Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Shuffle - zbyt cicho

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sid7039

Sid7039
  • 3 postów

Napisano 09 listopada 2006 - 18:31

Witam, Kilka dni temu kupiłem iPod Shuffle. Wszystko fajnie, oprócz tego, że jest zbyt cichy - jadąc metrem nie jestem w stanie słuchać audiobooka bo metro zagłusza to co słyszę w słuchawkach. - mam wgraną najnoszą wersję softu (1.1.4) - nie jest ustawiona opcja "limit maximum volume" - audio (mp3) wgrywane przy pomocy iTunes Bardzo proszę o pomoc i info czy można jakoś głośniej podkręcić to miłe urządzenie. Jeśli się nie da to będzie to oznaczało, że iPod Shuffle nie spełnia moich oczekiwań :-( (a wybierałem pomiędzy shuffle, a creative muvo). Może jakoś w iTunes czy innym programie można podkręcić same pliki mp3 jeśli podkręcenie Shuffle nie jest możliwe? Pozdrowienia, Sid

#2 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 09 listopada 2006 - 21:09

Jakich używasz suchawek? Jaka jest jakość pliku? Mój gra głośno, nigdy nie ustawiam na maxymalny poziom. Używam oryginalnych słuchawek.

#3 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 listopada 2006 - 21:23

Pytanie, czy mowicie o tym samym iPodzie Shuffle? 1 gen, 2 gen?

#4 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2006 - 22:01

Podgłośnić mp3 można bez problemu np. w Audacity...

#5 Sid7039

Sid7039
  • 3 postów

Napisano 09 listopada 2006 - 23:26

mikemaj: używam słuchawek dostarczanych z iPodem. co do jakości to nie potrafię się obiektywnie wypowiedzieć (ale gdy wokół jest cicho to gra jakby ciut zbyt głośno czyli jakoś wydaje się być OK; dopiero gdy zewnątrz dochodzą hałasy (ulica ruchliwa, jazda tramwajem czy metrem) to jest zbyt cicho) wicius: gen1 Andrzej: podsumowując Wasze odpowiedzi napiszę tak: spróbuję "podgłosnić" tę mp3 jakimś softem (Audacity?) i jeśli to nie pomoże to będzie się mysłało dalej. Jak tak myślę to jest spora szansa, że to wina tej mp3 jednak. DZIĘKI!

#6 Sid7039

Sid7039
  • 3 postów

Napisano 09 listopada 2006 - 23:36

Czy w tym Audacity "podgłośnienie" mp3 to effect "Amplify"? Czy może jest na to inny przepis? Dzięki!

#7 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 listopada 2006 - 10:32

Amplify też, ale jeszcze jest Normalize...

#8 rollthy

rollthy
  • 2 postów

Napisano 16 listopada 2015 - 17:29

Witam. Widzę że konkretny problem iPoda Shuffle 4G pozostaje bez odpowiedzi już od ponad roku :/ :/ :/
Moja historia:
Pierwszy mój shuffle działał normalnie, pewnego dnia zaczął grać cicho, szukałem na forach i znajdywałem odpowiedzi podobne do tych wyżej czyli żadne!

Znalazłem dziwne rozwiązanie, zainstalowałem iTunes na innym kompie i tamten komp jakby odblokowywał mi głośność - po odtworzeniu i wgraniu muzyki od nowa, po podpięciu pod mojego lapka i wejściu w iTunes znowu się ściszał!

(od razu zaznaczę że żadne ograniczenia nie były włączane)

w tym samym czasie miałem już mojego drugiego shuffle, Ten działa normalnie do dziś, naprawdę głośno, niezależnie gdzie go podepnę, nawet do mojego lapka.

W międzyczasie sprzedałem tego pierwszego, a teraz już kupiłem trzeciego dla dziewczyny, który od samego początku gra cicho jak ten pierwszy, ocenił bym to na 70% głośności.

Niestety sztuczki z "odtwarzaniem" i "synchronizacją" na innym kompie nie dają efektu. 
Coś jest z tymi iPodami nie tak !

dodam że wszystkie iPody kupowałem używane ale w bardzo dobrym stanie, nie mają problemów z baterią czy coś. Testowane na jednych słuchawkach. Na moje to istnieje jakiś błąd który wycisza te iPody ale nie jest to do ogarnięcia w zwykłych opcjach iTunsa...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych