Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Znikające konta użytkowników w Mac OS X Snow Leopard

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

#51 bastiann

bastiann
  • 29 postów

Napisano 15 października 2009 - 16:21

Tu nie chodzi tylko o cenę. Apple zawsze chlubiło się ładnym designe, dopracowanym systeme, dobrze zintegrowanym oprogramowanie itd. Patrząc na całość widać, że celują w klasę premium a cena ich sprzętu jest tego pochodną. Czy np. MacBook wygląda tak jak byle chińczykowaty laptok? Czy iPod wygląda jak byle plasticzana komórka innych producentów? Na moje oko klasyfikują się raczej jako eleganckie urządzenia, które tak chętnie lubią kupować ludzie "klasy premium", którzy na plasticzane laptoki czy komórki nawet nie spoglądną. I po to właśnie inżynierowie Apple zadbali o taki a nie inny wygląd swoich urządzeń. I dlatego tez te urządzenia maja wyższą cenę, żeby pasowała ona do całości image bo "klasa preminum" nike lubi tanich urządzeń ;)

#52 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 15 października 2009 - 16:43

ależ chodzi o cenę. Bo to cena a w raz z nią jakość wykonanie zastosowane materiały pozycjonują markę w klasie premium. Apple do niej nie należy. Oferuje komputery dostępne dla każdego. Apple produkuje masowo. To że ich komputery nie zwojowały świata jak pc nie sprawia od razu że to produkt niedostępny. Charakterystyka produktów premium to nie to co produkt Apple. iPod jest do wyrzygania masowym przedmiotem, podrzędnym grajkiem z innowacyjnym kółkiem. iPhone to młodzieżowy gadżet, dostępny w innych krajach w niskich taryfach na które byle kto sobie może pozwolić. Produkty Premium to telefony Vertu, od biedy można by Aurę zaliczyć, to Aston Martin. Mercedes S Class czy Maybach. To są produkty Premium. Produkty na które tylko niewielka część społeczeństwa może sobie pozwolić. I może Ci się to podobać czy nie ale to właśnie cena pozycjonuje. Na Apple może sobie pozwolić każdy kogo stać na komputer. Nie każdy po prostu pała miłością do Apple i bynajmniej nie z zazdrości. Ja mam kilka makintoszy ale potrafię zrozumieć ludzi, którzy wcale nie chcą kupić jabłka. Ba! często sam się zastanawiam na cholerę mi kolejne jabłko było. Apple moźemy nazwać oryginalnym ewentualnie innowacyjnym ale Premium? Ta marka nigdy w swojej historii nie celowała w Premium a swój wizerunek oparło o Think Different, innowacyjność i orgyiganalność. To wszystko. One mają wyższą cenę, tak jak MIni jest droższe niż Clio, tak jak Mito jest droższe niż IQ ale to ciągle ta sama klasa masowości, ew. skierowana w middle end. Od tego ciągle jeszcze są hektary do premium. Gdyby Apple było premium to to formum by nie istniało, a nawet gdby istniało to mnie by na nim nie było a być może i Ciebie, a nawet gdybyśmy byli to kupując klasę premium nie rozmawialibyśmy o błędach systemu.

#53 myapple_123

myapple_123
  • 776 postów

Napisano 18 października 2009 - 18:36

Odnosnie robienia backupu: Poważna wpadka Apple. Magazyn na kopie zapasowe ma żywotność... 17 miesięcy :: PCLab.pl

#54 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 18 października 2009 - 19:59

A ktoś narzeka na wadliwy instalator Microsoftu, coś co można dość sprawnie naprawić a tutaj. Cóż kasa misiu kasa. Once you get mac you'll never.........nigdy nie mów nigdy, Coraz bardziej zaczyna mnie irytować polityka tej firmy.

#55 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 października 2009 - 20:19

na allegro widzialem obudowe po G5 mozna by z tego zrobic naprawde dobrego "maca" ;DDD sadze ze nikt by sie nie poznal;D "patrz mam maca pro chlodzonego woda" "co???" ^^

#56 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 18 października 2009 - 22:13

no ale przecież to to istnieje. PowerMac G5 Quad były chłodzone wodą. A że często zwłaszcza przez nowych Power i Pro są dość często mylone.

#57 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 października 2009 - 23:32

Dołączona grafika

masz racje!

nie wyglada to zbyt wydajnie ale jednak

ladnie apple ladnie;D

#58 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 października 2009 - 18:56

na allegro widzialem obudowe po G5

Jak to stanieje i dostanę to w swoje ręce, przerobię maleństwo na pc.

#59 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 października 2009 - 19:14

powiem ci tak...troche cierpliwosci/pewna reka/ dobre narzedzia + solidna wykonczeniowka ( kompletny cable sleeving i komponenty w dobrych kolorach) i efekt moze byc naprawde niezly

#60 cezary wantoch

cezary wantoch
  • 29 postów

Napisano 23 listopada 2010 - 17:35

Witam, Czy jest już antidotum na znikające konta użytkowników. (jeszcze się nie zagłębiłem w temat, poza tym postem z 2009 roku) Mam iMac-a 21" od tygodnia, 10.6.4 i chyba robiłem aktualizacje na początku do 10.6.5 dokładnie już nie pamiętam, bo na kocie gościa wyświetla mi 10.6.5. Mam już podniesione ciśnienie, bo piszę z konta gościa, a konta admina moje i konto standard żony, szlak trafił. Czy są jakieś sensowne rozwiązania, żeby odzyskać dane z kont? (ewentualnie przywrócenie utraconych kont, które zniknęły) Jeszcze nie uruchomiłem Time Machine, dopiero zaczynałem instalować programy. Pomocy!!!!

#61 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 19 grudnia 2010 - 22:35

Właśnie, coś wiadomo o tym i owym? Nic mi nie zniknie?

#62 imielski

imielski
  • 373 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 22:49

nic ci nie zniknie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych