Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Touch 1G vs iPhone 2G vs iPhone 3G

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 sobansio

sobansio
  • 184 postów
  • SkądNewbridge, Kildare, IE

Napisano 07 października 2009 - 17:11

Witam. Dzisiaj kupiłem na Allegro iPoda Touch 1G 8GB za 370zł :) Posiadałem wcześniej iPhona 2G a dziś przyszedł iPhone 3G dla mojej klientki ;) Pobawiłem się trochę i się trochę zmartwiłem, że iPod Touch mi się nie spodoba, głównie z tego powodu, że nie posiada on głośnika. Myślałem żeby z tego iPoda trochę skorzystać, sprzedać go, dołożyć jakiejś kasy i kupić iPhona 2G. Osobiście nigdy nie posiadałem działającego iPhona 3G aczkolwiek miałem 2G. 3G mi się trochę bardziej podoba ze względu na wygląd. Czy powinienem zamiast iPoda Touch 1G kupić iPhona 2G/3G? Pozdro

#2 bartel

bartel
  • 1 050 postów

Napisano 07 października 2009 - 17:24

Ale żeś namieszał :D Jeśli zależy Ci tylko na głośniku, to iPod 2G i 3G go posiada, do 1G można sobie coś tam dokupić. Ale to co 'powinieneś' to już Twoja sprawa ;)

#3 Morgoth_

Morgoth_
  • 221 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 października 2009 - 17:58

Najlepszą opcją jest zwykły telefon + iPod Touch. iPT 2 gen jest szybszy od iPhone'ów 1gen i 2. 3GS jest ciut szybszy. Na Twoim miejscu brałbym iPoda Touch 2g

#4 Carlst

Carlst
  • 656 postów

Napisano 07 października 2009 - 18:43

Też tak myślę. Chyba, że chcesz poczekać aż możliwy będzie JB(chyba że masz Mac'a na 3gen to nie ma się co zastanawiać. No a jeżeli jesteś ograniczony finansowo to albo pozostałbym przy 1g albo wymieniłbym na 2g.

#5 smileys

smileys
  • 6 postów
  • Skądz fajnowa

Napisano 25 grudnia 2009 - 16:16

Ludziska przecierz ipod touch 3g nie jest wcale dużo droższy od 2g a jest 50proc wydajniejszy ma lepszy soft i inne fajne funkcje.

#6 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 26 grudnia 2009 - 14:14

Nie jest wcale żadne 50% wydajniejszy. Ma jedynie o kilkadziesiąt % szybszy procesor, więcej pamięci ram i software'ową (nie hardwarową) poprawę grafiki, wykorzystywaną w 0,0001% gier dostępnych w AppStore. W praktycznym zastosowaniu, różnice względem iPoda 2G sprowadzają się do otwierania aplikacji i gier o 1-2 sekundy szybciej na iPodzie 3G + wspomniane lepsze efekty w garstce gier. Czy są to aż tak znaczące różnice, warte dopłaty do 3G to każdy musi sobie sam na to pytanie odpowiedzieć :)

#7 GibGibbon

GibGibbon
  • 281 postów
  • SkądLodz

Napisano 26 grudnia 2009 - 22:19

Po pierwsze nie trzeba martwic sie czy taki np Driver bedzie plynnie chodzil. Po drugie, Apple niedlugo zacznie wspierac glownie iPoda 3G i iPhone'a 3GS.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych