Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Play na kartę z pakietami internetowymi-idealny dla iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#26 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 06 października 2009 - 13:06

Juz jest ;)

Sorry alem chyba slepy.
Jest na abonament i na karte a dla Fresh nie widze

#27 sp1der-9d6d0146a0

sp1der-9d6d0146a0
  • 92 postów
  • SkądDG

Napisano 06 października 2009 - 13:07

nie ogarniam już, czy posiadając iPhone 2G zalogowanego do sieci POL (Play) moge korzystać z tych nowych pakietów ?

Mam wylaczony net na nadajnikach PLUSa [net po za strefa taniego cos tam cos tam] i dziala mi pakietowy net w PLAY nawet jesli wylacze 3G, wiec na 99,99% mozesz korzystac z tych pakietow :)

#28 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 06 października 2009 - 13:13

Z tego co widzę to najlepiej na kartę maja Ci w Heyah

#29 Angel_of_Death

Angel_of_Death
  • 96 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 października 2009 - 14:29

Cos nie widze tej oferty w PLAY

Dla tych co mają problemy ze wzrokiem Play: Fresh Pakiety Play Online w telefonie :P

#30 raffalsky@gmail.com

raffalsky@gmail.com
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 października 2009 - 15:24

nowa oferta play tak samo byskotliwa jak ich hasło "mamy wszystkie modele telefonów". Orange... Era... Play - jeden ***

#31 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 06 października 2009 - 16:03

Dla tych co mają problemy ze wzrokiem Play: Fresh Pakiety Play Online w telefonie :P

Dzieki... ale to jest ukryte gleboko... 9 podstrona na FRESH\PROMOCJE

#32 macessences

macessences
  • 52 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 06 października 2009 - 17:34

nareszcie cos rusza sie do przodu bo w orange nie maja zamaru nic z tym zrobic w najblizszym czasie..a szkoda..trzeba poczekac do konca umowy i czas sie przeniesc do play ;)

#33 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 06 października 2009 - 17:55

No dobrze, ale jaką mam pewność, że ten "tani internet" działa na 2G (oprócz Waszych doświadczeń), bo równie dobrze może to być jakiś błąd. Gdzie jest napisane, że działa to również po EDGE/GPRS?

#34 NoSacrifice

NoSacrifice
  • 170 postów
  • SkądZagłębie Dąbrowskie

Napisano 06 października 2009 - 18:09

Piękny tani internet u mnie komunikat " Jesteś poza zasięgiem taniego Internetu w sieci Play. Koszt transferu danych zgodny z Cennikiem. ". Pozdrawiam

#35 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 06 października 2009 - 18:11

Na to czekałem. :) Nareszcie. W grudniu koniec abo i witaj Play Fresh. :)

#36 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 06 października 2009 - 18:23

Piękny tani internet u mnie komunikat " Jesteś poza zasięgiem taniego Internetu w sieci Play. Koszt transferu danych zgodny z Cennikiem. ".

Pozdrawiam

U mnie też tak jest, nie ma się co martwić, jeżeli pisze ci POL to jesteś w tej strefie.. Widocznie jakiś błąd u nich..

#37 Fikou

Fikou
  • 475 postów
  • SkądStettin, Poland

Napisano 06 października 2009 - 18:29

czy ten net jest na tyle szybkim żeby iphone stał się .. powiedzmy "fajny" ? w sensie.. gdzie chce praktycznie : gg, skype, youtube ( czasem ), wikipedia, mail, safari ? mam karte play fresh również, więc interesuje mnie to bardzo.. :roll:

#38 bboyMarcus

bboyMarcus
  • 258 postów

Napisano 06 października 2009 - 18:31

Przeglądnąłem tę stronę Play'a w miarę dokładnie, bo byłem strasznie ciekaway co z użytkownikami IP 2G.

Sam jestem zainteresowany tą ofertą i powiem, że nie widzę tego "kolorowo" dla użytkowników chcących wykorzystać transmisjię danych za pomocą EDGE!

Na stonie Play'a znalazłem następujący wpis:

Play Online na kartę współpracuje z :

* modemami USB, kartami Express Card /PCMCIA
* telefonami działającymi w technologii 3G (UMTS)/HSDPA.

Tak więc o telefonach wykorzystujących moduł EDGE, nie jest nic nadmienione!

#39 tomas1234

tomas1234
  • 107 postów

Napisano 06 października 2009 - 18:39

ja wlasnie aktywowalem pakiet 500MB i wyglada to tak: OS 3.0 3G 16GB: APN musi być skonfigurowane, włączone EDGE 3G nie musi być, powtarzam nie musi być, ale wiadomo ze strony sie wolniej laduja i wszystko wolniej dziala w sieci. dobra rzecz, karte play online moge wyrzucic do smieci, a play fresh jest 2w1 z lepsza oferta i pakietami :)

#40 bboyMarcus

bboyMarcus
  • 258 postów

Napisano 06 października 2009 - 18:49

ja wlasnie aktywowalem pakiet 500MB i wyglada to tak:

OS 3.0 3G 16GB:

APN musi być skonfigurowane, włączone EDGE
3G nie musi być, powtarzam nie musi być, ale wiadomo ze strony sie wolniej laduja i wszystko wolniej dziala w sieci.

dobra rzecz, karte play online moge wyrzucic do smieci, a play fresh jest 2w1 z lepsza oferta i pakietami

Skoro, tak to nie pozostaje mi nic innego jak udać się jutro do punktu sprzedaży Play.

#41 Bociek93

Bociek93
  • 230 postów
  • SkądMalinowice

Napisano 06 października 2009 - 19:11

pamiętam jak jeszcze pod koniec wakacji mieli chyba 4GB za 40zł

#42 bartus455

bartus455
  • 11 postów

Napisano 06 października 2009 - 19:40

no tak, ale to bylo w ofercie Play Online z niekorzystnymi cenami polaczen i smsow.

#43 tomas1234

tomas1234
  • 107 postów

Napisano 06 października 2009 - 19:55

no tak, ale to bylo w ofercie Play Online z niekorzystnymi cenami polaczen i smsow.

dokładnie, sam korzystałem troche z play online na kartę i 10zł za 30mb to troche smieszne, no chyba ze ładowałeś telefon za 30zł to juz mialeś 2GB co było dla mnie smieszne ,bo taki duzy odstęp pokazywał tylko jak bardzo im zalezy na kasie ;)

#44 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 06 października 2009 - 22:02

dokładnie, sam korzystałem troche z play online na kartę i 10zł za 30mb to troche smieszne, no chyba ze ładowałeś telefon za 30zł to juz mialeś 2GB co było dla mnie smieszne ,bo taki duzy odstęp pokazywał tylko jak bardzo im zalezy na kasie ;)

Nie zapominaj tylko xe Play Online to oferta karty UMTS/3G głównie do połączeń internetowych i transferu danych a nie głosowych czy tekstowych. Podobne oferty poza granicami Polski są cenowo bardzo zbliżone, gdzie dostęp do sieci jest tani a dodatkowe funkcje kosztują więcej niż w standardzie.

Pozatym, prawdę mówiąc, nawet biorąc pod uwagę ograniczenia wynikające z jednak małego dostępu sieci Play, to gdybe nie ich odważne akcje to nie wiele działoby się dziś na polskim rynku GSM.

#45 Marczitto

Marczitto
  • 23 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 października 2009 - 10:35

iPhone 2G. Uruchomiłem wczoraj pakiet 500 MB. Chodzi po Edge bez problemu, ilość danych schodzi ładnie z pakietu. Nie ma problemu ;) Pozdro!

#46 MarX

MarX
  • 22 postów

Napisano 08 października 2009 - 08:48

Powiem tak korzystam z tego od 2 miesięcy, ale w abo nie chciało mi się czekać na tą możliwość do dzisiaj. Dużo podróżuję i jak do dzisiaj nie miałem sytuacji, że byłem gdzieś w budynku czy jakimkolwiek miejscu żebym nie miał możliwości skorzystania z internetu oczywiście mam włączoną funkcję only nadajniki play ;-) Czy mazury czy góry wszędzie miałem zasięg i mogłem sprawdzać pocztę. Polecam każdemu kto umie liczyć i nie ma ochoty dawać się dalej bić po portfelu ;-) aha zapomniałbym nie miałem i nie mam żadnych problemów z naliczaniem pakietów wszystko się zgadza co do 1 KB i można sprawdzać na bieżąco przez www ;-)

#47 Manovar

Manovar
  • 9 postów

Napisano 08 października 2009 - 11:12

A ja mam taki problem. Mam iPhone 3G z Orange i Ultrasn0w. Telefon chodzi super z wszytskimi innymi sieciami (sprawdzałem Plus abo, Simplus, Gadu-Gadu, Tak Tak, Heyah), a Play nie chce znaleźć. Kartę kupiłem rok temu. Na innym telefonie działa normalnie. Czy to może być wina samej karty?

#48 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 08 października 2009 - 12:44

Nie jeśli kata działa normalnie na innych telefonach to wina na pewno nie jest karty tylko zlej konfiguracji iphone

#49 Fikou

Fikou
  • 475 postów
  • SkądStettin, Poland

Napisano 08 października 2009 - 14:49

prosze was o podanie konfiguracji dla internetu i mms? ( oczywiście dla iPhona )
najlepiej bym prosił o screenshoty z iphona :)

Z góry dziękuje.

Obecnie mam tak..

Posted Image

Posted Image

#50 Manovar

Manovar
  • 9 postów

Napisano 08 października 2009 - 20:50

velchinaski, ale jeszcze na yellowsn0w miałem problem z kartą Plusa na abonament, nie chciała zaskoczyć na iPhone (chociaż na innych telefonach działała), a Simplus działał normalnie. Za którymś razem wreszcie zaskoczyła.

EDIT: Kupiłem kartę nową Play Fresh i ta wystartowała bez problemu. Po włożeniu starej karty stara się uruchomiła, ale nie zaskoczyła w tryb 3G i po kilku sekundach zaczął szukać sieci, znalazł sieć na 2G i tak w kółko. Czy mogę pójść z tą kartą do Play i poprosić o wymianę na nową z racji jej uszkodzenia? Na innych telefonach działa bardzo dobrze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych