Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem ze zgrywaniem zdjęć z iPhone'a do Mac'a

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Grabus

Grabus
  • 112 posts
  • SkądTczew

Posted 10 October 2009 - 01:07

Witam Od jakiegoś czasu nie mogę zgrać zdjęć z iPhone'a do Mac'a. iPhone 3GS 16Gb soft 3.1.2 (ale problem zaczął się już na poprzedniej wersji) iTunes 9.0.1 Mac OS X 10.5.8 Nie wiem co się mogło stać. Wcześniej normalnie iPhoto wykrywało mi iPhone'a i mogłem tam zgrać zdjęcia. Teraz iPhoto w ogóle nie widzi, że podłączony został iPhone. Inny aparat mi wykrywa, ale nie iPhone'a Synchronizacja w iTunes przebiega bez problemów. Mogę nawet zgrać zdjęcia z biblioteki iPhoto do iPhone'a, ale w drugą stronę już kiszka. Jakieś pomysły co mogło spowodować takie problemy? Co mogę spróbować zrobić aby wszystko znowu hulało Aha Jailbreak'a nie mam i nie miałem. Telefon jest z Ery więc bez simlocka. Czyli bez kombinowania wszystko robiłem zgodnie z polityką Apple :)

#2 kummer

kummer
  • 1999 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 10 October 2009 - 02:28

Musisz importować zdjęcia z iphona poprzez systemowy Podgląd lub w iPhoto z urządzenia.U mnie iPhoto widzi iphona.

#3 Grabus

Grabus
  • 112 posts
  • SkądTczew

Posted 10 October 2009 - 09:36

Musisz importować zdjęcia z iphona poprzez systemowy Podgląd lub w iPhoto z urządzenia.U mnie iPhoto widzi iphona.

No ja wiem, że powinienem przez iPhoto zgrywać zdjęcia. Moje pytanie brzmi czy ktoś wie dlaczego iPhoto przestał widzieć iPhone'a? Wcześniej widział, a teraz nie.

#4 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 10 October 2009 - 14:06

a masz zaznaczone w iTunes zeby synchronizowal z iPhoto? próbowałeś restart iPhona?

#5 Grabus

Grabus
  • 112 posts
  • SkądTczew

Posted 10 October 2009 - 15:17

Próbowałem kiedy było zaznaczone i kiedy nie było, w obu przypadkach nie działa.
Tak restartowałem iPhone'a, restartowałem też Maca. Jako długoletni użytkownik Windows'a od restartu wszystkiego w ogóle zacząłem.

Przy czym wydaje mi się, że opcja synchronizacji z iPhoto, która jest w iTunes służy tylko do tego aby wgrać zdjęcia z iPhoto do iPhone'a, a nie odwrotnie. Mylę się?

---- Dodano 11-10-2009 o godzinie 02:17 ----
To nie było retoryczne pytanie. Na prawdę oczekuję odpowiedzi :)

#6 kummer

kummer
  • 1999 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 11 October 2009 - 02:58

Nie mylisz się. Jak wgrałem soft 3.1 to też po podłączeniu iphona do maca nie odpalał iPhoto. Wszedłem w Podgląd+Plik+importuj z iphone i od tego czasu iPhoto odpala się automatycznie.

#7 Grabus

Grabus
  • 112 posts
  • SkądTczew

Posted 11 October 2009 - 11:40

Kummer jak przeczytałem Twoją podpowiedź to już myślałem, że to mi pomoże, bo miało to sens. Jednak jak spróbowałem: Podgląd -> Plik -> Importuj obrazek... -> otrzymałem komunikat, że żadne urządzenie przechwytujące obrazy nie zostało znalezione. Jak na obrazku z załącznika.

Może jednak coś mi się stało z iPhonem, że go nie widać tam gdzie powinien być widoczny, tylko w takim razie dlaczego iTunes go widzi?

#8 Grabus

Grabus
  • 112 posts
  • SkądTczew

Posted 14 October 2009 - 15:43

Czy ktoś jeszcze jest w stanie pomoc mi w tej kwestii? Edit: Sprawa już rozwiązana. Wydaje mi się, choć nie mam pewności, że problemem było kilka starych zdjęć (sprzed roku), które miałem w bibliotece iPhone'a zachowane z poczty email. Kiedy je usunąłem iPhoto znowu zobaczył iPhone'a. Nie jestem pewien, że to właśnie te zdjęcia były powodem, ponieważ usunąłem od razu wszystkie zdjęcia. W każdym razie myślę, że temat można już zamknąć.

#9 petryczk

petryczk
  • 85 posts

Posted 20 February 2010 - 11:58

ja miałem podobny przypadek ale skończyło się na reinstalacji iPhoto i działa...pozdrawiam

#10 Wielki.Brat

Wielki.Brat
  • 71 posts

Posted 08 August 2010 - 16:32

A ja mam taki problem że iPhoto widzi iPhone i zdjęcia ale nie chce ich importować, krzyczy że błąd ściągania albo wywala inne błędy . proszę o pomoc co z tym fantem zrobić? iMaca mam dopiero 2 dzień i nie za bardzo jeszcze orientuję się w tym systemie. Rozwiązanie: Sprawa się rozwiązała wystarczyło zrestartować iPhone i już kopiuje foty.

#11 paula.ww

paula.ww
  • 23 posts
  • SkądPruszków

Posted 02 January 2011 - 11:09

mam ten sam problem. czytałam już wszystko na różnych forach. wszędzie podpowiadają rozwiązanie z usuwaniem zdjęć lub użyciem photo capture. niestety, u mnie ani to, ani to nie pomaga. ktoś ma jakiś pomysł? oczywiście iTunes widzi iPhona problem się rozwiązał po naprawieniu uprawnień dysku. na 99% było to związane z usunięciem ważnych plików przez aplikację CleanMyMac.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users