Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uaktualnienie oprogramowania do 3.1.2 na iPhone 3GS - błąd

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 ale_wino

ale_wino
  • 86 postów

Napisano 10 października 2009 - 17:04

Witam. Mam problem podczas instalacji oprogramowania na mojego iPhone'a. Myślałem, że to jakiś jednorazowy bug, ale za drugim razem wywaliło to samo. Pobieram uaktualnienie normalnie, wszystko jest OK i gdy dochodzi do instalacji na iPhone wyskakuje błąd nr 3259 - "Połączenie sieciowe przekroczyło limit czasu oczekiwania. Upewnij się, że połączenie sieciowe jest aktywne lub spróbuj ponownie później." Moja wersja iTunes to 9.0.1.8 na Windowsie, iPhone 3GS. W moim domu jest słaby zasięg (czasami nie ma w ogóle). Czy to może chodzić o sieć komórkową? Wątpię czy ona ma coś do tych aktualizacji. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

#2 mackow

mackow
  • 162 postów

Napisano 10 października 2009 - 18:46

na 99% słabe łącze

#3 ale_wino

ale_wino
  • 86 postów

Napisano 10 października 2009 - 20:20

No to w takim razie trzeba skupić się na tym 1%, bo to nie wchodzi w grę. Jakby powód był tak oczywisty, to raczej domyśliłbym się sam nie pytając na forum. Łącze mam dobre, 2 mega z Neostrady, więc to nie stanowi problemu. Jeszcze jakieś pomysły? :)

#4 wikal1910

wikal1910
  • 501 postów
  • SkądRadom

Napisano 10 października 2009 - 22:15

Możesz zawsze u znajomego przeprowadzić aktualizację.

#5 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 10 października 2009 - 22:20

wylacz automatyczna aktualizacje ipka w iTunes, podłącz telefon, w iTunes wybierz *sprawdz aktualizacje*, i wybierz *tylko pobierz*. jak bedziesz mial soft na dysku, to ci sie aktualizacja zrobi szybko. potem tylko polaczenie z serwerem w celu aktywacji.

#6 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 10 października 2009 - 22:25

-soft mozna tez sciagnac bez posrednictwa iTunes.

#7 ale_wino

ale_wino
  • 86 postów

Napisano 11 października 2009 - 18:38

wylacz automatyczna aktualizacje ipka w iTunes, podłącz telefon, w iTunes wybierz *sprawdz aktualizacje*, i wybierz *tylko pobierz*.
jak bedziesz mial soft na dysku, to ci sie aktualizacja zrobi szybko. potem tylko polaczenie z serwerem w celu aktywacji.

Zrobiłem jak napisałeś - wystąpił ten sam błąd. Wyskakuje on na końcu pobierania, kiedy tak jakby ma zakończyć i sfinalizować pobieranie.

-soft mozna tez sciagnac bez posrednictwa iTunes.

W jaki sposób? W Apple Software Update nie wyświetla uaktualnień do iPhone, bo sprawdzałem.

Czy możliwe że mam zablokowane jakieś porty związane z aktualizacją? Ktoś może wie coś na ten temat więcej? Aż niemożliwe żeby był to problem z łączem bo już pisałem wcześniej że łącze mam dobre. Musi coś tkwić w ustawieniach. Wcześniej, gdy jeszcze miałem iPoda to te uaktualnienia robiły mi się bezbłędnie.

#8 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 11 października 2009 - 18:49

Tutaj..
Najnowszy dla 3G S 3.1.2
http://appldnld.appl...11_Restore.ipsw

#9 ale_wino

ale_wino
  • 86 postów

Napisano 11 października 2009 - 19:00

Dzięki, znalazłem już sam.

---- Dodano 11-10-2009 o godzinie 21:54 ----
Nie wiem czemu ale klikając w ściągnięty plik otwiera się iTunes i nic się nie dzieje. Ktoś instalował upgrade w ten sposób? Jak trzeba to zrobić? Szukałem pomocy w poradnikach iTunes ale nie ma tam podanego folderu gdzie trzeba to skopiować. ;/ Zaczyna mnie to już męczyć.

#10 Andrzejek_21

Andrzejek_21
  • 28 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 15:42

Mam ten sam problem: "Połączenie sieciowe przekroczyło limit czasu oczekiwania. Upewnij się, że połączenie sieciowe jest aktywne lub spróbuj ponownie później." iPhone 3G 16GB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych