
Z góry dzięki

#103 mirmaxel

mirmaxel
  • 66 posts
  • SkądMazury

Posted 04 November 2009 - 22:54

Proponuję wizytę u specjalisty. Z tego co namieszałeś na pewno nie da się dojść do ładu.Jesteś po prostu totalnym laikiem i nie radzę Tobie babrania się w sofcie iphona.Tutaj są ludzie naprawdę chętni pomóc , ale musisz sam sobie zdać sprawę z tego ,że masz za mało wiedzy. . Jest tyle tematów na tym forum z dokładnym opisem , a Twoje pytanie jest po prostu o jajko kurze.

#104 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 04 November 2009 - 23:56

Może razem się wybierzcie, ty staniesz w kolejce do specjalisty orzekającego dysleksję. 1. The iPhone 3GS is now supported out of the box in PwnageTool 3.1.4 (or if you have upgraded to 3.1.x in iTunes) Czyli, źle wyczytałeś. 2. Tak długo jak korzystasz z karty Orange nie. 3. Nie zaglądałem do tego tutoriala, ale w dziale tutoriale na forum na pewno znajdziesz odpowiedni tutorial. 4. Tak, stracisz. Możesz wcześniej zrobić backup, a potem przywrócić w iTunes. Nie jest to jednak zalecane. Zawsze można ręcznie przywrócić dane po JB wyciągając je z kopii zapasowej. Jak to zrobić odsyłam do działu tutoriale.

#105 fatboy

fatboy
  • 2 posts

Posted 05 November 2009 - 09:44

Dzięki krakers09. Super takich odpowiedzi oczekiwałem. Tylko jeszcze takie dwa dodatkowe do pkt 4. ;-)) Stracę dane po wgraniu custom IPSW. 1. Używam Maca - czy po wgraniu IPSW moje dane z iCal, książki adresowej itd polecą też z kompa czy nie (czy wystarczy że dokonam po wgraniu IPSW zwykłej synchronizacji z iTunes - staram się*żeby na kompie zawsze było to co w IP)? 2. Najważniejsze pytanie to czy po JB będę mógł*synchronizować IP z iTunes tak jak przed zrobieniem JB? Jeszcze raz dzięki

#106 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 05 November 2009 - 09:52

jesli nie chcesz stracic danych w w komputerze wystarczy zaznaczyc w itunes odpowiednie okienka - tak aby dane z kompa przelac do iphona a nie odwrotnie. (informacje-zaawansowane-zastap dane w tym iphonie) tak, bedziesz mogl tak samo synchronizowac z tym wyjatkiem, ze aplikacje spoza appstore nie znajda sie w wykazie programow w itunes.

#107 d3tr000

d3tr000
  • 1712 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 November 2009 - 10:25

DudusCSE nie zniechęcaj sie tak szybko do 3.1.2, może to wina tego customa że tak ci ssie bateryjke
Ja wgrałem blackra1n'em rc3 w gotowosci 1 godzina i 5 minut, w uzyciu 22 minuty
- ibattery mówi 96%
- memoryinfo mówi 96%
- asBattery mówi 99% (chyba nie jest przystosowany do 3.1.2 a tylko do 3.0 - coś takiego pisało na cydi)

#108 myokine

myokine
  • 12 posts

Posted 14 November 2009 - 02:42

szukam i nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi na dwa pytania: 1. Jeśli mam nowego 3gs, bez jailbreak'a, 3.1.2 (7D11), 05.11.07, kupionego w orange, z kartą orange, to roumiem, że simlock'a w tym momencie nie ściągne i nie mam co się martwić o update'y baseband'a? (nie potrzebne mi jest łamanie simlocka, ale tak na przyszłość pytam) 2. Jailbreak wykonany dzięki PwnageTool będzie lepiej wykonany niż blackra1n? To znaczy, czy trzeba będzie przy każdym boot'owaniu podłączać iPhone'a do komputera? Z góry dzięki za odpowiedź

#109 dliwski

dliwski

• 15314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 November 2009 - 11:15

1. Możesz ominąć SIM-locka - blacksn0w. 2. Zdecydowanie PwnageTool, aczkolwiek żaden z nich nie wymaga podłączania iPhone’a do komputera po restarcie. Ewentualnie, jeśli masz iPhone’a 3GS z nowym bootromem - wtedy po restarcie będzie taka konieczność, niezależnie od tego jakim programem zrobiłeś jailbreak.

#110 myokine

myokine
  • 12 posts

Posted 14 November 2009 - 18:59

Dzięki za odpowiedź, niestety nie udało mi się użyć PwnageTool, po przywracaniu utworzonego custom_restore.ipsw przez iTunes, po całej procedurze wywala komunikat 'iTunes wykrył, że telefon działa w trybie awaryjnym..'. W tej chwili używam blackra1n, tutaj z powodzeniem. Będe szukał w wolnej chwili przyczyny nie działania pliku *.ipsw od PwnageTool.

#111 Darth2003

Darth2003
  • 11 posts

Posted 01 February 2010 - 21:03

Proszę o pomoc porzebuję custom firmware 3.1.2. (taki zeby mial baseband 04.26). Ale nie zrobie go sam bo mam Windowsa a PwnageTool 3.1.4 dziala tylko na OS X. Proszę o pomoc lub gdzie moge znalezc takie firmware

#112 dliwski

dliwski

• 15314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 February 2010 - 21:04

Użyj redsn0w.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users