Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ventrilo Potrzebny do Wowa.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bobeo

Bobeo
  • 4 postów

Napisano 13 października 2009 - 13:04

Witam. Mam problem tego tematu... Chce rozmawiac przez Ventrilo, ale nie umiem tego zrobic na macu... Znajomi z gry uzywaja wersji 2.1.4, a takiej nie ma na maca... Sciagnalem wersje 3.0.4, ale nie laczy mi sie, a wszystko wpisuje poproawnie. Jesli ktos gra w Wowa to prosze o pomoc. Pozdraiwma

#2 zico_chaos

zico_chaos
  • 341 postów

Napisano 13 października 2009 - 13:09

witam

Możesz powiedzieć kolegom iż firma, osoba która udostępnia im tą wersje serwera ventrilo robi to nie legalnie. Pierwszą wersją klienta ventrilo która wyszła na mac os x to 2.3.2. A obecnie wszyscy legalni dystrybutorzy maja na serwerach wersje 3.x

Cytat ze strony Ventrilo - Surround Sound Voice Communication Software

"Previous versions:

Anyone who provides access to a Ventrilo server that is not version 3.0 is committing fraud.

Since all official licensee's are required to run the latest 3.0 Pro servers then any hosting company providing you access to an older version of the server is subject to legal action and punitive damages. This will include, but not limited to, contacting all state / federal law enforcement agencies and requesting their assistance in a fraud investigation. If they are outside of the United States then their respective countries / jurisdiction law enforcement agencies will be contacted.

We would appreciate any information regarding hosting companies or individuals who are providing older servers. Please contact us at fraud@ventrilo.com. All correspondence will be kept confidential. Please include the URL of the offenders web site or the IRC network and channel. Please include any information possible such as the IP address and PORT number of a currently active Ventrilo server.
"

#3 Bobeo

Bobeo
  • 4 postów

Napisano 13 października 2009 - 13:39

no dobrze to co ja mam w takim razie zrobic, zeby rozmawiac przez venta? Tak jak ktos moze krok po kroku co i jak, bo ja jestem totalnym laikiem :P a to mi jest bardzo potrzebne. Pozdrawiam

#4 Numb

Numb
  • 256 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 października 2009 - 16:18

Zainstaluj sobie Darwine, powinno dać radę z windowsowskim ventem.

#5 Bobeo

Bobeo
  • 4 postów

Napisano 13 października 2009 - 22:30

A to jest jakies ciezkie w konfigurowaniu?

#6 Numb

Numb
  • 256 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 października 2009 - 06:31

Nie, nie ma w tym nic trudnego...

Tutaj wszystko znajdziesz

#7 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 października 2009 - 07:39

a ja do wow'a polecam teamspeak'a. Dziala dobrze i na mac'ach i na windzie...

#8 fidel17

fidel17
  • 174 postów

Napisano 14 października 2009 - 10:41

skype tez daje rade

#9 Zephi

Zephi
  • 192 postów

Napisano 14 października 2009 - 11:54

i co, powie znajomym "sorry chlopaki, musimy zaczac uzywac czegos innego bo na moim macu ventrilo nie dziala"? Juz to widze jak wszyscy nagle wyrozumiale przerzucaja sie na skype czy teamspeak, bo jednemu z grupy nie dziala vt.

#10 Bobeo

Bobeo
  • 4 postów

Napisano 14 października 2009 - 18:48

no, ok, ale jak vent nie dziala to nie mam innej opcji, zeby z nimi rozmawiac, bo przeciez tak jak piszecie.... nikt dla jednej osoby nie bedzie rozmawial przez inny komunikator...

#11 fidel17

fidel17
  • 174 postów

Napisano 16 października 2009 - 01:18

jak ma intela niech zainstaluje winde :) i wow bedzie lepiej chodzil

#12 Haseo

Haseo
  • 245 postów
  • Skądinąd

Napisano 16 października 2009 - 12:10

jak ma intela niech zainstaluje winde :) i wow bedzie lepiej chodzil

Polecasz mu instalowanie windowsa + ok 15GB gry? Udowodnij jakoś, że faktycznie gra lepiej chodzi na windozie, bo słyszałem opinie że właśnie na makach nie laguje tak, jak na windzie.

Spróbuj tej wersji, o ile pamiętam to ta była pierwszą wydaną na maki.

#13 dianka

dianka
  • 1 postów

Napisano 16 października 2009 - 13:51

Też miałam problem z Ventem, żadna inna wersja nie połączy się z 2.1.4
Ja uruchomiłam ten program przez Crossovera [URL="http://no1-wow.com/forum/viewtopic.php?t=3793&sid=ff87bc98f728b08f2dd824335ffc665b"]TU[/URL] masz linka do instrukcji krok po kroku jak wszystko skonfigurować, nie jest to jakoś super skomplikowane :) Niestety przy takim rozwiązaniu PTT działa tylko jak masz program wyciągnięty na wierzch, z poziomu gry będziesz musiał mieć albo aktywacje głosem ciągle włączoną, albo będziesz po prostu milczący ;) Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie tego problemu, albo zmiana na TSa :) Pozdrawiam.

#14 fidel17

fidel17
  • 174 postów

Napisano 16 października 2009 - 17:00

Polecasz mu instalowanie windowsa + ok 15GB gry? Udowodnij jakoś, że faktycznie gra lepiej chodzi na windozie, bo słyszałem opinie że właśnie na makach nie laguje tak, jak na windzie.

poszukaj sobie w google wypowiedzi ludzi na innych forach i większość jest taka że na windzie idzie lepiej, jak zresztą wiekszość rzeczy, przy osx tylko system fajnie chodzi a cała reszta nie

co słyszałeś o lagowaniu?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych