Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2][2G/3G/3GS][Windows] Jailbreak (Odblokowanie) [blackra1n]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1800 odpowiedzi w tym temacie

#376 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 października 2009 - 16:32

nie mogę zainstalować gry na iphonie po JB wyskakuje bład (0x8008001) co to znaczy

a to ze probujesz synchronizowac cracked ipa!
jestes piratem i nikt ci na tym forum nie pomoze!!!

bleeee...jakis najazd idiotow czy co?

#377 Galazka

Galazka
  • 18 postów

Napisano 23 października 2009 - 16:48

POmoze ktos mi?
3.Następnie przywracam firmware do wersji fabrycznej przytrzymując lewy shift + Ctrl i klikając na przycisk Restore/Odtwórz w naszym iTunes w zakładce urządzenia

Nie moge znealesc tego restore Odtworz...
Czy to jest to samo jak nacisne z shifet na przywróć i wezme Firewalla?

Zrobiłem z tym shifterm i przywrocic i sie nie udalo wiec gdzie jest dokladnie te odtworz/restore w urzadeniach prosze o pomoc

#378 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 października 2009 - 17:20

@siwka123 ale jestes uparty...

nie potrafisz czytac?..tylko pisac cie nauczyli? nikt ci na tym forum nie pomoze w podmiance mobile instalation...
mam nadzieje ze jakis moderator cie wkoncu uspokoi...

POmoze ktos mi?
3.Następnie przywracam firmware do wersji fabrycznej przytrzymując lewy shift + Ctrl i klikając na przycisk Restore/Odtwórz w naszym iTunes w zakładce urządzenia

Nie moge znealesc tego restore Odtworz...
Czy to jest to samo jak nacisne z shifet na przywróć i wezme Firewalla?

Zrobiłem z tym shifterm i przywrocic i sie nie udalo wiec gdzie jest dokladnie te odtworz/restore w urzadeniach prosze o pomoc

gosciu odpalasz itunes...podlaczasz iphona (albo na odwrot... ;] )
po lewej stronie bedziesz mial Urzadzenia->iphone
klikasz ...znajdziesz sie na zakladce "podsumowanie"

od gory:
Iphone-> informacje o twojej cegle
Wersja-> TAK TAK TAK TUTAJ MASZ SWOJ ZAGUBIONY PRZYCISK
Opcje-> a na to juz nie spojrzysz bo sie zajmiesz przywracaniem prawda?

#379 Galazka

Galazka
  • 18 postów

Napisano 23 października 2009 - 20:58

Juz wiem w czym problem ...

Mam pytanie czy jak mam simlocka dam rade zainstalowac tego JB czy jeszcze go nie omija?
BO jak robilem to mialem jak inni ze te wczytywanie i running...

Shivan wioem juz all ocb tylko wlasnie czytalem tez ten twoj poraadnik co trzymam power home i puszczam home itp
RObie pojawia sie jabuszka trzymam tylko home i wraca do itunes z tym kabelkiem na iphone cos tam mi wyskakuje jeszcze z tego program blackrain jakis komunikat
Bede naprawde wdzieczny jesli mi pomozesz zaisntalowac tego JB

#380 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 października 2009 - 21:53

hej hej hej...masz silmlock? tzn uzywasz tel w innej sieci niz powinienes? to przestan w tym momencie kombinowac z blackrainem i aktualizacja FW bo sobie stworzysz przycisk do papieru wart kupe kasy... zacznij czytac o Custom FW i o tym co ci zrobi aktualizacja basebandu ups: doczytalem...juz wgrales 3.12 heh...nie bede zlosliwy i nie napisze juz nic pozdrawiam

#381 Galazka

Galazka
  • 18 postów

Napisano 24 października 2009 - 07:30

Mam simlocka i mi to wisi czy go mam czy nie bo go mam w orange i tak go uzywam w orange wiec... Shivan jestem newbie z iphone nic o nim nie wiem wiec bede wdzieczny jesli powiesz mi co mam zrobic Bede wdzieczny. Czy jesli mam simlocka to moge zainstalowac tego JB i jak jak bys bal mi poradnik to by bylo super. Na tą chwile mam 3.1 narazie nie bede sciagal 3.1.2 bo tam cos napisales ze ...xd I wszystko jest w porządku z iphone :)

#382 BADEVIL

BADEVIL
  • 1 postów

Napisano 24 października 2009 - 08:24

Galazka: JB odblokowywuje możliwośc skorzystania z alternatywnych aplikacji niż te dostępne w App Store i alternatywą da App jest Icy Cydia i Rock.

Sam wczoraj a dokładnie dziś w nocy zaktualizowałem soft do 3.12 iPhone również jest w Orange z SimLockiem. Jeśli korzystasz tylko z Orange i iPhone był kupiony w Orange to nie widzę przeciwwskazań aby zaktualizować soft do 3.1.2 i wgrać JB BRain'a.

Jedno co może Ci się przydać bo u mnie był drobny problem podczas wgrywania JB.

Najpierw zaktualizuj soft do 3.1.2 poprzez iTunes.
Po wgraniu 3.1.2 nie przywracaj żadnych kopii ani nie synchronizuj iPhona iTunes na pewno o to Cie poprosi.
Następnie odpal JB i iTunes (ale nie uruchamiaj jeszcze JB)
Odblokuj iPhona tak abyś widział Spring Board (ikonki na ekranie iPhone).
Wylącz iTunes i uruchom JB poprzez wciśnięcie przycisku make it ra1n w JB.
U mnie poszło bez zająknięcia jak miałem włączonego iTuna i uruchamiałem JB to nic się nie działo a dokładniej na ekranie iPhona miałem ikone iTuna i podłączonego kabla USB.
Miłego korzystania z iPhona z JB

Pozdrawiam BADEVIL

#383 Galazka

Galazka
  • 18 postów

Napisano 24 października 2009 - 09:12

CZyli dobrze rozumiem? musze zrobic tak: przywrócic system do iPhone1,2_3.1.2_7D11_Restore.ipsw nie synchronizowac I dalej tak jak napisales?tak? To zaraz spróbuje ! wielkie dzieki! :) moze wrescie mi sie uda Tylko bede wdzieczny jak napiszesz czy dobrze to zrozumialem.

#384 magdaa

magdaa
  • 7 postów

Napisano 24 października 2009 - 09:29

Przeprasza, a jak sciagnac simlocka z softu 3.1.2??????

#385 f3jk

f3jk
  • 33 postów

Napisano 24 października 2009 - 09:56

Witam, mam problem po instalcji 3.1.2 i dokonaniu jailbreaka. Mianowicie wcześniej siedziałem na sofcie 3.0 i miałem troche różnych aplikacji zainstalowane. Postanowiłem przejść na nowszy soft. Wszystko przebiegło dobrze, ale gdy instaluje teraz aplikacje które wcześniej miałem to zajmują one miejsce na Ipodzie ale nie widać w ogóle ikon do uruchomienia. Jedne są innych nie ma. Nie wiem w czym tkwi problem. Proszę o pomoc.

#386 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 października 2009 - 10:21

Przeprasza, a jak sciagnac simlocka z softu 3.1.2??????

po aktualizacji bb ...nie da sie!

Mianowicie wcześniej siedziałem na sofcie 3.0 i miałem troche różnych aplikacji zainstalowane. Postanowiłem przejść na nowszy soft. Wszystko przebiegło dobrze, ale gdy instaluje teraz aplikacje które wcześniej miałem to zajmują one miejsce na Ipodzie ale nie widać w ogóle ikon do uruchomienia. Jedne są innych nie ma. Nie wiem w czym tkwi problem.

wyglada na to jakbys chcial wgrac cracked ipa

Mam simlocka i mi to wisi czy go mam czy nie bo go mam w orange i tak go uzywam w orange wiec...
Shivan jestem newbie z iphone nic o nim nie wiem wiec bede wdzieczny jesli powiesz mi co mam zrobic
Bede wdzieczny.
Czy jesli mam simlocka to moge zainstalowac tego JB i jak jak bys bal mi poradnik to by bylo super.

Na tą chwile mam 3.1 narazie nie bede sciagal 3.1.2 bo tam cos napisales ze ...xd
I wszystko jest w porządku z iphone

no to nie masz problemu...
spokojnie mozesz jechac z 3.12

CZyli dobrze rozumiem? musze zrobic tak:
przywrócic system do iPhone1,2_3.1.2_7D11_Restore.ipsw
nie synchronizowac
I dalej tak jak napisales?tak?
To zaraz spróbuje ! wielkie dzieki! moze wrescie mi sie uda

Tylko bede wdzieczny jak napiszesz czy dobrze to zrozumialem.

kk...ale doczytaj jeszcze dokladniej ...to co ludzie pisali o procesach do wykillowania
i trzymaniu power+home...

#387 Galazka

Galazka
  • 18 postów

Napisano 24 października 2009 - 10:26

NIEStety Badeevil
Zrobiłem wszystko tak jak mowiles
Z autkulizowalem do 3.1.2 nie synchornizowalem wlaczylem blackraina pozneij wylaczylem itunes i wlaczylem program w blackrain i pojawilo mi sie Itunes i kabel usb na iphonie ;/
WIes zmoze gdzie robie blad?

tez sie bawilem jak byl ten intunes i kabel usb Trzymalem Home i power az do jabłuszka a pozniej puszczalem power jakis tam mI komunikat wyszedl ze chyba mi sie zainstalowal albo nie wiem cos w tym stylu ale zadnej instalacij na iphonie nie mialem i jailbrake nie bylo widac jak i nie widac ;/

Shivan moze ty wiesz co zle robie? albo co musze zrobic zeby mi sie wrescie udalo...
Teraz mam nie synchronizowanego iphone 3.1.2 wiec moge ciagle próbować z tym blackrain bez przywracania ?

JEst!! udalo sie zrobilem udentycznie jak On:

ja sie męczyłem kilka razy ale już mam 'patent' jak to zrobić by poszło...

a więc:

1. wgrywam 3.12 przez itunes
2. podlaczam do itunesa i aktywuje iphona
3. iphone zostaje podpiety wylaczam itunsa oraz iphona
4. kasuje procesy (alt ctrl del i menadzer zadan) Appla oprócz AppleMobileDeviceService.exe (tj: AppleMobileDeviceHelper.exe; iPodService.exe; mDNRSResponder.exe
5. odpalam black rain klikam make it rain! - pojawia sie 'waiting for your phone...'
6. home+power na iphonie...pojawia sie jablko puszczam power caly czas trzymam home!
7. jak w black rain 'waiting for your phone...' zmieni sie na 'running' momentalie puszczam przycisk HOME
8.jak coś na kompie wyskoczy klikam OK, a na iPhonie pojawia sie motyw z tej strony z black rain
9. czekam aż iPhone popracuje i sie ponownie uruchomi

Wielkie dzieki :))
:
Shivan dzieki za pomoc :)

A mam jedno malutkie pytanie jak odp Blackraina na iphonie jakis tam error wyskakuje ale naciskam ok i jest all w porzadku czy to normalne?xD

-Juz wiem czemu mi ten error wyskakiwal ...nie bylem do internetu podlaczony xD
Ok Instaluje wlasnie Cydie :)

Mam jedno PYtanie jak wlaczam Cydie to wyskakuje mi kim jestem czy to ma znaczenie kogo wezme?
-User
-Hacker itp?
Kogo mam wybrac?xD

#388 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 października 2009 - 13:11

to sie pokazuje przy 1 odpaleniu, user graphic wybierasz

#389 damianns

damianns
  • 6 postów

Napisano 24 października 2009 - 13:16

A co mozna poradzic na to: robi sie wszystko ok (na win7), kabelek znika ale zamiast tej grafiki pojawia sie czarny ekran i wisi na wait for reboot... mam pytanie dla tych co pisza ze musieli probowac wiele razy: wiele razy wgrywaliscie od nowa soft czy wiele razy dawaliscie make it rain na jednym sofcie?

#390 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 października 2009 - 14:41

-Juz wiem czemu mi ten error wyskakiwal ...nie bylem do internetu podlaczony xD
Ok Instaluje wlasnie Cydie

mhm a black rain probowal pobrac ci cydie

mam pytanie dla tych co pisza ze musieli probowac wiele razy: wiele razy wgrywaliscie od nowa soft czy wiele razy dawaliscie make it rain na jednym sofcie?

wiele razy make it rain...

#391 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 24 października 2009 - 19:14

Galazka

Jak chcesz to możesz skasować program blackra1n, bo po zrobieniu JB jest przydatny tylko do wgrania cydii/rock/icy; potem już tylko zalega ;-)

#392 Mediateh7

Mediateh7
  • 34 postów

Napisano 24 października 2009 - 21:34

jeśli u mnie nie działa i cały czas zawiesza się na running to znaczy że muszę czekać na nową wersję blackra1na ?

#393 grasiu

grasiu
  • 11 postów

Napisano 24 października 2009 - 22:07

Witam wszystkich, ja mam z kolei inny problem. Wszystko przechodzi szybko, bez kolizyjnie, pojawia się komunikat "DONE, waiting for reboot" pojawia się zdjęcie z tym frodem na moim iphonie 3 gs przez chwile jeszcze pracuje i nagle ekran robi się czarny. Iphone nie reaguje na włączenie, reset. czekam trochę czasu i nadal nic! Telefon mam od 2óch dni z oryginalnie zainstalowanym softem 3.1.2, nie robiłem nic wcześniej z telefonem oprócz Restore. korzystam z Windows XP Professional. Czytałem ten wątek dość dokładnie, próbowałem wielokrotnie różne podpowiedzi z forum i nadal nic. Proszę o pomoc czy czegoś nie opuściłem. Postępowałem zgodnie z tutorialem, krok po kroku. z góry dziękuję za odpowiedz.

#394 szczep

szczep
  • 180 postów
  • SkądKrk

Napisano 24 października 2009 - 22:18

Witam wszystkich, ja mam z kolei inny problem.

Wszystko przechodzi szybko, bez kolizyjnie, pojawia się komunikat "DONE, waiting for reboot" pojawia się zdjęcie z tym frodem na moim iphonie 3 gs przez chwile jeszcze pracuje i nagle ekran robi się czarny. Iphone nie reaguje na włączenie, reset. czekam trochę czasu i nadal nic!

Telefon mam od 2óch dni z oryginalnie zainstalowanym softem 3.1.2, nie robiłem nic wcześniej z telefonem oprócz Restore. korzystam z Windows XP Professional.
Czytałem ten wątek dość dokładnie, próbowałem wielokrotnie różne podpowiedzi z forum i nadal nic. Proszę o pomoc czy czegoś nie opuściłem. Postępowałem zgodnie z tutorialem, krok po kroku.
z góry dziękuję za odpowiedz.

Chcesz obejsc simlock czy zrobic JB?

#395 grasiu

grasiu
  • 11 postów

Napisano 24 października 2009 - 22:34

Przepraszam, że pominąłem tak istotny szczegół;-) Oczywiście chce zrobić JB, bo telefon mam od mojego operatora.

#396 dzaskola

dzaskola
  • 7 postów
  • SkądPolska

Napisano 24 października 2009 - 23:02

Witam tyle tu stron ze się zgubić można posiadam 3G z 3.0 JB + ultrasn0w chciałbym 3.2.1 ale tak żeby ultrasnow dalej działał co za tym idzie soft który nie podniesie mi bb możne ktoś mi takiego podesłać będę bardzo wdzięczny albo podać link do strony czy coś i tak żeby cydia byłą i żeby ominąć aktywacje

#397 drako

drako
  • 4 postów

Napisano 25 października 2009 - 00:06

Witam.Przez przypadek odłaczyłem iphona podczas gdy właczony był program blackra1n i nioestety iphon sie zawiesił i nie moge nic zrobic.Nie da rady go wyłączyć ,a po podłaczeniu do kompa pokazuje mi vista ze podłaczyłem nieznane urządzenie:(((((.Świeci się cały czas kabelek usb i płytka z nutka iTunes......Prosze o pomoc:(.To moj pierwszy dzien z iphonem i mam nadzieje ze da sie coś z tym zrobic....

#398 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2009 - 09:44

Przytrzymaj home + power az sie wylaczy a nastepnie wlacz go

#399 jethro1

jethro1
  • 290 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 października 2009 - 10:02

A mi wszystko bez problemu poszlo tak jak jest w pierwszym poscie :DD