Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gwarancja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Xaburoo

Xaburoo
  • 53 postów

Napisano 07 października 2009 - 13:39

Witam, niedawno kupiłem iphone'a 3g. Wszystko było dobrze do czasu, niedawno chciałem zdjąć simlocka za pomocą programu cyder i po restarcie na iphonie widniało tylko jabłuszko. Próbowałem na klilku kompach, na kilku wersjach itunes.. dosłownie wszystkiego! Wczoraj postanowiłem oddać telefon do orange. W jednym salonie powiedzieli że muszę mieć więcej dokumentów bo inaczej nie przyjmią.. w drugim też nie chcieli. Mam potwierdzenie wydania telefonu, czy to wystarcza? W orange powiedzieli że muszę pójść do salonu gdzie został kupiony a przez cały kraj jeździł nie będę.

#2 rafals

rafals
  • 418 postów

Napisano 07 października 2009 - 14:23

Najprawdopodobniej telefon Twój i tak nie podlega gwarncji. JB powoduje utratę gwarancji. Ale próbuje. Z tego co wiem to dokument wydania telefonu nie jest dowodem zakupu telefonu wiec raczej musisz mieć rachunek.

#3 tomito86

tomito86
  • 222 postów
  • SkądMińsk Mazowiecki

Napisano 07 października 2009 - 14:38

JB powoduje utratę gwarancji. Ale Bo restore juz go nie ma ? przeciez. wystarczy gwarancja.

#4 Xaburoo

Xaburoo
  • 53 postów

Napisano 07 października 2009 - 15:00

no niby jest po JB ale jak to mogą sprawdzić skoro telefon nawet się nie uruchamia? Tylko recorvery/dfu mode ;p

#5 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 07 października 2009 - 16:53

Faktura lub paragon z numerem seryjnym i tyle w tym temacie. Na iPhone wystawiane są chyba wyłącznie faktury.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych