Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Play na kartę z pakietami internetowymi-idealny dla iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 05 października 2009 - 23:11

[NEWSHUGE]http://farm3.static.flickr.com/2652/3681165771_4e3e09f4cc_o.jpg[/NEWSHUGE]
Polski operator telefonii komórkowej - Play - uruchomił dziś nową usługę, która może przypaść do gustu właścicielom iPhone'ów - zwłaszcza tym, którzy nie mają zamiaru wiązać się umową z operatorem.

Nowa oferta skierowana jest do użytkowników telefonów na kartę - Play Fresh (także Mixtura). Według nieoficjalnych jeszcze informacji (dokładny komunikat poznamy dopiero za kilka godzin) w nowej ofercie będzie można wykupić pakiety internetowe w bardzo atrakcyjnych cenach, zachowując jednocześnie możliwość wykonywania połączeń według wcześniejszych stawek.

Ceny pakietów:

500 MB - doładowanie w wysokości 15 zł miesięcznie,

1 GB - doładowanie w wysokości 25 zł miesięcznie,

2 GB - doładowanie w wysokości 40 zł miesięcznie.

Pakiety będą wykorzystywane tylko w strefie, w której Play świadczy usługi telekomunikacyjne.

Oficjalny komunikat: Play: Fresh Pakiety Play Online w telefonie
Dyskusja tutaj
[NEWSINDEXHUGE]http://farm3.static.flickr.com/2445/3681980378_e22ffe1074_o.jpg[/NEWSINDEXHUGE]
[NEWSINDEXSMALL]http://farm4.static.flickr.com/3610/3681231213_93dca7f977_o.jpg[/NEWSINDEXSMALL]

#2 Rodziu

Rodziu
  • 140 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 października 2009 - 23:30

nie ogarniam... to będzie iphone w sprzedaży play, czy tylko te pakiety...

#3 soo

soo
  • 159 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 października 2009 - 23:44

hmm... kusząca propozycja, ale ja raczej nie zrezygnuję z mojego iphone'owskiego abo 150zl w orange...

#4 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 05 października 2009 - 23:50

Warto dodać, że Play ogranicza transfery do 1 Mbps.

#5 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 05 października 2009 - 23:52

Wypas... kiedy w końcu era ruszy dup* i zrobią takie coś*w tak taku... Dla przypomnienia, teraz jest ~70 groszy liczone w paczkach po 500kB. Po prostu bez komentarza

#6 mroofka_Z

mroofka_Z
  • 39 postów
  • SkądZnienacka

Napisano 05 października 2009 - 23:58

Nie. Era ma coś takiego jak Blueconnect starter i jest 100kB za 3gr. tylko rozmowy nieco droższe.

#7 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 października 2009 - 00:45

W zasiegu infrastruktury PLAY czyli tylko 3g :( Szkoda bo ja jade jeszcze na pierwszym iPhone'ie, a za miesiac sie wlasnie przesiadam z abo w erze na fresh w PLAYu i taki pakiet byly fajowy :)

#8 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 06 października 2009 - 01:23

Nie. Era ma coś takiego jak Blueconnect starter i jest 100kB za 3gr. tylko rozmowy nieco droższe.

Świetnie, a w abo mam 500MB za 15 pln i co mi po tym? Mam sobie przekładać kartę, żeby wysłać sms, a potem żeby posiedzieć w necie? Specjalnie jełopy przeklęte nie łączą ofert, żeby ludzie im kasę ładowali do kieszeni - byle więcej. Ależ oni mi na nerwy działają

Edit: Chociaż sam nie rozumiem czmu tak robią, karty przekładać nie będę i pewnie większość też nie, z netu za 1,50 pln korzystać i tak nie będę a pakiet nawet za 50pln za 500MB bym kupił... więc w sumie wychodzą na tym do tyłu. Chociaż ja pewnie nie jestem odzwierciedleniem standardowego klienta :-D

A kij im w oko... ;]

#9 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 06 października 2009 - 04:22

Strefa playa to strefa sieci 3g i RÓWNIEŻ 2G tylko do netu play daje tylko 3g i nie ma żadnych ograniczeń prędkości do ofert internetu do komórek, tylko do ofert tylko internetowych jest limit prędkości.

#10 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 października 2009 - 08:11

Strefa playa to strefa sieci 3g i RÓWNIEŻ 2G tylko do netu play daje tylko 3g i nie ma żadnych ograniczeń prędkości do ofert internetu do komórek, tylko do ofert tylko internetowych jest limit prędkości.

W rozmowach i smsach tak, bo korzystaja z infrastruktury PLUSa. Z reszta w usługach internetowych tez ale dodatkowo płatne poza pakietem. Tak jest w abonamencie i tak bedzie tez tutaj mysle. Pakiet da sie wykorzystac jedynie w zasiegu ich infrastruktury 3g a ze pierwszy iPhone 3g nie ma to nic mi po tych pakietach niestety.

#11 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 06 października 2009 - 08:11

W play te cale pakiety to nawet polowy kraju nie pokrywaja W erze w jednym telefonie mam zwykly numer komorkowy + paczka danych 50MB za 15 PLN. W drugim mam abonamentowy blueconnect 1GB za 45PLN.

#12 shenmue

shenmue
  • 174 postów

Napisano 06 października 2009 - 08:22

W Plusie ja doładowuje sobie pakiety 100mb za 10zł. Na miesiąc siedzenia na GG i korzystania z map google mi starcza. No i nie musze się martwić że mi nagle kasa z konta znika :D

#13 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 października 2009 - 08:25

W rozmowach i smsach tak, bo korzystaja z infrastruktury PLUSa. Z reszta w usługach internetowych tez ale dodatkowo płatne poza pakietem. Tak jest w abonamencie i tak bedzie tez tutaj mysle. Pakiet da sie wykorzystac jedynie w zasiegu ich infrastruktury 3g a ze pierwszy iPhone 3g nie ma to nic mi po tych pakietach niestety.

Przestań bzdury pisać. Mam iPhone'a 3G z wyłączonym 3G - zasięg EDGE, i pakiet jak najbardziej działa.

Oczywiście abonament, ale to nie ma żadnego znaczenia.

#14 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 października 2009 - 08:37

Przestań bzdury pisać. Mam iPhone'a 3G z wyłączonym 3G - zasięg EDGE, i pakiet jak najbardziej działa.

Oczywiście abonament, ale to nie ma żadnego znaczenia.

No to bardzo ciekawe bo wg informacji z samego PLAYa pakiet nie ma prawa dzialac po 2g chyba ze dodatkowo platny. Po to maja opcje pozwalajaca zablokowac internet po 2g zeby nie robic sobie dodatkowych kosztow gdy wyjdzie sie zasiegu 3g.

#15 DanielAdach

DanielAdach
  • 39 postów

Napisano 06 października 2009 - 08:51

Gdy wychodzi z zasigu play połaczenie automatycznie sie zrywa i drugie nie nastepuje. Jak sie temu blizej przyjzec jest duzo kodow do wpisania, miedzy innymi na to :)

#16 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 października 2009 - 08:57

No to bardzo ciekawe bo wg informacji z samego PLAYa pakiet nie ma prawa dzialac po 2g chyba ze dodatkowo platny. Po to maja opcje pozwalajaca zablokowac internet po 2g zeby nie robic sobie dodatkowych kosztow gdy wyjdzie sie zasiegu 3g.

Wg informacji Play działa w zasięgu sieci własnej Play, a ten ma i nodeB w UMTS jak i BTS w GSM - zazwyczaj w tej samej lokalizacji stacji uruchamia sie i zasieg UMTS i GSM :-) Jeśli jest tylko GSM to w 90% przypadków będzie to zasięg infrastrukturalny Plusa :-)

#17 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 06 października 2009 - 09:02

tak jestem użytkownikiem PLAY i jak mi włączyli 500MB to tak ze nie mogę korzystać z pakietu i od miesiąca to reklamuje i NIC twierdza ze to moja wina i koniec chyba dojdzie do zerwania prze zemnie umowy bo nie potrafią świadczyć usługi .Wiec nie polecam PLAY to najgorszy operator w PL Wycieli mi APN i teraz pala głupa ze mam źle skonfigurowany telefon kiedy karta sim została dwa razy wymieniona i żaden internet na żadnych z telefonów czy to Iphone czy sony czy nokia nie chodzi jak również mmsy dlatego ostrzegam przed PLAY.Wszystko jest ładnie do momentu jak coś się nie wydarzy ,wtedy masz już wielki problem.Jak zainstalowałem sobie ten pakiet to nie mogę korzystać z neta jak wcześniej chciałem by mi wycieli neta bo sam ściągał dane to nie zrobili tego tylko wtedy kiedy aktywowałem pakiet ,ba dostałem rekompensatę w postaci 15 minut za to zamieszanie, ale jak mi je pani włączyła z BOK to tak ze do końca okresu rozliczeniowego nie mogel wykonywać nawet połączeń głosowych i smsow wysłać telefon był odcięty od sieci .A później ze zmiana okresu sam się aktywował wtedy play napisało do mnie pismo ze wszystko jest ok to jest PLAY -OSTRZEGAM !!!!

#18 piotrgo88

piotrgo88
  • 192 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 06 października 2009 - 09:10

jestem ciekaw ile myapple wzięło za tego "newsa"? Nie widzicie, że to śmierdzi komercją! a tego nawet adblock nie blokuje!

#19 Yako

Yako
  • 86 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 października 2009 - 09:13

No niestety... Play bez szału. Uzywałem Fresha i ten internet to jedno wielkie zmaieszanie. Mam iphone w Erze. 120 minut do wygadnaia miesiecznie plus 500 MB pakiet transferu. za 65 zeta miesiecznie. Dla mnie styka :)

#20 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 października 2009 - 09:14

Nie... Dodatkowo jest płatny poza strefą taniego internetu - tzn. w zasięgu Plusa.

Ustaw sobie na telefonie sieć "POL".

#21 gma

gma
  • 65 postów

Napisano 06 października 2009 - 10:35

A ja mam heyah :-) 29 giera/min, grosze za smsa (w sieci za free) i 2 grosze za 100kb transferu :-)

#22 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 06 października 2009 - 10:45

Cos nie widze tej oferty w PLAY

#23 sp1der-9d6d0146a0

sp1der-9d6d0146a0
  • 92 postów
  • SkądDG

Napisano 06 października 2009 - 12:27

Juz jest ;) I jak dla mnie jest ok - nie ma co narzekac :D W koncu skonczy sie moj problem z brakiem mozliwosci wylaczenia EDGE pod 3.0 :)

#24 adrian-name

adrian-name
  • 172 postów

Napisano 06 października 2009 - 12:39

nie ogarniam już, czy posiadając iPhone 2G zalogowanego do sieci POL (Play) moge korzystać z tych nowych pakietów ?

#25 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 06 października 2009 - 12:49

No najgorzej to chyba wygląda w Orange na kartę :

Ładnie pięknie napisane a dopiero w regulaminie ile chcą za min połączenia SMS i MMS

Dołączona grafika

A rozmowy i sms

[/LIST]Połączenie głosowe 1,50 zł - oczywiscie jest sek. naliczanie.
SMS 0,20 zł
MMS 1 zł

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych