Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Abonent czasowo niedostępny przy pełnym zasięgu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 rudy211

rudy211
  • 360 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 02 października 2009 - 13:43

Otóż mam taki problem z iPhonem. Mam pełny zasięg, jednak czasami nie można się do mnie dodzwonić, gdyż operator mówi, że jestem poza zasięgiem. Czasami smsy dochodzą ze sporym opóźnieniem. Próbowałem restore z przywróceniem kopii i nic to nie daje. Dodam, że mam sieć Orange. Może to być wina bardzo starej karty sim?

#2 Carlst

Carlst
  • 656 postów

Napisano 02 października 2009 - 20:30

Jeśli chcesz naprawić jakiś błąd poprzez restore nigdy nie przywracaj kopii zapasowej. Wina karty Sim to raczej nie jest, a problemów z dodzwonieniem się było już na tym forum kilka.

#3 teampm

teampm
  • 66 postów

Napisano 03 października 2009 - 00:00

Chyba ze nie jesteś w zasięgu 3g i telefon coś pobiera. Wyglada to tak jeżeli jesteś poza zasiegie 3g niewiem jak edge bo ja miałem możliwość łączenia się albo z 3g albo z gprs to w przypadku kozystania z netu w zasięgu gprs nie można się dodzwonic bo system tem osluguje albo usługi interentowe albo telefoniczne i jest o tym zmianka w instrukcji a jeżeli jesteś w 3g możesz durfowac i rozmawiać :) i jak pisałem niewiem jak jest z edge

#4 rudy211

rudy211
  • 360 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 03 października 2009 - 13:45

Zrobiłem restore bez przywracania kopii zapasowej i zobaczymy jak teraz będzie działało.

---- Dodano 04-10-2009 o godzinie 08:11 ----
W moim wypadku jest to chyba karta SIM, po przełożeniu jej do innego telefonu nadal czasami gubi sieć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych